28 maart 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Worden Wizards Unite en Planet Coaster de game hits van 2019?

De eerste drie maanden van 2019 zitten erop en er is heel wat gebeurd in de game wereld! Zo zagen we afgelopen week dat Don, ook wel bekend als Gamemeneer, de prijs voor de beste gamer van 2018 heeft gewonnen tijdens de VEED awards. Daarnaast waren games als League of legends, Fortnite en Apex legends enorm populair bij de gluurders op Twitch! Heb je nou echt geen idee waar ik het over heb? Lees dan verder, want we geven je een stoomcursus in een minuut en blikken vooruit op twee games die wel eens heel populair kunnen gaan worden in 2019!

Twitch, VEED, populaire games??

Als je een enthousiaste gamer bent, dan ken je deze termen vast en zeker. Ben je nog niet helemaal thuis in de gaming wereld? Geen probleem, we praten je even bij. Gamen is razend populair, vooral onder jongeren. Het gamen is dankzij de mobiele telefoon, consoles (zoals de Playstation) of de Nintendo Switch erg toegankelijk geworden. Daarnaast vinden veel jongeren het geweldig om naar populaire videomakers (YouTubers) te kijken die gamen. Hier is zelfs een aparte website voor, Twitch! Hier streamen (live meekijken) gamers hun spellen en jij kan meekijken. Ook op YouTube zijn veel video’s te vinden van gamende (vooral) jongeren. Bekende gamers van dit moment zijn Don, Royalistiq of xLinktijger. De term VEED kwam ook al voorbij, dit kan je vergelijken met de “Oscars” voor videomakers. Onlangs werden de prijzen verdeeld, waarbij bekende YouTubers als Kalvijn, Jeremy Frieser en Don het zilverwerk mee naar huis mochten nemen.   

De opvolger van Fortnite

Ieder jaar is er wel weer een game die door iedereen wordt gespeeld. Misschien ben je wel bekend met grote hits uit het recente verleden, zoals Minecraft en Pokémon Go. Momenteel staat Fortnite bovenaan de game lijsten. Ik denk dat ik weinig mensen hoef bij te praten over deze vrolijke shooter, met zijn dansjes en toffe outfits. Het is natuurlijk de grote vraag welk spel er in 2019 het meest gespeeld gaat worden, hieronder in ieder geval twee kanshebbers!

Wordt Wizards Unite net zo populair als Pokémon Go?

Weet je nog, de zomer van 2016, overal zag je groepjes jongeren ernstig naar hun mobiel kijken en af en toe juichen van geluk. Het was de periode waarin Pokémon Go wereldwijd een enorm succes was. Dankzij augmented reality (AR) zag je de bekende Japanse figuurtjes via de camera van je mobiele telefoon overal om je heen en kon je ze vangen!

In 2019 komt er een spel dat de populariteit van Pokémon Go zou kunnen evenaren, namelijk Harry Potter Wizards Unite! Met deze game loop je door de gewone wereld en zie je op je telefoon een kaart met daarop de straten en parken uit je eigen woonplaats. Het is aan jou om allerlei voorwerpen, magische wezens en andere magische objecten te vinden en te verzamelen. Voor de grote groep fans van Harry Potter en de wereld van J.K. Rowling ongetwijfeld een game om naar uit te kijken!

We kunnen het niet nalaten, zeker voor de Harry Potter fans, om iets meer te vertellen over de game. Het verhaal speelt zich af in de periode na de films. Er is een calamiteit ontstaan waarbij allerlei magische voorwerpen en wezens vanuit de tovenaarswereld in de echte wereld terecht zijn gekomen. Dat betekent dat “muggles”, oftwel niet magische mensen, mogelijk de wereld van tovenaars en heksen ontdekken. Daarom worden spelers opgeroepen om lid te worden van het Statute of Secrecy Task Force, met als taak om al die zoekgeraakte personen, voorwerpen en beesten op te sporen.  

Is Planet Coaster meer dan Roller Coaster tycoon in een nieuw jasje?

Tot zover de magie, terug naar de echte wereld, en om precies te zijn de wereld van pretparken en achtbanen. Als je een jaar of dertig bent, dan heb je vroeger vast en zeker Rollercoaster Tycoon gespeeld. In dit spelletje moest je een pretpark bouwen en zorgen dat de gasten tevreden waren, ontzettend verslavend en leuk om te doen! Het spel had natuurlijk nog niet de grafische mogelijkheden die tegenwoordig mogelijk zijn.

Dat moeten de makers van Planet Coaster ook gedacht hebben, want het populaire spel van jaren geleden is in een geweldig nieuw jasje gestoken. In Planet Coaster moet je attracties bouwen, slimme looproutes bedenken, de prijzen bepalen, en vooral je gasten tevreden houden! Qua vrolijke sfeer en humor hebben de spelmakers goed gekeken naar populaire games als Fortnite, je kijkt dan ook je ogen uit als je de verschillende attracties en achtbanen ziet. Dat wordt weer een paar nachten doorhalen!!

Games

De KPN eDivisie Cup

Games

Wat is Legends of Gaming en waar kijk je het?

Games

Is Red Dead Redemption 2 hét spel van 2018?