2 oktober 2017

Is Steven Avery schuldig of onschuldig?

Over de hele wereld zijn kijkers in de ban van de serie Making a Murderer, de true crime-serie van Netflix. De ‘hoofdrolspeler’ Steven Avery is ondertussen uitgegroeid tot een van de beroemdste gevangenen ter wereld. De vraag rijst: is hij nu schuldig aan de moord, wordt hij erin geluisd of faalt het Amerikaanse rechtssysteem hier heimelijk?

Making a murderer


Steven Avery: Innocent or Guilty?
Nadat hele volksstammen aan de buis gekluisterd zaten in ongeloof of dit geen fictie was. Geloven vele kijkers in zijn onschuld en maar liefst een half miljoen mensen tekenden onlangs een petitie om hem vrij te laten. Maar is hij nu schuldig aan de moord op fotografe Teresa Halbach of niet? Saillant detail: Avery tussen 1985 en 2003 al onterecht heeft vastgezeten voor een verkrachting die hij altijd ontkend heeft en later ook aantoonbaar nooit had gedaan. In 2005 begon hij een miljoenenzaak tegen de politieambtenaren die te maken hadden met deze veroordeling, werd hij beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Toen bekend werd dat het politieapparaat zelf dit geld moest gaan ophoesten  werden dezelfde ambtenaren uit zijn voorgaande zaak opnieuw betrokken in het onderzoek. Is Avery er niet om deze redenen ingeluisd of heeft de politie de zaak een handje geholpen door te rommelen met het bewijs.

Nieuwe ontwikkelingen
De documentaire Steven Avery: Innocent or Guilty? bekijkt de belangrijkste details in deze meeslepende moordzaak vanuit verschillende kanten en onthult de laatste intrigerende ontwikkelingen. Nieuwe interviews met onder meer Avery’s voormalig advocaat Jerry Buting, voormalig aanklager Ken Kratz, Brendan Dasseys broer Brad Dassey en forensisch expert Peter Massey schijnen nieuw licht op de zaak. De documentaire wordt gepresenteerd door de ervaren NBC-journalist Keith Morrisson en zal te zien zijn in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Steven Avery: Innocent or Guilty? is op zaterdag 13 februari om 22:00 uur te zien bij ID. De zender ID is te vinden op kanaal 21.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Seizoen 5 Girls: ouder, maar niet wijzer

Films, series & TV

5 series die je gezien moet hebben

Films, series & TV

24/7 de coolste series op Nickelodeon