14 februari 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Formule 1 Grand Prix van China voorlopig uitgesteld

De Grand Prix van China, die op 19 april op de F1 kalender 2020 staat, is uitgesteld door de autosportfederatie FIA. De race die plaatsvindt in Shanghai, wordt voorlopig niet gereden in verband met de uitbraak van het coronavirus. Afhankelijk van de situatie in de regio, wordt gekeken of de race later dit jaar alsnog kan worden gehouden.

Vierde race op de F1 kalender

Het Formule 1 seizoen begint ook dit jaar weer met de Grand Prix van Australië. Op zondag 15 maart gaan de lichten al om 06.10 uur Nederlandse tijd op groen, dat betekent vroeg opstaan voor de Nederlandse F1 fans. Na deze race down under, volgen de Grand Prix’s in Bahrein en het nieuwe circuit in Vietnam. Door het uitstellen van de GP van China, wordt de race op Zandvoort, op 3 mei, de vierde race van het seizoen.

Wanneer wordt de Grand Prix van China gereden

Het uitstel van de Grand Prix van China door het coronavirus, zorgt voor een flinke puzzel. De FIA volgt de situatie in China de komende tijd op de voet, om de Grand Prix in Shanghai alsnog een plekje op de Formule 1 kalender te geven. Het F1 circus gaat dit jaar een enorm druk programma tegemoet, met 22 races, het uitstellen van de race betekent dan ook een flinke zoektocht naar beschikbare momenten. De beste kans ligt waarschijnlijk in het uitstellen van de laatste race in Abu Dhabi op 29 november, door deze race door te schuiven naar december, zou de Grand Prix van China alsnog verreden kunnen worden. Op dit moment is het nog afwachten of van uitstel geen afstel wordt gemaakt.

Kijk jij dit jaar Formule 1 bij KPN?

Kan je ook niet wachten totdat de Formule 1 weer begint? Vanaf de eerste race op 15 maart in Australië, tot de laatste race in Abu Dhabi in november, kan je zeker 21 keer genieten van geweldig race spektakel. Kan Red Bull met Max Verstappen meedoen voor de titel? Je kijkt het allemaal live met het Ziggo Sport pakket dat je in MijnKPN kan aanzetten.

Ook interessant voor jou

Sport

F1 kalender 2020: spectaculaire GP kalender

Sport

Alles over de Formule 1 in Zandvoort 2020!

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN