19 oktober 2017

De 5 leukste apps die je niet wilt missen

Wekelijks worden we overladen met nieuwe apps in zowel de Google Play Store alsmede via iTunes en windowsphone. Om een overzicht te creëren kijken wij welke apps er allemaal uitkomen. Deze apps verzamelen we in de rubriek Technologie in het KPN Blog.


Mortal Kombat X

Het bekende, gewelddadige vechtspel Mortal Kombat X is eindelijk uit. Het spel is niet alleen uitgebracht voor new-gen consoles als PlayStation 4, Xbox en PC, maar de game heeft ook zijn weg gevonden naar de mobiele gamingindustrie. Dat allemaal dankzij de iPhone en iPad. En serieus, het spel ziet er geweldig uit op het kleine maar nauwelijks ineffectieve schermen van tablets en telefoons. Ik kan alleen maar zeggen 'Finish him!'

Mortal Kombat X is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Servicely

Ik weet zeker dat we allemaal coole apps hebben gedownload om er later achter te komen dat sommige diensten voortdurend op de achtergrond aan het draaien zijn. En dit ten koste gaat van je batterij. Als je die coole apps wilt houden, maar de diensten op de achtergrond wilt stoppen om je batterij te sparen, dan is Servicely de app voor jou. Een groot nadeel aan de app is dat het root toegang tot je apparaat nodig heeft.

Servicely is gratis beschikbaar voor Android.

reTXT

Nooit meer balen van berichtjes met fouten, of nog erger, die je eigenlijk helemaal niet wilde versturen. reTXT geeft de gebruiker volledige controle over zijn tekstberichten zodat je ze kunt bijwerken, verwijderen of zelfs aanpassen na verzending. Dankzij de end-to-end encryptie zijn berichten die je verstuurt beveiligd en niet door anderen in te lezen. Het slanke, praktische design verandert reTXT jouw mobiele communicatie. Waardoor andere messaging apps overbodig worden.

reTXT is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Happening

In de wandelgangen wordt er al gefluisterd dat Happening de Nederlandse WhatsApp killer in wording is. De berichten-app zit bomvol functies, zoals een datumprikker, spelletjes en selfieopdrachten.  En is erg handig om in chaotische groepsgesprekken te moeten zoeken. Als je opeens iemand een vuilnisbak in ziet duiken, om vervolgens een telefoon tevoorschijn te vissen en een selfie te maken, zou het maar zo kunnen dat je met een Happeningspeler van doen hebt. Ben jij al Happeningverslaafd?

Happening is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Crossy Road

Het spel is een mash-up van de retro game Frogger. Alleen ben je nu een kip. Het doel is om zo ver mogelijk in het spel te komen om daarna te shinen tegenover je vrienden. Je kunt munten verzamelen en prijzen verdienen welke nieuwe karakters ontgrendelen. Deze vele karakters variëren van een varken tot een eenhoorn die regenbogen uit zijn achterste laat komen.

Crossy Road is gratis beschikbaar voor Windows phone.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

64 GB of 256 GB; hoeveel geheugen heb ik nodig voor mijn iPhone 8 of iPhone X?

Mobiel

Eerste hulp bij een natte telefoon