9 februari 2018

De Olympische Winterspelen kijken

De Olympische Winterspelen zijn gestart! Het sportevenement waar het allemaal om gaat. Dat betekent twee weken lang de winterse sporten bewonderen en mét spanning voor de tv kijken hoe onze sporters strijden voor een medaille in Zuid-Korea. Welke sporten je écht niet mag missen en hoe je ze bekijkt, lees je hieronder.


Langebaanschaatsen

Schaatsen is misschien wel dé sport waar Nederland veel van verwacht. Bij zowel de mannen als vrouwen doen op elk afstand minimaal twee Nederlanders mee. Dat we met het schaatsen medailles gaan halen is vrijwel zeker. Maar waar we allemaal naar uitkijken is Sven Kramer, want gaat Sven dit keer goud halen op de 10 KM of wint toch Jorrit Bergsma? Deze spannende race is live te zien op donderdag 15 februari om 12.00 uur.

Sprintafstanden

De sprintafstanden mag je ook niet missen. Kjeld Nuis komt, na twee keer het Olympische Spelen gemist te hebben, eindelijk in actie. Hij schaatst de sprintafstanden 1.500 en 1.000 meter op 13 februari om 12.00 uur en 23 februari om 11.00 uur. Naast Kjeld Nuis komen ook Ronald Mulder, Patrick Roest, Jan Smeekens, Koen Verweij, Kai Verbij en Bob de Vries in actie. Voor Kai is dit zijn eerste Olympische Spelen. Hij schaatst de 500 en 1000 meter en is kanshebber op een medaille.
Koen Verweij heeft tijdens de vorige Winter Spelen zilver gewonnen op de 1500 meter. Gaat hij hier een Goude medaille van maken? Kijk dit 13 februari om 12.00 uur!

Ploegenachtervolging

De ploegenachtervolging is zeker een aanrader om te kijken, voor zowel het vrouwen- als het mannenteam. Beide teams wonnen tijdens het vorige Winter Spelen in Sotsji goud. Het mannenteam bestaat uit Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen en het vrouwenteam uit Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Ireen Wüst. Woensdag 21 februari tussen 12.00 en 15.00 wordt de finale geschaatst. Mis dit niet!

Ireen Wüst, met al acht Olympische medailles op zak, schaatst nog drie afstanden waarmee zij het aantal medailles kan uitbreiden. Hetzelfde geldt voor Marrit Leenstra, alleen heeft zij één behaalde medaille (ploegenachtervolging 2014) tot nu toe. Wüst komt voor het eerst 10 februari met haar afstand 3000 meter in actie. Leenstra start haar Olympische Spelen op maandag 12 februari met de 1500 meter.

Shorttrack

Naast de sprint en langebaanschaatsen is shorttrack ook een schaatsonderdeel die je niet kan missen. Sjinkie Knegt is hierin de grote uitblinker en zal meerdere malen in actie komen. Zijn eerste race is op zaterdag 10 februari om 11.00 uur.

Extreme sporten

Als je van actie houdt heb je geluk! Het aantal extreme sporten is namelijk uitgebreid. Het onderdeel Big Air (snowboarders springen bij dit onderdeel van een hoge schans en tonen hun meest bizarre trucs) is nieuw toegevoegd. Extra leuk, twee Nederlanders doen aan dit spectaculaire onderdeel mee. Cheryl Maas en de 17e jarige Niek van der Velden. Zij starten maandag 19 februari met dit onderdeel.

Hoe kijk je de Olympische Spelen?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je de Olympische Spelen live kijken op de NOS, Eurosport 1 en 2 en België 1.

Geen tijd om de wedstrijden live te kijken?

Neem de uitzending op via het Opnemen pakket of kijk ze terug met Terugkijken via de gids. Dit kan tot 7 dagen na uitzending.

Ook interessant voor jou:

Events & Winacties

Schaatsen in het Olympische Stadion

Sport

De winnaars van de Olympische Spelen feliciteren

Films, series & TV

Voor de schaatsliefhebber: Hyena's op het IJs