4 juli 2017

Aan het einde van mijn bundel heb ik nog een stukje maand over

Je kent het wel, je krijgt een melding dat je databundel op is. Je internet wordt traag, kortom je bent afgesloten van Facebook, Instagram en WhatsApp. KPN heeft tips om dit te voorkomen.

Stel een datagrens in

Stel een datagrens in op je toestel. Dan bewaakt je toestel zelf je datagebruik en waarschuwt je dus voordat het zover is. Hoe je dat doet, hangt af van het toestel dat je hebt. Maar tik deze woorden maar eens in op YouTube: ´datalimiet´ plus ´het naam van je toestel´. Bijvoorbeeld: datalimiet iPhone 6.

Sluit apps af

Sluit de apps die je niet gebruikt. Nieuwe toestellen waarschuwen er zelf voor, maar Apps op de achtergrond gebruiken vaak wel gewoon data en belasten de accu.

Stream op een lagere kwaliteit

Streamen kan ook op een lagere resolutie. Zeker in YouTube kun je makkelijk op een klein scherm op SD kijken in plaats van HD. Het ziet er misschien iets minder scherp uit, maar scheelt al snel 50% van je data. Hoe? Zoek naar het tandwiel symbooltje rechtsonder in het YouTube-scherm.

Maak gebruik van mobiele sites

Regelmatig vraagt je browser of je de site in een mobiele versie wil openen. Kies voor de mobiele website als je kan kiezen. Dat scheelt vaak in de grootte van afbeeldingen. Ook de app downloaden van bijvoorbeeld Nu.nl scheelt data in vergelijking met desktop variant van Nu.

Offline kaarten

Sla Google Maps kaarten offline op. Je download dan de kaart op je wifi-verbinding, zodat Google niet steeds opnieuw de kaart van hoeft te downloaden. Tik hiervoor in Google Maps op de adres balk en kies de plusknop rechtsonder in beeld. Dan selecteer je het gebied dat je wil downloaden.

En wat doet KPN?

Natuurlijk zitten we hier ook niet stil. Zo vergroten we regelmatig de databundels niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Verder kun je ook kiezen voor MB’s delen als er meer KPN klanten in je huishouden zijn. Tot slot is er nog de betaalde optie om meer MB’s in te kopen.

Voeg MB's toe

Ook interessant voor jou

Internet

Op welke plek werk jij vandaag?

Internet

Op vakantie? Vliegensvlug online met KPN WiFi HotSpots

Films, series & TV

Met deze series kom je augustus door