4 oktober 2017

Eenvoudig geld terugvragen via WhatsApp

Betalen via WhatsApp kan met behulp van verschillende applicaties. Zo hebben verschillende Nederlandse banken een applicatie uitgebracht waarmee dit mogelijk wordt gemaakt. Gewoon een kwestie van linkje delen en overmaken.

Hiermee wordt de drempel voor het betalen een stuk lager. Snel kosten delen voor een cadeautje, de rekening van het restaurant delen met collega’s of de kosten voor het stappen verdelen onder je vrienden; het wordt allemaal makkelijker met deze apps.

ABN Amro Tikkie


Tikkie is de applicatie die uitgebracht is door ABN Amro, echter hoef je geen klant te zijn bij deze bank om Tikkie te gebruiken. Met Tikkie kan je razendsnel geld overmaken naar vrienden en familie. Degene die moet betalen hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben. Je stelt in de app in hoeveel je van iemand krijgt en bevestigt de opdracht. Vervolgens wordt er een link gegenereerd die je via de sneltoets direct via WhatsApp kunt delen.

Tikkie is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

ING Betaalverzoek


ING Bank heeft wel een aparte app voor het snel delen van kosten met je vrienden, Twyp, maar met de Mobiel Bankieren app van ING kan je gewoon een betaalverzoek sturen. Bij het aanmaken van een betaalverzoek voer je de omschrijving, het rekeningnummer en het bedrag in. Als je dit hebt gedaan wordt er een QR-code gegenereerd die je vervolgens gemakkelijk kunt delen met verschillende apps, waaronder WhatsApp. Degenen die moet betalen kan de betaling voldoen middels iDEAL. Degenen die het betaalverzoek wil doen moet hiervoor wel klant zijn bij ING.

ING Mobiel Bankieren* is beschikbaar voor iOS en Android.

Florin


Florin is een andere applicatie waarmee je een betaling kunt opsplitsen. Het is een initiatief van Nederlandse bodem en het maakt niet uit bij welke bank je zit. Je zet de activiteit in de app, selecteert de vrienden en het bedrag en vervolgens kan je de link delen met je vrienden. Deze link kan je dus ook gewoon delen via WhatsApp, waarna via iDEAL de rekening voldaan kan worden.

Florin is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Het gebruik van de WhatsApp betaal-apps Florin en Tikkie is gratis. *Bij ING Mobiel Bankieren hoort een rekening waarvoor je per periode betaalt. 

Houd echter wel je verstand erbij, want de populaire berichten-app kan ook gebruikt worden voor kwalijke WhatsApp zaken. 

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Sony Xperia XZ Premium met eerste 4K HDR scherm ooit