11 december 2020 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Nieuwe Samsung-geruchten: specs en releasedatum

Kraakheldere schermen, baanbrekende camera’s en grensverleggende hardware. Ja, elk jaar is de nieuwe Samsung weer een telefoon om naar uit te kijken. Deze keer liegen de Samsung-geruchten van het nieuwe toptoestel, die volgens Android Police en Android Central mogelijk de Galaxy S21 of Galaxy S30 gaat heten, er niet om. Die zetten we daarom graag voor je op een rij: van mogelijke (zeer indrukwekkende) specificaties tot geruchten over de releasedatum.

De laatste Samsung-geruchten

Android Police schrijft al veel over de mogelijke nieuwe toptelefoon van Samsung, want: ‘Wij hebben de specificaties van de 3 Samsung Galaxy S21-telefoons in handen’. Uiteraard speculatie, want Samsung reageert nooit op geruchten. Maar weet wel: deze site publiceerde in het verleden ook geruchten die achteraf bleken te kloppen.

Wat claimt de site over de mogelijke Galaxy S21 te weten? Wij zetten het hieronder voor je op een rij en zochten – waar mogelijk – een 2e bron. Een oude journalistieke regel luidt niet voor niets: één bron is geen bron. Go!

‘3 Galaxy S21-telefoons op komst’

De site verwacht dat Samsung 3 nieuwe toptelefoons aankondigt. Het zou gaan om de Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra. Ook een andere grote tech-site, Tom’s Guide, verwacht dit. Mocht dit gerucht kloppen, dan krijgen de Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en Galaxy S20 Ultra uit 2020 stuk voor stuk een opvolger.

Zien de nieuwe Samsungs er zo uit?

Twitteraar @OnLeaks denkt ook dat er 3 nieuwe Samsungs uitkomen. Sterker nog: hij claimt foto’s van 2 van de 3 toestellen in handen te hebben. Die publiceerde hij op zijn account. Daarop zijn de, volgens hem, Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra te zien. Al kunnen de telefoons volgens hem ook de S30 en S30 Ultra als naam krijgen.

Op de foto’s zijn 2 telefoons te zien met zeer dunne schermranden. De voorkant bestaat hierdoor bijna alleen uit scherm, met alleen boven in het midden een gaatje voor de selfiecamera. Net als bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note20. Een verschil tussen de Galaxy S21 en S21 Ultra is volgens @OnLeaks dat de Ultra een scherm heeft dat aan de zijkanten schuin afloopt. Net als de Edge-telefoons van vroeger. Extra strak! Let’s Go Digital verwacht dat de telefoons zonder oortjes en oplader worden geleverd.

Samsung S21 Twitter geruchten

Samsung Galaxy S21 (of S31) volgens Twitteraar @OnLeaks

Geruchten over de schermen

De 3 nieuwe Samsungs krijgen volgens Android Police elk een ander schermformaat. De Galaxy S21 zou een scherm van 6,2 inch krijgen, de Galaxy S21 Plus een van 6,7 inch en de Galaxy S21 Ultra een van 6,8 inch. De Samsung S21 en S21 Plus krijgen volgens de site een Full HD+-resolutie, de Samsung S21 Ultra een WQHD+-resolutie.

Het verschil? WQHD+ heeft meer pixels. De beeldkwaliteit van een serie die je streamt is zo extra hoog. En het spel dat je speelt bevat zo extra veel details. In een geruchtenblog schrijft de site CNet niet over schermresoluties, maar noemt het wel dezelfde schermformaten per telefoon. Twitteraar IceUniverse claimt dat de mogelijke Galaxy S21 Ultra ook te gebruiken is met de stylus-pen van Galaxy Note-telefoons. Zelf krijgt de telefoon volgens hem niet zo’n pen meegeleverd. Ook kun je deze waarschijnlijk niet, zoals bij Galaxy Note’s, in het toestel opbergen.

CNet en Android Police denken allebei dat de 3 schermen een verversingssnelheid van 120 Hz krijgen. Deze verversingssnelheid is 2 keer zo hoog dan bij veel andere telefoons, waaronder de iPhone 12-toestellen. Het voordeel van een hogere verversingssnelheid? Het scherm reageert sneller op je aanrakingen en beeld speelt vloeiender af. Zo krijgt je reactiesnelheid met een online game een boost en ben je de concurrentie altijd een stapje voor. Ook is de beeldkwaliteit van een video zo extra goed.

‘108-megapixelcamera voor de Samsung S21 Ultra’

Meerdere sites, waaronder Android Police en Android Central, denken dat Samsung alle registers opentrekt voor de camera’s van vooral de Galaxy S21 Ultra. De 2 sites verwachten dat de Galaxy S21 Ultra, zoals ze hem noemen, een 108-megapixelcamera krijgt.

Geen smartphonecamera heeft op dit moment meer megapixels. Met deze camera leg je de meeste details vast. Zelfs in het donker, want de camera slaat meer informatie en licht op. Het handige aan deze waanzinnige hoeveelheid megapixels is dat slimme camerasoftware pixels kan samenvoegen. Je foto in het donker bevat zo minder megapixels, maar de samengevoegde pixels bevatten wél meer licht. Perfect om ook bij weinig licht heldere foto’s te maken. Ideaal als je in de schemering op de heide een mysterieuze foto wilt maken van het uitzicht.

Ter aanvulling zou de Galaxy S21 Ultra 3 andere camera’s krijgen: 1 12-megapixel ultragroothoeklens en 2 telelenzen waarmee je 3x en 10x optisch inzoomt. Zo haal je beeld zonder kwaliteitsverlies dichtbij. Iemand die 100 meter bij je vandaan is, lijkt maar op 10 meter van je te staan.

De andere 2 Galaxy S21-telefoons krijgen volgens Android Police en Android Central 3 camera’s die foto’s maken in 64, 12 en 12 megapixel. Hun selfiecamera zou foto’s in 10 megapixel schieten, die van de Galaxy S21 Ultra in 40 megapixel. Selfies bevatten daarmee 4 keer zoveel details.

Wat is de mogelijke Samsung S21 releasedatum?

Maken de geruchten je helemaal lekker voor de komst van een nieuwe Samsung? Snappen we! Natuurlijk is het de vraag of deze mooie geruchten kloppen, want Samsung bevestigt of ontkent niets. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat we weten of de geruchten waar zijn. Persbureau Reuters denkt namelijk dat Samsung al in januari 2021 zijn nieuwe toptelefoons lanceert. Houd KPN vooral in de gaten voor de laatste updates!

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung S21, Samsung S21 Plus en S21 Ultra.

Ook interessant voor jou

Mobiel

5G vs 4G: wat is het verschil?

Mobiel

Vergelijking: Samsung Galaxy Note20 vs Note10

Gezin

Ouderlijk toezicht instellen op Android