Slim omgaan met je bundels voor optimaal MB verbruik!

Je kent het wel, halverwege de maand een melding dat je databundel op is. Je internet wordt traag en het wordt bijna onmogelijk normaal video’s en foto’s te bekijken. Kortom: je bent afgesloten van Facebook, Instagram en WhatsApp. Dat nooit meer! Met deze slimme tips en handige weetjes voorkom je dit gedoe. Zo haal je het meeste uit je KPN bundels!

Wat is een databundel?

Met je databundel kun je waar je maar wilt gebruik maken van het internet. Onderweg lekker WhatsAppen, Instagram Stories maken en foto’s delen via Snapchat. Maar natuurlijk ook informatie opzoeken via je browser of navigeren via Google Maps. De meeste telefonie-abonnementen zijn een combinatie van belminuten en een databundel.

Jouw perfecte databundel

Wat voor jou de perfecte databundel is, ligt aan je behoeften. Dol op Instagram en YouTube? Dan heb je een grote bundel nodig. Foto’s en video’s bekijken kost namelijk meer data dan een tekstbericht versturen.

Gebruik je internet uitsluitend om af en toe iets te Googlen en de weg te vinden? Dan kun je ook met een kleine databundel prima uit de voeten. Benieuwd wat jouw perfecte databundel is? In deze handige tabel zie je precies hoeveel data bepaalde acties kosten:

Surfen Per 10 minuten per dag 0,20 GB per maand
Informatie-apps Per 30 minuten per dag 0,50 GB per maand
E-mailen/WhatsApp Per 100 minuten per dag 0,03 GB per maand
Spelletjes spelen Per 30 minuten per dag 0,90 GB per maand
Muziek streamen Per 30 minuten per dag 0,90 GB per maand
Video streamen Per 10 minuten per dag 3,00 GB per maand
Social media Per 10 minuten per dag 0,10 GB per maand
Navigatie Per 30 minuten per dag 0,30 GB per maand
Bellen via internet Per 10 minuten per dag 0,10 GB per maand

Zelf je KPN bundels aanpassen, elke maand weer!

Bij KPN zit je goed. Niet alleen heeft KPN al 30 jaar een betrouwbaar netwerk, maar we vernieuwen ook regelmatig ons aanbod! Zo vergroten we regelmatig de databundels. Niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Daarnaast helpen we je om zo flexibel mogelijk met je bundel om te gaan. Zo kun jij je bundel aanpassen als je situatie bijvoorbeeld even verandert.

MB’s delen met je huisgenoten

Je kunt MB’s delen als er meerdere KPN klanten op hetzelfde adres wonen. MB’s delen doe je via de MijnKPN-app. Tip voor ouders: laat je kind(eren) MB’s verdienen door huishoudelijke klusjes te volbrengen. Grasgemaaid? Hoppa, MB’s erbij!

Flexibele bundels bij KPN

Natuurlijk kun je altijd een extra MB bundel kopen als ze echt helemaal op zijn. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je bundels maandelijks aan te passen? De hoogte van je bundel kun je maandelijks aanpassen, zolang je niet lager gaat dan de bundel waarmee je bent gestart.

Speciale bundels

Soms verandert je situatie (tijdelijk). Daarom kun je bij KPN je bundel aanpassen aan een bepaalde situatie. Ga je bijvoorbeeld op vakantie buiten de EU? Hier hebben we de Buitenlandbundels voor, speciaal voor jouw vakantiebestemming. Of wil je graag altijd en overal je favoriete muziek streamen? Voor de muziekliefhebber biedt KPN Spotify Premium aan.

5 tips om meer uit je databundel te halen

Nu je weet wat je met je MB’s kan is het tijd om ze effectief in te zetten. Met een aantal slimme tips weet jij het meeste uit je databundel te halen. Zet je MB’s alleen in als het echt nodig en voorkom dat je aan het einde van je bundel nog een stukje maand over hebt.

Stel een datagrens in

Stel een datagrens in op je toestel. Dan houdt je toestel zelf je datagebruik in de gaten en waarschuwt je als je de grens bijna bereikt. Het is niet moeilijk om een datalimiet in te stellen maar dit verschilt per toestel. Op internet vind je tal van tips en handleidingen. Zoek maar eens op YouTube: ‘datalimiet instellen´ plus ‘de naam van je toestel´. Bijvoorbeeld: datalimiet instellen iPhone X.

Sluit apps af

Sluit de apps die je niet gebruikt. Nieuwe toestellen waarschuwen er zelf voor, maar apps op de achtergrond gebruiken vaak wel gewoon data én belasten de accu. Less is more!

Stream op een lagere kwaliteit

Streamen kan ook op een lagere resolutie. Zeker in YouTube kun je makkelijk op een klein scherm op SD kijken in plaats van HD. Het ziet er misschien iets minder scherp uit, maar scheelt al snel 50% van je data. Hoe? Zoek naar het tandwiel symbooltje rechtsonder in het YouTube-scherm en kies een lagere resolutie.

Home is where the wifi connects

Een vrij voor de hand liggende tip maar een belangrijke: verbind met wifi waar het kan. Niet alleen thuis maar bijvoorbeeld ook bij je ouders, vrienden of op kantoor. Zo bespaar je een hele hoop MB’s en kun je toch genieten van lekker snel internet.

Pas op met openbare netwerken! Deze zijn vaak slecht of zelfs niet beveiligd en daardoor niet geschikt om bijvoorbeeld bankzaken te doen of in te loggen op websites. Het is beter dit voor je vertrouwde wifi-netwerk te bewaren.

Offline apps gebruiken

De meeste apps verbruiken MB’s, maar er zijn gelukkig genoeg opties om zelfs je lievelingsapps offline te gebruiken. Wat dacht je van eindeloos je lievelingsserie onderweg kijken? Jup! Netflix kun je offline gebruiken! Je kunt afleveringen downloaden (doe dit wel als je met wifi verbonden bent!) en later offline bekijken.

Ook Google Maps kun je offline gebruiken. Je kunt kaarten van bepaalde gebieden downloaden en deze offline bekijken. Nooit meer de weg kwijt, ook niet als je bundel wél op is!

Benieuwd naar de nieuwe iPhone? Bekijk alles over de iPhone 12 en iPhone 12 mini.

Gerelateerde artikelen