1 januari 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Series die je deze maand niet mag missen

Voor de maand januari hebben we weer kijktips voor een heerlijk avondje tv. Lees hieronder op welke zender en welke tijdstip jij je televisie weer moet aanzetten voor een heerlijk tv-momentje.

Animal Planet: Penguin Awareness Day

Animal Planet: Penguin Awareness Day

Er zijn maar weinig mensen op deze planeet die pinguïns geen schattige beestjes vinden. In het kader van Wereld Pinguïndag op 20 januari heeft Animal Planet een middagprogramma gewijd aan deze bijzondere zeevogels. Er wordt aandacht gevraagd voor het feit dat het aantal pinguïns over de hele wereld schrikbarend snel afneemt. In ‘Meet the Penguins’ worden de medewerkers van een opvangcentrum in Kaapstad gevolgd, waar dierenartsen en vrijwilligers jaarlijks zo’n 1500 Afrikaanse pinguïns redden en behandelen. Hou je van pinguïns, kijk dan op 20 januari van 13.40 tot 17.20 naar Animal Planet, op kanaal 85.

Discovery Science

Discovery Science: Extreme Weather

Het weer is een dankbaar onderwerp van gesprek bij menig koffieautomaat of verjaardagsfeestje. Maar hoe zit het eigenlijk écht met de extreme weersomstandigheden? Discovery Science besteedt hier aandacht aan met een serie programma’s. Denk aan ‘Engineering Hurricanes’ waarin je ziet hoe je een orkaan kunt “maken”. Of volg de avonturen van cameraman Geoff Mackley in ‘Dangerman’, die de mooiste, maar ook gevaarlijkste weerverschijnselen vastlegt. Ook kun je kijken naar ‘Killer Rain’, waarin een ambitieus weerexperiment wordt ontwikkeld om te onderzoeken hoe plotselinge overstromingen ontstaan. Of de stoere ‘Storm Chasers’, die nergens voor terugdeinzen om het tornadoseizoen vast te leggen. Je ziet het allemaal op Discovery Science vanaf dinsdag 1 januari om 20.10 uur, kanaal 83.

Disney Junior

Disney Junior: Fancy Nancy Clancy

Deze nieuwe animatieserie voor de kleintjes is gebaseerd op de best verkochte boekenreeks van de New York Times. Nancy is een vrolijke meid van zes. Ze vindt van alles leuk en staat te popelen om te ervaren wat de grote wereld haar te bieden heeft. Met vindingrijkheid en verbeeldingskracht brengt ze haar dagen door, en nodigt iedereen om haar heen uit om hetzelfde te doen. Elke aflevering van dit familieavontuur bevat twee verhalen van 11 minuten én originele liedjes! Je kunt Fancy Nancy Clancy vanaf 7 januari elke doordeweekse dag bekijken om 17:00 uur op Disney Junior, op kanaal 51.

ONS

ONS: De Wrekers

De Britse serie ‘De Wrekers’ komt uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het verhaal volgt de geheim agenten John Steed, met zijn karakteristieke bolhoed en paraplu, en Cathy Gale in hun strijd tegen de misdaad. Van het eerste seizoen zijn helaas bijna alle afleveringen verloren gegaan, dus we beginnen bij seizoen 2. Cathy, vaak gekleed in zwart leer, kon erg goed vechten en werd door John altijd als zijn gelijke behandeld. Dat maakt deze serie van meer dan 50 jaar oud opeens toch weer relevant voor deze tijd… ‘De Wrekers’ is vanaf 3 januari iedere donderdag om 16:00 en 22:00 uur te zien bij ONS, op kanaal 89.

OUTtv

OUTtv: Living A Lie

Wat krijg je als je Scandinavische series als ‘Borgen’ en ‘The Killing’ in Wales laat afspelen? Iets in de trant van het politieke drama ‘Living a Lie’. De serie volgt een journalist die probeert politieke schandalen en geheimen bloot te leggen in de senaat, die wordt gerund door een regenboogcoalitie. Controverse, seks en schandaal, je vindt het allemaal in ‘Living A Lie’! Vanaf 21 januari elke maandag om 22L35 te zien op OUTtv, kanaal 77.

Bekijk de series via het Pluspakket

Wil je nóg meer films, series en zenders zien? Kies dan voor het Pluspakket. Het Pluspakket kijk je op je eigen manier. Via de app van Interactie TV, je televisie, mobiel, tablet of laptop.

Voor slechts €9,99 per maand voeg je het Pluspakket gemakkelijk toe aan je Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan of uit te zetten via MijnKPN of het menu van je Interactieve TV, dus zit je nergens aan vast.

Meer over het Pluspakket

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Mis deze serie niet: FENIX

Films, series & TV

De beste films uit het Pluspakket

Films, series & TV

On Demand series om niet te missen