1 oktober 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Dansen met KPN

Oktober staat bij KPN in het teken van Halloween, maar mocht dat niet jouw ding zijn hebben we goed nieuws: deze maand zijn er ook een aantal dansfilms toegevoegd aan het Pluspakket. Niet griezelen dus, maar lekker de voetjes van de vloer.

Suspiria

Mocht je nou van zowel griezelen als van dansen houden, dan is de film ‘Suspiria’ een echte aanrader. Een ietwat vreemde film met Dakota Johnson en Tilda Swinton, over een jonge balletdanseres die naar een prestigieuze Europese dansschool gaat. Maar daar gebeuren allerlei vreemde dingen… ‘Suspiria’ is een remake van de iconische Italiaanse horrorfilm uit 1977 en zal zeker in de smaak vallen als je van surrealistische en stijlvolle enge films houdt. En van dansen. Je houdt ervan of je vindt het niks, maar als je ‘Suspiria’ een kans wil geven kun je ‘m nu vinden in het Pluspakket.

Nobody puts Baby in the corner

Ook als je ‘m nooit gezien hebt, zul je bovenstaande iconische uitspraak van Patrick Swayze wellicht wel herkennen. Hij spreekt deze woorden in de film ‘Dirty Dancing’ uit 1987. Deze zin, de iconische ‘lift’ (een dansbeweging waarbij de man de vrouw boven het hoofd tilt) én de soundtrack ‘The Time of my Life’ hebben de film tot een echte klassieker gemaakt. Het verhaal is namelijk niet eens zo spraakmakend: het meisje Frances (ook wel Baby genoemd, vandaar de iconische zin) wordt verliefd op een dansleraar die ze leert kennen als ze met haar ouders op vakantie is. Nee, ‘Dirty Dancing’ kijk je echt vanwege de prachtige dansscènes. En, vooruit, de romantiek.

Doorbraak van Channing Tatum

Wil je gewoon lekker genieten van goede dansfilms zonder al te veel na te denken, dan zul je vast blij zijn met het feit dat alle ‘Step Up’ films nu te zien zijn in het Pluspakket. De eerste film kwam uit in 2006, en betekende de doorbraak van (nu) superster Channing Tatum. Waar deze film nog ging over een talentvol straatschoffie die een meisje van een prestigieuze dansschool ontmoet, gingen de latere films meer over dansgroepen die meedoen aan wedstrijden. Verwacht epische dansccènes en zinderende battles op de meest bijzondere locaties!

Juvat Westendorp

Acteur, zanger en choreograaf Juvat Westendorp zou je de Nederlandse Channing Tatum kunnen noemen. Hij schuift deze maand aan in PlusTV om te bespreken wat hij nou van de ‘Step Up’ films vindt. Ook vertelt hij over zijn eigen dansschool in Zaandam. PlusTV zie je elke dag vanaf 16:00 uur op Beleef KPN, te vinden op kanaal 41. De dansfilms kun je zien met het Pluspakket. Ga naar het menu van je TV, selecteer On Demand en kies Pluspakket. Heb je nog geen Pluspakket? Dan kun je ‘m heel eenvoudig hier aanzetten!

Ook interessant voor jou

Films, series & TV

Griezelen met KPN

Films, series & TV

Specials oktober 2020

Films, series & TV

Films in het Pluspakket