12 oktober 2018 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Snapchat leren in een paar minuten!

Je bent vast bekend met Facebook, Twitter of zelfs Instagram. Het eigenwijze platform Snapchat werkt net even anders. Inmiddels gebruiken meer dan 2 miljoen mensen Snapchat in Nederland, vooral kinderen vinden het erg leuk. Maar wat moet je als ouder nou weten over deze vorm van social media? Gelukkig weet Nikki er alles van! Daarom hebben we haar gevraagd om er over te vertellen.

Wat is Snapchat?

In Snapchat kan je foto’s en filmpjes sturen die na een paar seconden weer verdwijnen. Door verschillende filters, tekst en tekeningen te gebruiken, kan je jouw foto of video nog leuker maken. Je kan een persoonlijke ‘snap’ sturen die maximaal 10 seconden zichtbaar is, of eentje op je persoonlijke tijdlijn (verhaal) zetten die 24 uur beschikbaar blijft om te bekijken.

Wat moet je weten over Snapchat?

Een foto op je verhaal is alleen zichtbaar voor je Snapchat vrienden. Op de ‘discover’ pagina kan je ook verhalen bekijken van anderen, zoals bekende voetballers of grote filmsterren. Hoewel een persoonlijke ‘snap’ maar 10 seconden zichtbaar is, kan de ontvanger wel ‘stiekem’ een screenshot maken. Op die manier kan je een foto dus wel bewaren. Gelukkig kan je tegenwoordig in Snapchat zien of iemand een screenshot heeft gemaakt.

Snapchat is vooral heel leuk…

Vooral kinderen zijn fan van Snapchat. Met de grappige filters kan je een foto van jezelf omtoveren tot een hondje, compleet met oren, natte neus en een hondentong! Maar je kan ook bloemetjes of vlinders in je haar zetten met behulp van een filter. Is Snapchat dan alleen maar grappig en leuk? Net als bij andere social media gebeuren er ook wel eens vervelende dingen. Zoals kinderen die opeens een volg verzoek krijgen van een vreemde of vervelende foto’s die worden opgeslagen of gedeeld.

Nog meer weten over Snapchat?

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar nog meer informatie over Snapchat? Dan kan je terecht bij ons Snapchat expert Nikki, zij is helemaal fan van het platform en vertelt er alles over.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Is er brand? Nee joh, it's lit ��

Gezin

Help mijn kind wil een loot box kopen

Gezin

Help mijn kind speelt Fortnite!