Real Madrid vs FC Barcelona live kijken bij KPN

In april is het tijd voor de 245e wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Om alvast in de stemming te komen hebben wij een aantal feitjes over de wedstrijd op een rij gezet.


Dit kun je van El Clasico verwachten

Zit je klaar voor hét voetbalspektakel van het Spaanse en Europese voetbal? Zondag 11 april spelen de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona voor de 245e keer tegen elkaar in El Clasico. Het maagdelijke wit tegen de Blaugranas, het politiek gevoelige Madrid vs Catalonië, de eeuwige kemphanen Piqué vs Ramos. Bij KPN kijk je de wedstrijd via Ziggo Sport Totaal. Wij hebben 5 redenen waarom elke clasico weer een spectakel is.


1. Weergaloos voetbal

Beide clubs domineren al jaren het Spaanse en Internationale voetbal. Prijs na prijs wordt gewonnen en dit gaat vaak gepaard met heerlijk voetbal. Verfijnd tiki-taka voetbal tot vlijmscherpe counters en van heerlijke passeerbewegingen tot wonderschone goals. Het is elke keer weer genieten met een hoofdletter G.     


2. Wie is nu de beste? Is het Real Madrid of FC Barcelona?

Is Real de beste? Of toch Barça? Al jaren leidt dit tot heftige discussies tussen de fans. Feit is dat beide teams de afgelopen jaren menig doelpuntenrecord hebben verpulverd en ze allebei in de top 5 staan van de beste clubs ter wereld van de afgelopen 10 jaar. Wat dat betreft staan ze op eenzame hoogte in de geschiedenis van het internationale voetbal. Wij durven ons niet uit te spreken. Oordeel vooral zelf!


3. Heel veel doelpunten

Je hoeft je geen zorgen te maken dat het een saaie 0-0 gaat worden. Want dat gebeurt bijna nooit. Sinds het begin zijn er in totaal 769 doelpunten gescoord in de onderlinge duels. Madrid heeft nog 8 doelpunten nodig om op de 400 te komen.


4. Politiek en voetbal?

Voetbal is voetbal en politiek is politiek. Toch komen deze vaker dan lief is samen en wordt het voetbalveld een verlengstuk van de politieke arena. Want in de politiek vechten Barcelona en Madrid een verbeten strijd uit over de autonomie van de deelstaat Catalonië. Onder de fans van Barcelona is er veel support voor de onafhankelijkheid van Catalonië, terwijl de aanhang van Real Madrid juist zeer koningsgezind is en voorstander van Spaanse ‘eenheid’. Binnen de politiek spelen beide clubs een belangrijke rol.


5. Vuil spel

Naast prachtig voetbal, ontkomen we niet aan vuil spel en matenaaierij. Menig theater zou jaloers zijn op zoveel acteertalent en dramatiek in de afgelopen wedstrijden. Je moet er van houden.


Real Madrid-FC Barcelona kijken via een abonnement

Ziggo Sport Totaal is het sportpakket met La Liga en meer. Je kijkt Ziggo Sport Totaal al voor € 14,99 per maand. Hiermee krijg je toegang tot 6 extra sportkanalen.

  1. Ga naar  MijnKPN, log in met je KPN ID.
  2. Klik op Televisie, kies het Ziggo Sport Totaal pakket en klik dan op toevoegen.
  3. Klik rechts op de kassabon op "Volgende", ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen en klik op "Plaats bestelling".

Gerelateerde artikelen