Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. De afgelopen races in Monaco en Canada zorgden voor weinig spektakel. Zal er tijdens deze race meer actie ontstaan?" />

13 juni 2018

Grand Prix van Frankrijk live bij KPN

15/06/2018- De Formule 1 keert na 10 jaar afwezigheid weer terug in Frankrijk. Op zondag 24 juni zal de Formule 1 race plaatsvinden op het Circuit Paul Ricard. Je kan uiteraard de Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. De afgelopen races in Monaco en Canada zorgden voor weinig spektakel. Zal er tijdens deze race meer actie ontstaan?

Formule 1


Wat gebeurde er tijdens de race in Canada?

De overwinning van de Grand Prix in Canada gaat wederom naar Sebastian Vettel. Hij heeft de leiding gepakt in het kampioenschap. Verstappen vertrok als derde en eindigde ook als derde deze dag. Dit betekende een tweede podiumplaats in de laatste drie races. Het lukte Verstappen om tijdens de start vlot weg te komen en voor Bottas uit te komen, maar Bottas zagen we al snel terugkomen. Ze gingen zij aan zij door de eerste bochten waarna de Mercedes-coureur aan het langste eind trok. In de eerste ronde ontstond er al een crash tussen Lance Stroll en Brendon Hartley. Er was een moment van overstuur bij Lance Stroll en botste tegen de Toro Rosso, die vervolgens in de baanafzetting werd gedrukt. De Canadees en de Nieuw-Zeelander konden hun wagens gelijk verlaten.

Grand Prix in Frankrijk is terug

Na 10 jaar staat dan eindelijk de Grand Prix van Frankrijk weer op het programma. Er zal dit jaar niet gereden worden op het circuit van Magny-Cours, waar de afgelopen 18 edities gereden werden. Dit jaar zal de Formule 1 race gereden worden op het circuit van Paul Ricard. Daar werd voor het laatst een race gehouden in 1990. Het circuit heeft veel rechte stukken en scherpe bochten. Ferrari is het meest succesvolle team in Frankrijk. Dit belooft weer veel goeds voor Vettel.

Dit jaar heeft Pirelli voor de Franse GP de soft- de supersoft- en de ultrasoft banden beschikbaar gesteld. Red Bull heeft een nogal afwijkende bandenstrategie bedacht. Het team van Max Verstappen kiest meestal voor veel zachte banden, maar dit keer hebben zij juist het minste compounds van de zachtst beschikbare band meegenomen. Bij Mercedes en Ferrari hebben wel alle rijders een zachtere bandenkeuze gemaakt.

Omdat er al lange tijd niet op dit circuit gereden is, is het aantal ronden van de race nog niet bekend. Wel weten we dat elke ronde 5,861 km lang is.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Frankrijk kijken

Hieronder zie je tijden waarop de voorbeschouwingen starten en vanaf hoe laat je al klaar kan zitten.

- Op zaterdag 23 juni start de kwalificatiewedstrijd om 16:00 uur. 
- Op zondag 24 juni start de Grand Prix om 16.10 uur. Dit alles Nederlandse tijd.

Ook interessant voor jou:

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Grand Prix van Monaco live kijken bij KPN

Sport

Grand Prix van Spanje live kijken bij KPN