Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Daarbij krijg je nu 3 maanden korting op Ziggo Sport!" />

6 juni 2018

Grand Prix van Canada live bij KPN kijken

07/06/2018 - Zondag 10 juni wordt de zevende race van het Formule 1 seizoen geracet. De wedstrijd wordt gehouden in Canada. Uiteraard kan je Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN. Daarbij krijg je nu 3 maanden korting op Ziggo Sport!

Formule 1


GP van Monaco

De Autralische Daniel Ricciardo heeft de race in Monaco gewonnen en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De teamgenoot van Max startte op pole position en heeft zijn positie als leider geen één keer weggegeven. Even leek het nog spannend te worden toen Ricciardo door de boordradio meldde dat hij vermogen verloor, met Vettel op zijn hielen. Uiteindelijk bleek het geen fataal probleem en had hij genoeg snelheid om de winst binnen te rijden. Vettel werd tweede. Hamilton, die tijdens de race klaagde over zijn banden, ging als derde over de finish en leidt nog steeds het kampioenschap.

De race was voor Max bij voorbaat al een lastige opgave. Hij crashte namelijk tijdens een training, waardoor hij niet kon deelnemen aan de kwalificatie. Hij moest achteraan starten wat de kans op een podiumplek onmogelijk maakte. Max heeft het boven verwachtingen bijzonder goed gedaan, aangezien inhalen op het stratencircuit van Monaco erg lastig is. Hij lag na 21 ronden op de tiende positie en ging uiteindelijk als negende over de finish.

Aankomende Grand Prix: Canada

De zevende race van het Formule 1 seizoen wordt verreden in Canada, op het Circuit Gilles Villenueve nabij Montreal. De race wordt deze keer in de avond uitgezonden in plaats van ´s middag. Het circuit is, net zoals de vorige race, ook een stratencircuit en staat sinds 1967 op de kalander. De recordhouder is Michael Schumacher. De coureur mag zichzelf in totaal zeven keer de winnaar van de Grand Prix mogen benoemen.

De Grand Prix van Canada is aangelegd op een kunstmatig eiland genaamd Ile Notre-Dame. De rechte stukken van het circuit worden afgewisseld met chicanes (ontzettende smalle bochten waarbij de coureurs worden gedwongen om snelheid te verminderen) en haarspeldbochten. Voor de bolides van Red Bull zijn de rechte stukken niet optimaal, wel gaan de bolides uitstekend door de chicanes en haarspeldbochten. Zal het dan eindelijk weer eens het weekend van Max worden? Alle ogen zijn uiteraard op hem gericht. Maar gaat hij het ook waarmaken?

In toaal rijden de coureurs 70 rondes, waarvan elke ronde 4,361 km lang is.

Motorupgrade

Daniel Ricciardo krijgt in Canada een gridstraf opgelegd. Hij moest, mede door de motorproblemen tijdens de race van Monaco, een motorupgrade. Het is nog onbekend hoeveel stappen hij naar achteren moet. Daarnaast rijden beide coureurs van Red Bull met een nieuwe motor. De motor moet voor 1% meer kracht zorgen. Dat is omgerekend een tiende van een seconde per ronde. Dit is geen grote vooruitgang, maar toch waardevol op de rechte stukken.

GP van Canada 2017

De winst was vorig jaar voor Lewis Hamilton. Hij behaalde zo zijn derde overwinning van het seizoen. Zijn teamgenoot Bottas werd tweede en Ricciardo maakte het podium compleet.

Max startte de race op de vijfde positie en raakte Vettel in de allereerste ronde van de race. Vettel's voorvleugel beschadigde, waarna hij een pitstop moest maken en tijd verloor. Hij wist zich uiteindelijk terug te vechten voor de vierde plek. Max viel echter uit vanwege problemen met zijn accu.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Live Grand Prix van Monaco kijken

Hieronder zie je tijden waarop de voorbeschouwingen starten en vanaf hoe laat je al klaar kan zitten.

- Op zaterdag 9 juni start de kwalificatiewedstrijd om 20.00 uur. 
- Op zondag 10 juni start de Grand Prix om 20.10 uur. Dit alles Nederlandse tijd.

Ook interessant voor jou:

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Formule 1: data races