3 Samsung Galaxy S21-telefoons gelanceerd tijdens onthullingsevent

Wow! Samsung start 2021 als de bliksem. Vandaag lanceert de fabrikant tijdens een speciaal onthullingsevent maar liefst drie nieuwe toptelefoons: de Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G en Galaxy S21 Ultra 5G. Stuk voor stuk supertelefoons met grensverleggende functies. We praten je bij over dit event en over de belangrijkste details van deze nieuwe Samsung-telefoons. Ontdek alle ins en outs in dit blog.

Unpacked 2021: Samsung S21-lancering een waar spektakel

Benieuwd naar de nieuwe Samsung Galaxy in 2022? Schrijf je in voor updates!

Samsung organiseerde donderdag een heus Unpacked-evenement. Dat beloofde vooraf al veel goeds. Dit zijn namelijk de evenementen waarop de fabrikant doorgaans zijn nieuwe toptelefoons aankondigt. Ook Samsung Unpacked 2021 stelde op dat vlak niet teleur: de onthulling van de Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G en Galaxy S21 Ultra 5G stal de show. Stuk voor stuk smartphones met het beste van het beste, natuurlijk verpakt in een fenomenaal ontwerp. Verderop lees je welke innovaties deze telefoon je bieden.

Vanzelfsprekend dus veel telefoons op bij de Samsung S21 lancering. Toch was het evenement veel meer dan toestelreleases. De fabrikant onthulde ook andere innovatieve producten, zoals Galaxy Buds Pro: draadloze oortjes van hoge kwaliteit. Een ander slim, nieuw product is de Galaxy Smart Tag. Die hang je aan je sleutelbos. Via Bluetooth vind je deze dan makkelijk en snel terug als je ‘m kwijt bent. Handig! Daarmee was Samsung Unpacked 2021 veel meer dan alleen de release van de zeer indrukwekkende nieuwe Galaxy’s.

Samsung Galaxy s21 event

Dit is nieuw aan de nieuwe Samsungs

Op het oog lijken de nieuwe smartphones veel op hun voorgangers. Maar Samsung zit natuurlijk niet stil. Tijdens de Samsung S21 onthulling vertelde de fabrikant meer over verbeterde en vernieuwende technologieën in de telefoons.

Scherm met flexibele verversingssnelheid

Net als de vorige Galaxy’s hebben de Samsung Galaxy S21Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra een Dynamic Amoled 2X-scherm. Deze OLED-technologie heeft een ontzettend hoge helderheid waarmee het scherm altijd goed afleesbaar is. Ook is de kleurweergave zeer fel en levendig. Het contrast is heel groot, zodat films, series en spelletjes van het scherm spatten. Zelfs in het felste zonlicht en ook vanuit een schuine kijkhoek. Perfect voor de optimale kijkervaring in elke situatie.

Een indrukwekkende innovatie in de telefoons trok de aandacht bij de Samsung Galaxy S21 lancering: flexibele verversingssnelheid. De nieuwe Samsungs hebben een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Net als hun voorgangers. Het bijzondere aan de nieuwe exemplaren is dat de telefoons de verversingssnelheid automatisch afstemmen op het type app dat je gebruikt.

Een hogere verversingssnelheid zorgt voor vloeiender beeld bij een film en een snellere reactie bij spelletjes. Een lage, zuinigere verversingssnelheid is prima als je een boek of appjes leest. De beeldkwaliteit is onverminderd goed en het scherm verbruikt hierdoor veel minder stroom.

Extra uitgebreide cameramogelijkheden

De nieuwe Galaxy’s komen niets te kort qua cameramogelijkheden, bleek tijdens de Samsung S21 onthulling. Ze hebben in de basis dezelfde camera’s als hun directe voorgangers, maar toch zijn de cameraprestaties nóg beter. Door een verder geoptimaliseerde samenwerking tussen de camera’s en software zijn beelden nóg realistischer. Bovendien hebben de telefoons allerlei handige fotofuncties, zoals:

  • Single View: met een druk op de knop schiet je veertien foto’s en staat er nooit iemand met zijn ogen dicht op de groepsfoto.
  • Director View: filmen en fotograferen tegelijk met 8K-resolutie en 33 megapixel. Tegelijkertijd de selfie- en hoofdcamera gebruiken om tóch op de groepsfoto te staan.

Geschikt voor 5G

De Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G en Galaxy S21 Ultra 5G zijn in alles heel modern. 5G? Dat ondersteunen ze natuurlijk ook! Met deze telefoons kun je ons nieuwe, supersnelle mobiele netwerk dus meteen gebruiken.

Verse kleuren

De nieuwe telefoons zijn in allerlei frisse, nieuwe kleuren te koop. Bij de Galaxy S21 5G kun je kiezen tussen Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink en Phantom Violet. De Plus-variant is er in het Phantom Silver, Phantom Black en Phantom Violet. Ga je voor de Ultra? Dan heb je keus uit Phantom Black en Phantom Silver.

Samsung Galaxy s21 lancering

Ontdek jouw match: de Galaxy S21, de Plus of Ultra?

De nieuwe Samsungs barsten van de gemeenschappelijke vernieuwingen, ten opzichte van het vorige model, de Samsung S20. Wil je na de Samsung S21 lancering weten welke hypermoderne supersmartphone het beste bij je past? Ontdek snel jouw match.

Galaxy S21 5G: voor als je van klein maar fijn houdt

De Samsung Galaxy S21 5G is de kleinste van de drie nieuwe telefoons, die je makkelijk met één hand bedient. Voor een compacte telefoon heeft hij een riant schermformaat van 6,2 inch. Dit is mogelijk dankzij de extreem dunne randen rondom het display. Dit scherm heeft een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Bij het streamen van een serie ontgaat je hierop geen detail.

Deze Samsung is de een goede keuze als jij een compacte, maar supersnelle telefoon wilt. De Exynos 2100-processor van de S21 is een van de krachtigste chipsets ooit. Naar verluidt kan ie zich zelfs meten met de ongekende rekenkracht van Apple’s A14 Bionic-chipset, die in de iPhone 12-telefoons zit. Perfect als apps voor jou altijd in de startblokken moeten staan. Dankzij de grote 4000 mAh-batterij kun je de Galaxy S21 5G de hele dag door gebruiken voor social media en om te appen.

Ook zit je met deze telefoon goed als je uit de losse pols scherpe, zeer realistische foto’s wilt maken die barsten van de details. Zelfs bij weinig licht. De hoofdcamera van 12 megapixel heeft een groot diafragma van f/1.8 waardoor de sensor extra veel licht (en daarmee details) opvangt. Je maakt panorama’s met een 12-megapixel ultragroothoeklens en de telelens van 64 megapixel mist geen detail. Ook niet als je (zonder kwaliteitsverlies) 3x inzoomt.

Galaxy S21 Plus 5G: gelikte grootheid

Klinken de voordelen van de Galaxy S21 5G je als muziek in de oren, maar hou je van grote telefoons? Dan is de Samsung Galaxy S21 Plus 5G jouw match. Zijn scherm is niet 6,2, maar 6,7 inch met dezelfde hoge resolutie. De batterij is een stuk groter (4800 mAh), maar de batterijduur is door het grotere scherm praktisch hetzelfde. Meer verschillen? Die zijn er niet. De Plus deelt verder alle voordelen van zijn kleine broer.

Galaxy S21 Ultra 5G: in alles van de buitencategorie

Moet jouw nieuwe smartphone in alle opzichten state of the art zijn? Duidelijk! Dan is de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G jouw nieuwe beste vriend. Deze grootheid is in bijna alles de overtreffende trap van de andere twee Samsungs. Het scherm is met 6,9 inch niet alleen groter, maar heeft ook een hogere Wide Quad HD+-resolutie van 3200 x 1440 pixels. Video’s en games tonen zo nóg meer details.

Ook heeft de Ultra minimaal 12 GB werkgeheugen om sneller te schakelen tussen apps. Er is zelfs een variant met 16 GB. Daarnaast is de Galaxy S21 Ultra 5G met afstand de beste keuze als jij de beste smartphonecamera’s ooit wilt. De achterkant telt maar liefst vier camera’s. Hij heeft een hoofdcamera van 108 megapixel, ultragroothoeklens van 12 megapixel en twee telelenzen van 10 megapixel.

Deze telelenzen zoomen 3x en 10x zonder kwaliteitsverlies in, wat ongeëvenaard is. Zo zoom je misschien nog wel meer in dan een professionele fotograaf met een knots van een telelens. In het donker produceert de 108-megapixelcamera de helderste beelden door extra veel licht op te vangen. Zo is dat shot van de zonsondergang altijd het uitprinten waard.

Met deze telefoon zit je ook goed voor de beste selfies. Aan de voorkant zit namelijk een zeer goede 40-megapixelcamera. Ideaal als jij veel videobelt en graag mooie selfies wilt maken. Daarmee is de Galaxy S21 Ultra 5G in alles de meest complete nieuwe Samsung.

Samsung Galaxy s21 lancering

In een oogopslag: alle Galaxy S21 5G-specificaties

De Galaxy S21 5G-telefoons zijn in veel hetzelfde, maar verschillen ook zeker van elkaar. Hieronder staan alle belangrijke specificaties van de telefoons naast elkaar.

Galaxy S21 5G Galaxy S21 Plus 5G Galaxy S21 Ultra 5G
Gemaakt van Aluminium (frame), glas (voor- en achterkant) Aluminium (frame), glas (voor- en achterkant) Aluminium (frame), glas (voor- en achterkant)
Afmetingen 71,2 x 151,7 x 7,9 millimeter 75,6 x 161,4 x 7,8 millimeter 75,6 x 165,1 x 8,9 millimeter
Gewicht 171 gram 202 gram 228 gram
Waterdicht IP68 IP68 IP68
Schermformaat 6,2 inch 6,7 inch 6,8 inch
Schermtype Dynamic Amoled 2X Dynamic Amoled 2X Dynamic Amoled 2X
Schermresolutie Full HD+: 2400 x 1080 pixels Full HD+: 2400 x 1080 pixels Wide Quad HD+: 3200 x 1440 pixels
Verversingssnelheid 48-120 Hz 48-120 Hz 10-120 Hz
Processor Exynos 2100 Exynos 2100 Exynos 2100
Werkgeheugen 8 GB 8 GB 12 / 16 GB
Opslagcapaciteit 128 / 256 GB 128 / 256 GB 128 / 256 / 512 GB
Besturingssysteem Android 11 Android 11 Android 11
Batterij 4000 mAh 4800 mAh 5000 mAh
Hoofdcamera 64 + 12 + 12 megapixels 64 + 12 + 12 megapixels 108 + 12 + 10 + 10 megapixels
Selfiecamera 10 megapixels 10 megapixels 40 megapixels
Kleuren Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink, Phantom Violet Phantom Silver, Phantom Black, Phantom Violet Phantom Silver, Phantom Black

Samsung Galaxy S21 5G na lancering meteen bestellen

De nieuwe Samsungs zijn in alles echte toptelefoons. Een knallend begin van het nieuwe jaar, waar Samsung de lat voor de concurrentie meteen heel hoog legt. De onthulling van de Galaxy S21 5G maakt ons blij! Voor wie van de drie ga jij?

Je kunt de Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21 Plus 5G en Galaxy S21 Ultra 5G bij een nieuw abonnement bestellen. Bestel snel de Samsung S21.

Gerelateerde artikelen