13 juni 2018 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Frankrijk live bij KPN

De Formule 1 keert dit weekend terug naar Europese bodem. Op zondag 23 juni vindt de F1 race van Frankrijk plaats op het Circuit Paul Ricard. Natuurlijk kan je de Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. In dit blog kijken wij vooruit naar de race in Frankrijk en blikken we terug op de afgelopen race in Canada. Kan Ferrari of Red Bull eindelijk de coureurs van Mercedes verslaan?

Formule 1


Aankomende Grand Prix: Frankrijk

We zijn weer terug in Europa voor de Grand Prix van Frankrijk. Net als vorig jaar zal de Formule 1 ook dit jaar weer neerstrijken op het circuit van Paul Ricard. Het circuit heeft veel rechte stukken en scherpe bochten. Ferrari is het meest succesvolle team in Frankrijk. Hopelijk brengt dit veel goeds voor Vettel en krijgen we weer een spannend seizoen.

De F1 coureurs maken zich op voor 53 ronden op het Franse circuit, waarbij elke ronde 5,861 km lang is In totaal zullen de coureurs tijdens de race meer dan 300 km afleggen. .

Wat gebeurde er in 2018?

Sinds 2018 is de Formule 1 race in Frankrijk terug op het circuit van Paul Ricard. Daarvoor heeft de race vanaf 1991 plaatsgevonden op het circuit van Magny-Cours. Vorig jaar liet onze landgenoot duidelijk zijn klasse zien en hij besloot de race op de tweede plaats, achter de Brit Lewis Hamilton. Raikkonen eindige als derde, omdat hij profiteerde van de lichte botsing tussen de Fin Bottas van Mercedes en Ferrari coureur Vettel in de eerste bocht.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Zet het Sportpakket aan

Hoe laat begint de Grand Prix van Frankrijk

Hieronder zie je tijden waarop de kwalificatie en de race beginnen, alles is in Nederlandse tijd.

- Op zaterdag 22 juni start de kwalificatie om 15:00 uur. 
- Op zondag 23 juni start de race om 15.10 uur.

Wat gebeurde er tijdens de race in Canada?

De overwinning in de Grand Prix van Canada ging dit jaar naar de Brit Lewist Hamilton in de Mercedes, maar hij kwam niet als eerste coureur over de finish. De hele race reed de Ferrari van Sebastian Vettel aan de leiding van de Grand Prix, echter bij een kort moment van onachtzaamheid verliet hij het circuit voor het gras. Gelukkig kon hij zijn race meteen weer in leidende positie vervolgen, echter blokkeerde hij daarbij wel de achtervolgende Hamilton. De jury was onverbiddelijk en gaf Vettel een tijdsstraf van vijf seconden, waardoor hij wel als eerste over de streep kwam, maar als tweede werd geklasseerd. Na afloop van de race was de Duitse coureur verre van gelukkig. Onze landgenoot reed van plaats 9 naar plaats 5.

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Grand Prix van Monaco live kijken bij KPN

Sport

Grand Prix van Spanje live kijken bij KPN