1 maart 2020 1 min Auteur: Redactie

In maart te zien op FOX Sports

Maak je agenda maar vast leeg. In maart staan er een aantal zeer interessante duels in de Eredivisie op het programma. De maand begon al met Ajax – AZ, en PSV – Feyenoord. Daarna reizen PSV en Ajax af naar het noorden voor een duel tegen Groningen en Heerenveen. AZ ontvangt dan ADO Den Haag in het inmiddels herstelde Afas Stadion.

Die week daarop is het tijd voor de derby van Rotterdam, en ontvangt Sparta Feyenoord. Kan Feyenoord de winning streak door weten te zetten deze maand? Want op zondag 22 maart is dan weer tijd voor dé Klassieker in de Eredivisie: het duel tussen aartsrivalen Feyenoord en Ajax. Voor de 189ste keer zullen de twee clubs het tegen elkaar opnemen. Teleurstellende Klassieker in 2019

De vorige Klassieker was overigens niet bepaald een historische ontmoeting. Met een pijnlijke 4-0 was Feyenoord vrijwel kansloos tegenover het machtige Ajax. Maar, eerlijk is eerlijk: zelden was het puntenverschil tussen de twee clubs zo groot als toen. Op het moment van de wedstrijd op 27 oktober 2019 stond Feyenoord op de elfde plek en had de club uit Rotterdam maar liefst 12 punten minder dan de Amsterdammers. Deze keer is dat verschil kleiner en doet Feyenoord inmiddels weer netjes mee in de top van de Eredivisie.

Statistieken

Even wat statistieken voor de liefhebber: van de 189 wedstrijden die de twee clubs tegen elkaar speelden, won Ajax er 89. Feyenoord won er 57 en 44 keer werd er gelijkgespeeld. Ajax scoorde maar liefst 400 doelpunten, Feyenoord mocht er 292 goals bijschrijven. Deze cijfers gelden overigens voor álle duels tussen de twee clubs. Als we puur naar de Eredivisie kijken gaat het om 162 wedstrijden waarvan Ajax er 73 won en Feyenoord 46. Duidelijk is in elk geval dat de Amsterdammers tot nu toe het sterkst waren.

Waar is de Klassieker te zien bij KPN?

Klanten met het extra FOX Sports pakket kunnen Feyenoord – Ajax op FOX Sports 2, kanaal 222. De aftrap is om 14:30, dus zorg dat je klaar zit. Heb je geen FOX Sports pakket? Dan kun je hier het pakket aanzetten. Liever een losse wedstrijd bestellen? Ontdek hier hoe dat kan.

Ook interessant voor jou:

Sport

Klaar voor de start?

Films, series & TV

Het beste voor natuurliefhebbers

Films, series & TV

Films in het Pluspakket