15 augustus 2017

Druk op de ketel of krediet opbouwen?

Wij hebben in Nederland 17 miljoen bondcoaches en dat kan kloppen. Maar deze 17 miljoen bondcoaches hebben een dubbelrol. Zij zijn namelijk naast bondcoach ook clubcoach, analist, presentator en bovenal fan. Fan van een speler, fan van een club en fan van een land. Al deze mensen zitten in het weekend van 11 augustus, en heel veel weekenden erna, klaar voor de televisie om weer fan te zijn. Tijdens de eerste weken wordt bepaald of de coaches het vertrouwen winnen van de achterban. Daarom hebben wij de mooiste wedstrijden van de eerste weken voor u uitgelicht:

Zondag 20 augustus: Excelsior - Feyenoord om 12.30 uur

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior is de eerste derby die dit seizoen op de speelkalender staat. Vorig jaar eindigde Excelsior tegen Feyenoord nog in een 3-0 overwinning voor de ploeg die zijn wedstrijden afwerkt op het Van Donge & De Roo Stadion. Dit is de tweede wedstrijd van het seizoen en voor een vliegende start zijn de volle 3 punten zeer belangrijk. Feyenoord pakte vorig jaar echter akelig weinig punten op kunstgras. Als Feyenoord hier weer punten laat liggen, dan zal iedereen roepen dat Feyenoord nog steeds geen punten kan pakken op kunstgras.

Zaterdag 26 augustus: Vitesse – AZ om 18.30 uur

Dé herhaling van de Johan Cruijff Schaal van 2017 staat meteen op het programma. Echter wordt de wedstrijd nu afgewerkt in het GelreDome en niet in De Kuip. Vooral de Vitesse-supporters zullen daar blij mee zijn. Deze twee subtoppers willen het publiek vooral vermaken met aanvullend, leuk en snel voetbal echter ontbrak vooral de consistentie vorig jaar op sommige momenten. Deze wedstrijd is nog te vroeg om te beoordelen of een van de twee ploegen consistenter is geworden, maar dat deze wedstrijd een garantie is voor doelpunten is een ding wat zeker is.  

Zondag 17 september: ADO Den Haag – Ajax om 14.30 uur

Traditioneel gezien een lastige uitwedstrijd voor Ajax en een van de wedstrijden waar de ADO-supporters naar uitkijken. Bij ADO is Lex Immers deze zomer teruggekeerd en groeit bij Ajax de honger naar een prijs. Nadat Feyenoord vorig jaar het kampioenschap veroverde in een uiterst consistent jaar zal Ajax moeten bewijzen dat het dezelfde consistentie kan vertonen. ADO Den Haag wilde de goede lijn van het laatste deel van vorig seizoen doortrekken en wij zijn benieuwd of dit gaat lukken.

Zondag 17 september: PSV – Feyenoord om 16.45 uur

De eerste topper van het seizoen: PSV tegen Feyenoord. PSV moet het laten zien en vorig jaar won PSV van Feyenoord met 3-1 thuis. Feyenoord was juist niet het sterkst in uitwedstrijden vorig seizoen, echter verloren zij de meeste punten in uitwedstrijden op kunstgras. Hoe gaat Feyenoord om met de druk behorende bij een kampioen en hoe lastig kan PSV, als uitdager voor het kampioenschap, het de kampioen maken?

Zondag 22 oktober: De eerste klassieker van het seizoen om 14.30 uur

Ajax tegen Feyenoord, Amsterdam tegen Rotterdam. Nummer 1 tegen nummer 2. Het gaat weer los. Vorig jaar werd deze wedstrijd rond dezelfde tijd gespeeld en toen scoorde Dolberg voor Ajax en Kuyt voor Feyenoord. Feyenoord was de bovenliggende partij, maar Ajax hield stand tot de 85e minuut. Toen viel de gelijkmaker. Hoe gaat het dit seizoen?

Al deze wedstrijden kunt u kijken als u in het bezit bent van het FOX Sports pakket. Wij houden u gedurende het seizoen op de hoogte van alle mooie wedstrijden die FOX Sports biedt. FOX Sports Eredivisie is tevens een van de voordelen van KPN Compleet! Geniet van het komende seizoen en laat weten wie volgens jou kampioen wordt of gaat degraderen!

Kijk Fox Sports bij KPN

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Gratis Eredivisie kijken? Het kan met KPN Compleet

Sport

3 apps voor echte Eredivisiefans