4 juni 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Canada live bij KPN kijken

Zit jij alweer klaar voor de start? Het Formule 1 circus dendert namelijk op volle snelheid door richting Noord Amerika. Op zondag 9 juni wordt de zevende race van het Formule 1 seizoen gereden. De wedstrijd wordt gehouden in Canada op het circuit Gilles Villeneuve. Uiteraard kan je de Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN.

Formule 1


Aankomende Grand Prix: Canada

De Grand Prix van Canada staat meestal garant voor een boel spektakel. De baan kenmerkt zich door een aantal krappe bochten in combinatie met rechte stukken, zorgt ervoor dat de coureurs tot het maximale moeten gaan om voor hun rivalen te blijven rijden. De baan heeft een lengte van 4,5 kilometer en doet behoorlijk aan de openingsrace in Australie denken. Net als deze race wordt de baan normaal niet gebruikt, dus dat betekent glibberen en glijden tijdens de vrije trainingen. Zondag kunnen we een slijtageslag verwachten voor de banden en remmen, want de coureurs moeten flink remmen voor de bochten aan het einde van de rechte stukken.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN en zin om de altijd spectaculaire Grand Prix van Canada live te kijken? Dat kan bij KPN! Je kan alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. 

Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Hoe laat begint de Formule 1 race van Canada?

Hieronder vind je de tijden waarop de kwalificatie en race in Canada starten, alles is Nederlandse tijd .
- Op zaterdag 8 juni start de kwalificatie om 20.00 uur.  
- Op zondag 9 juni start de race om 20.10 uur.

GP van Monaco

Als je de Grand Prix van Monaco wil winnen, dan moet je vooraan staan. Dat betekent dat de kwalificatie op zaterdag belangrijk is voor de rest van het weekend. Helaas pakte de sessie voor Ferrari coureur Leclerc niet goed uit, hij miste op een haar na de volgende ronde en moest buiten de top tien starten. De coureurs van Mercedes sloten de kwalificatie als eerste en tweede af, onze Nederlandse trots reed de Red Bull naar plek 3 op de startrij. Dezelfde Nederlander zorgde tijdens de race op zondag voor het spektakel, door ronde na ronde op de tweede plaats te rijden de de leidende Brit Lewis Hamilton onder druk te zetten. Helaas zorgde een pitstraf ervoor dat de Red Bull met nummer 33 op plek 4 eindigde. Hamilton ging er met de winst vandoor, gevolgd door de Ferrari van Vettel.

De Grand Prix van Canada

De Canadese Grand Prix wordt ditmaal in de avond uitgezonden in plaats van ´s middag. Het circuit staat al sinds 1967 op de kalander. De recordhouder is Michael Schumacher. De Duitser mag zichzelf in totaal zeven keer de winnaar van de Grand Prix noemen.

De Grand Prix van Canada is aangelegd op een kunstmatig eiland genaamd Ile Notre-Dame. De rechte stukken van het circuit worden afgewisseld met chicanes (ontzettende smalle bochten waarbij de coureurs worden gedwongen om snelheid te verminderen) en haarspeldbochten. Voor de bolides van Red Bull zijn de rechte stukken niet optimaal, wel gaan de bolides uitstekend door de chicanes en haarspeldbochten. In toaal rijden de coureurs 70 rondes.

GP van Canada 2017

De winst was vorig jaar voor Ferrari coureur Sebastian Vettel.
Hij bleef Mercedes coureur Valteri Bottas voor en onze landgenoot op plek drie.

Ook interessant voor jou:

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races