Films gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Zes steengoede films gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze films wil je niet missen. Zo kijk je de spannende ontsnappingsfilm Papillon of de tranentrekker Lion. Ontdek ze allemaal bij KPN.

Lion

De 5-jarige Saroo raakt zijn broer kwijt op een treinstation en stapt op de trein naar een grote Indiaase stad waar hij compleet verdwaald. Na een lange periode op de straat wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar. Maar hij blijft dromen over zijn moeder die waarschijnlijk al jaren met een gebroken hart op haar zoon wacht. Daarom gaat hij op zoek naar zijn woonplaats met de hoop nog een keer zijn moeder te zien.

Papillon

Dit verhaal volgt de kluizenkraker uit Parijs die ontrecht wordt beschuldigd van moord. Als hij levenslang wordt opgesloten op Devil's Island raakt hij bevriend met de ongemakkelijke fraudeur Louis Dega. Samen plotten ze hun ontsnapping.

In the Heart of The Sea

De Amerikaanse walvisvaarder Essex vertrok, onder begeleiding van kapitein George Pollard, naar de zuidelijke oceaan voor maar liefst voor 2,5 jaar. Hier kon de jacht op potvissen beginnen. Wanneer de Essex geramd werd door een potvis verdween het schip in de diepte. De bemanningsleden werden gedwongen om te overleven op de overblijfselen van de Essex en het vaste land terug te vinden. 

12 Years a Slave

In de jaren 1800 woont een man met een groot muzikaal talent met zijn gezin in New York. Uit het niets wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Wanneer hij duidelijk probeert te maken dat hij een vrij man is krijgt hij geen reactie. Hij moet het afschuwelijke leven van een slaaf ondergaan.  Dromen van een terugkeer naar huis is het enige wat hij kan doen.

On The Basis of Sex

De jonge, grensverleggende Ruth Bader Ginsburg is een van de enige vrouwelijke advocates in de jaren 60 in Amerika. Ze neemt een geslachtsdiscriminatiezaak aan omdat ze wil dat vrouwen gelijk rechten krijgen.

The Wolf of Wall Street

Jordan Belfort is een aan drank, drugs en seks verslaafde effectenhandelaar, die door middel van fraude multimiljonair wordt. Hij geniet samen met zijn zakenpartner Donnie van het leven door gigantische bedragen uit te geven aan hun exclusieve levensstijl vol drugs, vrouwen en uitgaan. Jordan ziet zijn carrière instorten door de vele aanklachten wegens fraude en loopt de corruptie en de invloed van de maffia uit de hand...

Gerelateerde artikelen