25 september 2017 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Films gebaseerd op een waargebeurd verhaal

In oktober staan waargebeurde verhalen centraal in het Pluspakket On Demand. Zo staat de verfilming van het verhaal van Captain Sullenberger centraal in Sully. Tevens zorgt Moby Dick weer voor ontzettend veel problemen voor de Essex in The Heart of the Sea. Lees gauw verder voor alle films. U kunt deze films vinden onder On Demand > Pluspakket On Demand > Waargebeurde verhalen.

Sully

De film Sully gaat over de wereldberoemde Amerikaanse piloot genaamd Chesley ‘Sully’ Sullenberger. De Amerikaanse piloot werd wereldberoemd nadat hij een succesvolle noodlanding maakte in de rivier de Hudson, waarmee hij 155 passagiers aan boord heeft gered. Sully werd door het publiek en media de hemel in geprezen, terwijl op de achtergrond een onderzoek plaats vond wat zijn carrière dreigde te ruïneren. 

War Dogs

Twee Amerikaanse vrienden wonen tijdens de eerste oorlog in Miami. De een is masseur en de ander is een wapenhandelaar. Om geld te verdienen maken zij gebruik van het nog vrij onbekende initiatief van de overheid: kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger. Het begint klein en onschuldig, maar dit groeit al snel uit tot een miljoenen business. Wanneer de vrienden op het punt staan om een mega deal van maar liefst 300 miljoen dollar te sluiten om het Afghaanse leger te bewapenen, komen ze in contact met een aantal zeer verdachte partijen.

The Impossible

Maria en Henry gaan in de winter met hun drie zoons op vakantie naar het warme Thailand. s’Ochtends, wanneer de familie aan het genieten is bij het zwembad overkomt hun iets vreselijks. De familie ziet een enorme vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Wanneer Maria na een heftige klap weer boven water komt, weet ze niet hoe het er met de rest van het gezin aan toe is.

In the Heart of The Sea

De Amerikaanse walvisvaarder Essex vertrok, onder begeleiding van kapitein George Pollard, naar de zuidelijke oceaan voor maar liefst voor 2,5 jaar. Hier kon de jacht op potvissen beginnen. Wanneer de Essex geramd werd door een potvis verdween het schip in de diepte. De bemanningsleden werden gedwongen om te overleven op de overblijfselen van de Essex en het vaste land terug te vinden. De film is gebaseerd op het boek Moby Dick van Herman Melville.

12 Years a Slave

In de jaren 1800 woont een man met een groot muzikaal talent met zijn gezin in New York. Uit het niets wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Wanneer hij duidelijk probeert te maken dat hij een vrij man is krijgt hij geen reactie. Hij moet het afschuwelijke leven van een slaaf ondergaan.  Dromen van een terugkeer naar huis is het enige wat hij kan doen.

The Wolf of Wall Street

Jordan Belfort is een aan drank, drugs en seks verslaafde effectenhandelaar, die door middel van fraude multimiljonair wordt. Hij geniet samen met zijn zakenpartner Donnie van het leven door gigantische bedragen uit te geven aan hun exclusieve levensstijl vol drugs, vrouwen en uitgaan. Jordan ziet zijn carrière instorten door de vele aanklachten wegens fraude en loopt de corruptie en de invloed van de maffia uit de hand...

Films, series & TV

Dit zijn de nieuwste premièrefilms van oktober

Films, series & TV

Ontdek deze herfst nieuwe museumpareltjes op MuseumTV

Films, series & TV

Films met een verhaal