7 maart 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Dit is er nieuw aan de Formule 1 auto’s

Zoals ieder jaar strijden de Formule 1 teams onderling met elkaar om net die paar tienden sneller te zijn dan de concurrentie. En dat is geen makkelijke klus, gezien de strenge regelgeving over aerodynamica. Voor alle auto’s geldt bijvoorbeeld dat de voor- en achtervleugel moet worden versimpeld, waardoor de auto’s elkaars aerodynamica minder verstoren. Hierdoor wordt inhalen makkelijker en de races interessanter! Lees hier alles over de laatste aanpassingen aan de auto’s van de grote kanshebbers.

Ferrari

Ferrari

De nieuwe auto van Ferrari heet de SF90. Deze auto heeft maar een doel, en dat is een einde maken aan de hegemonie van Mercedes de afgelopen 5 jaar. Wat direct opvalt aan de nieuwe auto is de matrode kleur in plaats van het karakteristieke Ferrari-rood. Met alleen een make-over gaat Ferrari het niet redden, er zijn meer luchtgeleiders bijgekomen aan de neus en de voorvleugel heeft naar de zijkant aflopende flappen. Coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc zullen uitkomen voor Ferrari.

Red Bull Racing

De RB15 is de auto, in de vertrouwde Red Bull kleuren, waar Max Verstappen en Pierre Gasly in zullen rijden. De Renault motor van vorig jaar heeft plaats gemaakt voor een nieuwe Honda-motor. Aan het uiterlijk van de auto is te zien dat de auto hoge luchtinlaten in de sidepods heeft.

Mercedes

De ogen zijn dit jaar weer gericht op de auto van Mercedes maar deze lijkt vrijwel hetzelfde als die van vorig jaar. Echter is de achtervleugel wel veranderd en heeft de auto een smallere voorkant. Ook beschikt de W10 over een geheel vernieuwde motor. Kunnen Lewis Hamilton met zijn teamgenoot Valtteri Bottas het dit jaar weer voor elkaar krijgen om de winst in de wacht te slepen?

Mercedes

Renault

Ook de auto van Renault is qua uiterlijk nauwelijks veranderd ten opzichte van een jaar geleden. De RS19 is aan de zijkant en de voorvleugel wel wat meer zwart dan een jaar eerder, terwijl de achtervleugel overwegend geel is. Renault rijdt in 2019 met een C-Spec-motor en heeft niet als enige hoge luchtinlaten bij de sidepods. De coureurs die in deze bolide rijden zijn Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo.

Alfa Romeo

Een team van Alfa Romeo sterkt zich aan met oud-Ferrari coureur Kimi Räikkönen en naast hem Antonio Giovinazzi. Voorheen rijdend onder de naam Sauber, presenteren zij hun bolide in de kleuren rood en wit.

Bekijk alle Formule 1 wedstrijden bij KPN

Met een Ziggo Sport Totaal abonnement zie je alle races van het F1-seizoen. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via Mijn KPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Alleen betalen voor de races die jij wil zien? Dan kan je er ook voor kiezen alleen te betalen voor een losse wedstrijd.

Ook interessant voor jou:

Sport

Dit kijk je bij Ziggo Sport Totaal

Sport

9 weetjes over de Formule 1

Sport

Klaar voor de Formule 1 start?