Ga jij deze games spelen in 2024?

We tellen af naar de laatste dagen van december. Gelukkig belooft 2024 weer een geweldig jaar te worden voor gamers. Daarom kijken we alvast vooruit naar wat er allemaal aan komt. In dit blog vind je de laatste updates over gaming!

Rockstar Games

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan, want elke gamer zit hier al jaren op te wachten. Rockstar Games, de maker van GTA V, heeft de trailer geplaatst van GTA VI!

Even terug in de tijd

Het is alweer 10 jaar geleden dat Grand Theft Auto V uitkwam voor de PlayStation 3 en Xbox 360.  Voor de 1e keer kon je GTA met 3 personages spelen. In de geweldige verhaallijn kon je steeds kiezen uit de unieke personages Franklin, Michael en Trevor.

Naast een boeiende verhaallijn staat GTA V ook bekend om de enorme open wereld, Los Santos. Je creëert je eigen personage waarmee je Los Santos kan verkennen. Ook GTA Online is een enorme hit. Dankzij de verschillende mogelijkheden, zoals missies, races of lekker rondrijden en je eigen gang gaan. Daardoor wordt dit spel nog steeds door miljoenen mensen gespeeld.

GTA trailer

GTA 6 trailer

Maar nu het belangrijkste, de trailer van GTA 6 is sinds 5 december online en heeft nu al records gebroken. Naast de lovende reacties, heeft het ook binnen 24 uur het meest aantal views op een niet muziekvideo. Daarmee is het oude record van Mr.Beast met 63 miljoen views verbroken.

De trailer ziet er veelbelovend uit en we weten al het één en ander over de game. De trailer bevestigt namelijk dat een van de hoofdpersonages vrouwelijk is, namelijk Lucia. De game vindt plaats in Vice City. Dat lijkt verdacht veel op de echte stad Miami. Ook zal je een natuurgebied tegenkomen dat geïnspireerd is door de Everglades en de Florida Keys spelen ook een rol in de game.

Grand Theft Auto 6 komt in 2025 uit voor de gamers op de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S. Het is nog niet duidelijk wanneer de PC-versie uitkomt. Deze gamers zullen waarschijnlijk wat langer moeten wachten.

Avatar

Avatar Frontiers of Pandora - 7 december

Het is geweldig om te zien hoe Avatar zich blijft uitbreiden. Ditmaal met de langverwachte game “Avatar Frontiers of Pandora” die op 7 december 2023 te spelen is. Na het succes van de films “Avatar” en “Avatar: The Way of Water”, waren fans wereldwijd verheugd over een Avatar game.

De game is gemaakt door Massive Entertainment. Het belooft een meeslepende ervaring vol actie en avontuur te worden in een uitgestrekte open wereld.

Verhaallijn

In de game Avatar Frontiers of Pandora zullen de spelers vanuit een first-person perspectief het personage van een Na'vi-wees aannemen. Een Na’Vi-wees is getraind door de RDA. Dit is de grootste commerciële organisatie in de ruimte. De game speelt zich af in de wereld van Pandora en daarin maak je een reis door de westelijke Frontier. Een onbekend continent op Pandora, dat we dus nog niet eerder hebben gezien.

Tijdens het spelen merk je dat er een strijd is tussen de Na’Vi en menselijke indringers, de RDA, zoals in de films. De RDA dreigt al langere tijd om de wereld van de Na’Vi te vernietigen. De makers hebben verder nog niet veel meer vrijgegeven over de game en houdt het nog erg mysterieus.

Mocht je de trailer zelf willen bekijken, dan kan dat! Check hier de trailer van Avatar Frontiers of Pandora.

Conclusie

Het ziet er allemaal erg indrukwekkend uit en het lijkt er bijna op, met de verhaallijn en de eerste beelden, dat dit aanvoelt als een 3e film van Avatar.

De game zal alleen uitkomen voor de huidige consoles en de pc. Dit betekent dat de game dus niet zal uitkomen op de PlayStation 4 en Xbox One. Dit zorgt ervoor dat je echt in de hoogste kwaliteit kan gamen. Dat is ook wat we gewend zijn als we naar een Avatar-film kijken!

Call of Duty: Modern Warfare III

Call of Duty: Modern Warfare III is de opvolger van I en II en is al een tijdje uit. Dat betekent zeker niet dat de game stilligt. En al helemaal niet nu we het nieuwe jaar ingaan. Want voor de grote Warzone liefhebbers staat er in 2024 iets moois te wachten.

Goed nieuws voor Warzone liefhebbers

Zoals je vast weet is Warzone een ‘big thing’ de afgelopen jaren. Warzone is een gratis Battle Royale game-mode en maakt al een aantal jaren deel uit van Call of Duty. Maar Warzone is ook een op zichzelf staande game dat je gratis kan spelen.

In Warzone worden 100 spelers gedropt en strijden ze met elkaar om als laatste over te blijven. Het formaat van de map komt hier dan ook goed van pas, omdat het strijdgebied steeds wat kleiner wordt door middel van een cirkel. Zo worden de spelers gedwongen om steeds dichter bij elkaar te komen.

Warzone maakt zichzelf uniek door de functie van een “Gulag”. Hier kunnen spelers die uitgeschakeld zijn, alsnog 1 vs 1 strijden om terug te komen in het spel.

Rebirth

Warzone had de afgelopen jaren meerdere spelgebieden. Eentje was echt favoriet bij de gamers, namelijk ‘Rebirth’. Deze map kwam uit op 16 december 2020, tijdens het begin van het eerste seizoen van de game. Rebirth is een kleinere map dan de oorspronkelijke Warzone maps, zoals Verdansk. Het heeft zijn eigen specifieke kenmerken en uitdagingen. De actie en snelheid ligt een stuk hoger. Je kan dus geen enkel moment je concentratie verliezen. En goed nieuws voor alle Rebirth liefhebbers, want Activision heeft laten weten dat vanaf begin 2024 Warzone terugkomt met Rebirth! Dit betekent dat je weer alleen of samen met je vrienden Rebirth kan gaan ownen!

Activision heeft nog niet exact laten weten, wanneer dit in 2024 gaat gebeuren, maar dat het eraan komt is een feit! Dus ben jij een Rebirth-fan of wil je het voor de 1e keer spelen? Dan wordt 2024 het moment voor jou!

Gerelateerde artikelen