Deze 2 iconische nieuwe games komen uit in januari 2024

2023 was het jaar van veel mooie games en gave aankondigingen. Vooral de trailer van GTA 6 heeft ons enthousiast gemaakt. Natuurlijk kijken we alweer reikhalzend uit naar wat 2024 te bieden heeft. Om het jaar goed te beginnen, vertellen we over 2 nieuwe games die in januari zullen verschijnen!

Prince of Persia: The Lost Crown

Tijdens het Summer Game Fest van het afgelopen jaar, heeft de bekende game ontwikkelaar en uitgever Ubisoft bekend gemaakt dat ze de game Prince of Persia een vervolg gaan geven. De nieuwe game heet Prince of Persia: The Lost Crown.

Wat was de game Prince of Persia ook alweer?

De Prince of Persia-serie, gestart in 1989, heeft gamers de afgelopen 30 jaar weten te betoveren met hun verhalen. Het begon ooit met een prinses die gedwongen werd om te kiezen tussen trouwen met een kwaadaardige tovenaar genaamd Jaffar, of sterven. Na 8 vervolgen staat er in 2024 weer een nieuwe variant uit de gameserie klaar. Prince of Persia: The Lost Crown. Deze game speel je net als eerdere delen uit de serie, via een sidescrolling perspectief, maar wel met 3D-graphics.

De game speelt zich af in een mythologische versie van Perzië. Het hoofdpersonage van de game krijgt verschillende vaardigheden, waarmee je invloed krijgt op de gevechten die je tegenkomt. Daarnaast zullen er genoeg puzzels, rpg en spannende verhaallijnen zijn, om je uren te vermaken.  

Release

Kan je niet wachten? Vanaf 18 januari kan je de game spelen. Het spel komt uit voor de pc, Nintendo Switch, Playstation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X en S en via Amazon Lune.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Goed nieuws voor de fans van de Like a Dragon serie, want binnenkort kunnen de fanatieke fans de nieuwe game spelen: Like a Dragon: Infinite Wealth. Dit wordt het negende deel van de Like a Dragon-serie en een direct vervolg op Yakuza: Like a Dragon. Het spel wordt gemaakt door Ryu Ga Gotoku Studio en uitgegeven door de bekende uitgever SEGA. Je kent SEGA vast van andere bekende games, zoals SONIC en Football Manager.

Het verhaal

Op 30 november 2023 onthulde SEGA de langverwachte trailer van "Like a Dragon: Infinite Wealth". De trailer lichtte een tipje van de sluier op over het verhaal in de game. In deze nieuwste toevoeging aan de Like a Dragon-serie, stuurt Jo Sawashiro, de leider van de Seiryu Clan, de hoofdrolspeler Ichiban Kasuga naar Hawaii. Daar liet Ichibans moeder hem ooit als vondeling achter. Deze verandering van locatie is een bijzonder moment voor de game, want het is de allereerste keer dat een Like a Dragon-game gedeeltelijk buiten Japan plaatsvindt. Maar wees gerust, de vertrouwde Japanse steden maken nog steeds deel uit van het avontuur. Terwijl Ichiban Hawaii verkent, blijft de magie van de Japanse stadsgezichten aanwezig, waardoor spelers zich meteen thuis zullen voelen.

Wat het verhaal betreft, belooft "Like a Dragon: Infinite Wealth" niet alleen een verhaal van persoonlijke zoektocht en ontdekking, maar ook een unieke samenkomst met het verhaal van Kiryu Kazuma. Voor degenen die al bekend zijn met de eerste zes spellen in de reeks, wordt dit een intrigerende ontmoeting tussen twee iconische personages. Met de onthulling van de trailer is het enthousiasme voor de release van "Like a Dragon: Infinite Wealth" alleen maar toegenomen. SEGA lijkt de lat opnieuw hoger te leggen en de fans kunnen niet wachten om in dit nieuwe avontuur te duiken.

Release

De Fans moeten nog heel even wachten. De game verschijnt op 26 januari 2024 voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en de PC via Steam en de Microsoft Store.

Gerelateerde artikelen