Hoeveel Mbit/s heb je eigenlijk nodig?

In een huishouden zijn steeds meer apparaten verbonden met het internet. Denk aan je telefoon, tablet, je tv maar ook je thermostaat, sound systeem en soms zelfs je wasmachine of zonnepanelen. De snelheid is ook nog eens afhankelijk van met hoeveel personen je het tegelijkertijd gebruikt. De snelheid die je hiervoor nodig hebt, moet dus bij jouw persoonlijke situatie passen.

Hoeveel Mbit/s heb ik nodig?

Snel internet: tot 50 Mbit/s downloaden en uploaden
Dit is voldoende voor een klein huishouden dat gebruik maakt van Google, e-mail, social media en internetbankieren. Met deze internetsnelheid kun je gewoon tv-kijken en met één tv Netflix kijken.

Sneller internet: tot 100 Mbit/s downloaden en uploaden
Met snel internet kun je tv-kijken op meerdere televisies en zorgeloos e-mailen, downloaden en Netflix kijken. Deze internetsnelheid is geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Je kunt prima gezamenlijk tv-kijken en internetten.

Supersnel internet: tot 200 Mbit/s downloaden en uploaden
Met deze snelheid kun je razendsnel 4K HD tv-kijken, supersnel gamen en grote bestanden downloaden. Geschikt voor grote gezinnen waar iedereen tegelijk wil Netflixen en gamen zonder gedoe.

Ultrasnel internet: tot 1 Gbit/s downloaden en uploaden
Is al het andere niet snel genoeg voor jou? Neem dan KPN Glasvezel Internet 1Gbit/s. Ontzettend betrouwbaar, altijd stabiel en ultrasnel. Ideaal voor de fervente gamer en de fanatieke 4K tv-kijker. Als deze snelheid nu nog niet beschikbaar is op jouw adres, kun je nu voor 200 Mbit/s kiezen en later je  internetsnelheid verhoging via MijnKPN.

Wat is het verschil tussen Mbit/s download en Mbit/s upload?

Mbit/s download is onder andere:
·         Het bekijken van een website
·         Online filmpjes bekijken
·         Online radio luisteren
·         Netflix/Spotify lijst op je mobiel zetten

Mbit/s upload is onder andere:
·         Een filmpje op YouTube zetten
·         Een nieuwe foto op Facebook plaatsen
·         Jouw CV plaatsen op LinkedIn

Ben je al klant en wil je je internetsnelheid aanpassen? Dat kan via MijnKPN.

Gerelateerde artikelen