21 december 2017

Real Madrid vs FC Barcelona live kijken bij KPN

in januari was het tijd voor de 237e wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Om alvast in de stemming te komen hebben wij een aantal feitjes over de wedstrijd op een rij gezet.


Dit kon je van El Clasico verwachten

Zat je klaar voor hét voetbalspektakel van het Spaanse en Europese voetbal? Zaterdag 23 december speelde de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona voor de 237e keer tegen elkaar in El Clasico. Het maagdelijke wit tegen de Blaugranas, het politiek gevoelige Madrid vs Catalonië, de eeuwige kemphanen Piqué vs Ramos en natuurlijk de 2 levende legendes Ronaldo vs Messi. De wedstrijd was al om 13:00 uur `s middags, zodat heel Azië ook live kon kijken. Bij KPN keek je de wedstrijd via Ziggo Sport Totaal of als Pay Per View. Wij hebben 5 redenen waarom elke clasico weer een spectakel is.

1. Weergaloos voetbal

Beide clubs domineren al jaren het Spaanse en Internationale voetbal. Prijs na prijs wordt gewonnen en dit gaat vaak gepaard met heerlijk voetbal. Verfijnd tiki-taka voetbal tot vlijmscherpe counters en van heerlijke passeerbewegingen tot wonderschone goals. Het is elke keer weer genieten met een hoofdletter G.     

2. Wie is nu de beste? Is het Real Madrid of FC Barcelona?

Is Messi de beste? Of toch Ronaldo? Al jaren leidt dit tot heftige discussies tussen de fans. Feit is dat beide spelers de afgelopen jaren menig doelpuntenrecord hebben verpulverd en ze allebei 5 maal zijn uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Wat dat betreft staat ze op eenzame hoogte in de geschiedenis van het internationale voetbal. Wij durven ons niet uit te spreken. Oordeel vooral zelf!

3. Heel veel doelpunten

Je hoefde je geen zorgen te maken dat het een saaie 0-0 zou worden. Want dat gebeurt bijna nooit. Alleen al in de laatste 5 seizoenen werden er meer dan 50 doelpunten gescoord in de onderlinge duels. Madrid had nog 1 doelpunt nodig om op de 400 te komen.

4. Politiek en voetbal?

Voetbal is voetbal en politiek is politiek. Toch komen deze vaker dan lief is samen en wordt het voetbalveld een verlengstuk van de politieke arena. Want in de politiek vechten Barcelona en Madrid een verbeten strijd uit over de autonomie van de deelstaat Catalonië. Onder de fans van Barcelona is er veel support voor de onafhankelijkheid van Catalonië, terwijl de aanhang van Real Madrid juist zeer koningsgezind is en voorstander van Spaanse ‘eenheid’. 2 dagen voor de wedstrijd waren de nieuwe verkiezingen in Catalonië.

5. Vuil spel

Naast prachtig voetbal, ontkomen we niet aan vuil spel en matenaaierij. Menig theater zou jaloers zijn op zoveel acteertalent en dramatiek als tijdens deze wedstrijd. Je moet er van houden.

Real Madrid-FC Barcelona kijken via een abonnement

Ziggo Sport Totaal is het sportpakket met La Liga en meer. Je kijkt Ziggo Sport Totaal al voor € 15,50 per maand. Hiermee krijg je toegang tot 6 extra sportkanalen.

  1. Ga naar  MijnKPN, log in met je KPN ID.
  2. Klik op Televisie, kies het Ziggo Sport Totaal pakket en klik dan op toevoegen.
  3. Klik rechts op de kassabon op "Volgende", ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen en klik op "Plaats bestelling".

Bestel de wedstrijd los

Voor het kijken van deze wedstrijd heb je niet per sé abonnement nodig. Je bestelt voor  € 6,- de wedstrijd los.

  1. Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op [Menu].
  2. Kies TV-gids en scroll naar Live Sport On Demand
  3. Kies je wedstrijd en klik op [OK]
  4. Klik op bestellen, voer je pincode Interactieve TV in en klik op [OK].
  5. De wedstrijd staat voor je klaar op kanaal 272.

Ook interessant voor jou:

Sport

Nieuw bij Goal Alert: eDivisie

Sport

3 apps voor echte Eredivisiefans

Films, series & TV

Kerstverlichting kan invloed hebben op je beeldkwaliteit