4 oktober 2017

Twaalf redenen om Brussel te kijken

Politieke intriges, drama en actie. Klinkt dat je als muziek in de oren? Zet je dan schrap voor Brussel.

1. Brussel wordt gespeeld door een bijzondere cast

In Brussel spelen grote talenten van eigen bodem. Sommige acteurs spelen een prominente rol vanaf aflevering één, andere acteurs maken een spectaculaire entree later in het seizoen. Vraag je je af wanneer Matthijs van de Sande Bakhuyzen ten tonele verschijnt? Maak je borst maar nat. Behalve Nederlands talent, komen er ook acteurs uit Rusland, Frankrijk en België voorbij. 

2. Er wordt gefluisterd dat Brussel de Nederlandse ‘House of Cards’ is

Doet de naam Frank Underwood een belletje bij je rinkelen? Dan wordt het tijd dat je Moniek van Dalen en Viktor Petrenko leert kennen. Deze charmante personages laten zien dat ook Nederlandse politici genadeloos spelletjes spelen. 

3. Leer de duistere kant van Brussel kennen

Brussel staat bekend om haar nostalgische binnenstad en romantische terrasscènes. Toch komt niet iedereen naar Brussel voor de romantiek. De personages in Brussel koesteren sinistere beweegredenen…

4. Geen tijd te verspillen

Aflevering 1 al gezien? Je hoeft geen detective te zijn om te weten wie bij wie hoort en wie waar op uit is. In vogelvlucht – letterlijk en figuurlijk – neemt Brussel je mee in het verhaal. De scenes volgen elkaar razandsnel op. Als je met je ogen knippert, heb je het gemist. 

5. Brussel is de eerste Nederlandse serie over hedendaagse politiek

De serie speelt haarfijn in op onderwerpen die vandaag de dag de politieke agenda van Brussel domineren. Maar vooral ook de onderwerpen die de privé agenda van Brussel domineren. 

6. Je hoeft geen politicoloog te zijn om te begrijpen wat er gebeurt


Of het nu gaat om een politieke of een romantische affaire, alle affaires hebben één ding met elkaar gemeen. Er wordt gelogen, bedrogen en er worden rake klappen uitgedeeld. Je hoeft geen politicoloog te zijn om te begrijpen wat er gebeurt. We vragen ons zelfs af of Moniek van Dalen en Pieter Jongma wel doorhebben wat er gebeurt… 

7. Brussel is een bolwerk van intriges en complotten

Er kijkt altijd iemand mee in Brussel en er is altijd iemand die kwaad wil doen. Tip: let op de details in deze serie. Het zijn die onwaarschijnlijke ogenblikken die een golf van gebeurtenissen veroorzaken. Wat begint als een reeks onsamenhangende scènes, eindigt in één sluw uitgekiend verhaal. Brussel is een serie waar je elke aflevering minstens één keer ‘huh?’ en één keer ‘o ja!’ naar je tv roept. 

8. De serie is nu al genomineerd voor het filmfestival Berlinale

Niet alleen de personages in de serie overschrijden grenzen. Met een internationale cast en internationale filmlocaties heeft Brussel inmiddels ook buitenlandse liefhebbers bereikt. De serie is On Demand te zien en geselecteerd voor het Berlijnse filmfestival Berlinale. 

9. Cliffhangers van het kaliber “nog eentje en dan ga ik echt slapen”

Personages die niet blijken te zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Personages die het einde van het seizoen niet halen. Iedere aflevering eindigt in een scène die je mond doet open vallen. 

10. Kijk de serie in één keer weg via On Demand

Zit jij op het puntje van je stoel aan het einde van de aflevering? Gelukkig hoef je niet met hartkloppingen te gaan slapen. Alle 10 afleveringen zijn te zien via On Demand. De fanatieke bingewatcher kijkt ze in één avond weg. Kun je bovendien mee praten, als Brussel het gesprek is aan de lunchtafel. 

11. Kijk de serie op je telefoon met Interactieve TV

Kun je je ogen niet van het scherm houden? Goed nieuws. Dat hoeft ook niet. Brussel kijk je via de iTV-app op je telefoon. 

12. Je hebt een reden om je crush eindelijk op date te vragen en stiekem te zoenen als het spannend wordt.

Met actie én romantiek is Brussel een serie met voor ieder wat wils. Kijk daarom met je date. Dan kun je tijdens de zenuwslopende laatste aflevering wegkruipen in zijn of haar armen. 

Ook interessant voor jou

Films, series & TV

Twaalf redenen om Brussel te kijken

Films, series & TV

Seizoen 5 Girls: ouder, maar niet wijzer

Films, series & TV

10 redenen om De Mannentester te kijken