Samsung S20 geruchten

Dagelijks komen er nieuwe Samsung Galaxy S11 geruchten bij. Naar verluidt krijgt de volgende Samsung Galaxy echter een andere naam: de Samsung Galaxy S20! De nieuwe Samsung teaser verklapt de release datum: 11 februari 2020. Volgens de geruchten worden ook de Samsung S20+ en Samsung S20 Ultra dan bekendgemaakt. Verwacht wordt dat deze Samsungs 5G ready zijn, in 8K kunnen filmen en 4 of 5 camera's hebben.

Check hier alle info rondom de mogelijke Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra lancering, specificaties en meer!

Mis niks over de nieuwste Samsung smartphones

Wil jij dat we je persoonlijk op de hoogte houden van de lancering en andere feiten over de nieuwste Samsung-telefoons? Laat dan je e-mailadres achter.


Samsung S20
camera

Vier of vijf camera's?

Het is dé vraag die iedereen bezighoudt: wat kunnen we verwachten van de Samsung S20 camera? Volgens Gadgets 360 levert de Samsung One UI 2.0 update mooie nieuwe features op. One UI 2.0 is de naam van de Samsung interface. Deze update geeft al een idee van welke features we kunnen verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy. Eén van de belangrijkste is Director’s View. Hiermee kun je wisselen tussen de verschillende camera’s. Handig, want volgens AndroidAuthority gaat de S20 over 4 of wel 5 lenzen aan de achterzijde beschikken! De hoofdcamera wordt volgens Notebookcheck een indrukwekkende 108 megapixel camera. Hiermee heb je de mogelijkheid om in 8K te filmen.

Apparata heeft geruchten opgevangen dat de Samsung Galaxy S20 ook een zoomcamera krijgt. Deze zogenaamde periscoopcamera biedt tot maar liefst 30x zoom. De Samsung S20 Ultra zou zelfs tot 100x zoom bieden. Daarnaast krijgt de telefoon volgens TechRadar auto flash en face detection. Auto flash zorgt voor automatisch flitsen. Face detection ontgrendelt je telefoon na een scan van je gezicht.

Vermoedelijke camera features

De Samsung One UI 2.0 update gaat nog meer mooie features opleveren. Naar verluidt is de Single Take Photo mode een van de Samsung S20 paradepaardjes. Gadgets 360 meldt dat deze feature AI (artificial intelligence) gebruikt om het fotograferen te optimaliseren. Zo kom je weer een stapje dichterbij het perfecte plaatje.

Andere interessante features zijn de Pro Video Mode en 4 nieuwe bokeh modi. De Pro Video Mode geeft je volgens de geruchten de mogelijkheid om de exposure, sluitertijd en ISO handmatig aan te passen. De 4 nieuwe bokeh modi gaan vermoedelijk Artify, Mono, Side Light en Vintage heten. Bokeh staat voor de kwaliteit van de onscherpe delen van een foto. Met al deze features heb je straks een bijna professionele camera die in je broekzak past!

Samsung S20
design & kleuren

Verwacht design

Hoe zou de mogelijke Samsung S20 eruit gaan zien? AndroidAuthority deelde renders van het verwachte Samsung S20 Plus design. Opvallend is het grote camerablok aan de achterkant. Vier of vijf camera’s aan de achterkant lijkt dus mogelijk.

Je wilt natuurlijk ook een mooi kleurtje voor jouw mogelijke nieuwe Samsung. Volgens PhoneArena kunnen we 6 verschillende Samsung S20 kleuren verwachten: zwart, groen, paars, rood, wit en geel. De eventuele officiële namen voor deze kleuren moeten we nog afwachten.

Grote schermen, vloeiend beeld

Er lijkt steeds meer bekend te worden over de Samsung S20 display. TechRadar meldt dat er waarschijnlijk 3 varianten Galaxy S20 zullen zijn. Naar verluidt komt er een Samsung S20, Samsung S20 Plus en een Samsung S20 Ultra.

Volgens de geruchten betekent dit ook 3 verschillende beeldschermafmetingen. TechRadar meldt dat de Samsung S20 een 6,2 inch display krijgt en de Samsung S20+ een 6,7 inch display. Op de verwachte Samsung S20 Ultra zou een 6,9 inch display komen. Samen met de 120hz display optie en mogelijk dezelfde verhouding als een bioscoopscherm (20:9), zou je op de nieuwe Samsung S20 generatie een onvergetelijke kijkervaring krijgen.

Samsung S20
performance

Ultieme performance

Een nieuwe Samsung betekent betere performance specs. Wat kunnen we verwachten van de mogelijke Samsung Galaxy S20? Er waren geruchten dat de mogelijke Samsung S11 over een grotere accu ging beschikken. Volgens Apparata gaat de Samsung S20 echter beschikken over een 4000 mAh batterij. De Galaxy S20+ zou een 4500 mAh accu krijgen. In de Galaxy S20 Ultra zouden we de indrukwekkende 5000 mAh terug gaan vinden.

Over kracht gesproken, Tweakers meldt dat de Samsung Galaxy uitgerust wordt met de Exynos 990 chip. De Exynos 990 kan de 108 MP camera sturen en heeft een nieuw modem dat 5G* ondersteunt. Leuk voor de gamers: 120Hz-schermen kan de Exynos 990 ook aansturen. Dat betekent minder haperingen en scherpere beelden.
Een ander interessant gerucht, gemeld door AndroidPlanet, is dat de Samsung Galaxy S20, S20e en S20 Plus niet langer een 3,5mm-poort zullen hebben. Dit houdt in dat er geen klassieke hoofdtelefooningang zal zijn, overstappen op wireless dus!

5G ready: klaar voor de toekomst

5G zit er ook in Nederland* aan te komen en de Samsung S20 is 5G ready. De Galaxy S10 is in enkele landen al uitgerust met 5G-ondersteuning. Volgens de geruchten gaan de Samsung Galaxy S20, S20e en S20 Ultra allemaal 5G-ondersteuning bieden, meldt TechRadar. De nieuwe S20 generatie zou dan zolang 5G nog niet beschikbaar is in Nederland gewoon op 4G draaien. Dit zou ook inhouden dat je niet meer hoeft de kiezen tussen de 4G of 5G-uitvoering, want de S20 is standaard 5G ready. Ideaal!

* 5G wordt ook via KPN beschikbaar. Op dit moment maken wij ons netwerk 5G ready. Zo kan jij straks nog sneller, veiliger en betrouwbaarder internetten. Lees meer over 5G bij KPN.

Meer Samsung Galaxy

Beleef Samsung bij KPN

Verschillen op een rij
S10 vs. S9

Op de mogelijke S20 is het nog even wachten. Er zijn al veel geruchten over de verwachte nieuwe features. Vergelijk alvast de voorgangers van de S20, de Galaxy S9 en Galaxy S10. Je krijgt zo al een goed idee van de mogelijkheden van de S20.

Opkomst van een icoon de geschiedenis van de Galaxy

10 jaar geleden bracht Samsung de eerste Galaxy smartphone op de markt. De gebruiksvriendelijkheid, grote schermen en technische innovaties, maakten van de Samsung Galaxy een direct succes. De uitdager van de iPhone was geboren!

Alles over Samsung

Samsung veroverde de smartphone wereld met de Galaxy S. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft veel meer innoverende producten ontwikkeld. Denk aan de Samsung Tablets, zoals de Samsung Tab A, maar ook de bekende Samsung Smartwatches. Met Samsung Bixby kreeg je je eigen virtuele assistent.

Bij KPN vind je altijd de nieuwste Samsung en alle andere Samsung nieuwtjes.

Samsung S20
Veelgestelde vragen

In de teaser video van Samsung wordt 11 februari 2020 aangegeven als datum voor het Unpacked Event. Dan wordt de nieuwe Samsung waarschijnlijk officieel bekendgemaakt. In de weken daarna zal het toestel uitgebracht worden.

Andere topmerken bij KPN