Gratis de Formule 1 race van Zandvoort kijken bij KPN

Max Verstappen-fans en F1-liefhebbers opgelet! Op 5 september 2021 keert de F1 na 36 jaar weer terug op Zandvoort. Kun je ook niet wachten op de eerste Grand Prix van Nederland in jaren? En we hebben nog meer goed nieuws. Klanten met tv van KPN kijken het hele race weekend gratis.

Wij praten je helemaal bij over de ins en outs rondom de Formule 1 in Zandvoort 2021 en wanneer je de uitzendingen bekijkt.

Na 36 jaar weer F1 op Zandvoort

In 1985 werd de laatste Grand Prix van Nederland verreden. Red Bull bestond nog niet en het Formule 1-team van Williams deed nog mee voor de prijzen. Dat jaar won Niki Lauda in zijn McLaren de laatste F1-race op Zandvoort. Op 5 september krijgt hij eindelijk een opvolger. Dan is de eerste van in ieder geval drie Dutch Grands Prix op Zandvoort, want ook in 2022 en 2023 komt de F1 naar Nederland.

Dit jaar kijk je de race gratis op de kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket. Je vindt de Formule 1 uitzendingen op kanaal 233 en 236. Wil je ook andere live sport kijken? Alle zenders vanaf kanaal 233 tot en met 238 zijn vanaf 2 september tot en met 6 september gratis te kijken.

Hoe laat begint de Grand Prix van Zandvoort?

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Zandvoort starten. Je kijkt de Formule 1 races op kanaal 236.

Donderdag 2 september
Extra Formule 1 Café (op locatie) 22.30 – 00.00

Vrijdag 3 september
Eerste vrije training (studio op locatie): 11:00 - 12:30 uur
Tweede vrije training (studio op locatie): 15:00 - 16:30 uur (de uitzending start om 14:30 uur)
Formule 1 cafe (op locatie): 22:30 uur

Zaterdag 4 september
Derde vrije training (studio op locatie): 12:00 - 13:00 uur (de uitzending start om 11:30 uur)
Kwalificatie (studio op locatie): 15:00 - 16:00 uur (de uitzending start om 14:00 uur)

Zondag 5 september
Race (studio op locatie): 15:00 - 17:00 uur (de uitzending start om 13:00 uur)

Maandag 6 september
Extra Formule 1 Café (gewoon in Hilversum) 22.30 – 23.30

Formule 1 op Zandvoort in 2021: historisch circuit op de schop

Met de komst van Zandvoort op de Formule 1 kalender van 2021 keert de F1 terug op historische grond. Vanaf de jaren ’50 racete de Formule 1 al op het circuit in de duinen. De legendes Jim Clark, Juan Manuel Fangio, Graham Hill, Niki Lauda, Gilles Villeneuve en Ayrton Senna vertoonden allemaal hun kunsten op ‘ons’ circuit. Met een TV abonnement kun je live F1 kijken en zie je straks de helden van nu in actie.

Parcours: langer, compacter en meer lastige bochten

De aankomende Grand Prix wordt niet op precies hetzelfde circuit verreden als vroeger. Tussen de laatste F1-race op Zandvoort en nu onderging het circuit namelijk meerdere metamorfoses. Hierdoor is Zandvoort een ander type circuit is dan vroeger. In de tijd van de laatste Grand Prix was het met bochten als het Hondenvlak en Tunneloost een uitdagend, supersnel circuit van 4252 meter. Nu is het parcours met 4300 meter iets langer, maar ook een stuk compacter met meer lastige bochtencombinaties.

Formule 1 op Zandvoort in 2021: twee nieuwe kombochten

Ook voor de komende Grand Prix zijn er weer wat aanpassingen gedaan. Vooral bij de snelle Arie Luyendijk Bocht, vlak voor start/finish, is flink gewerkt. Deze bocht wordt omgetoverd tot kombocht, waarbij de baan zijwaarts in hoogte oploopt. Het voordeel? De Formule 1-auto’s razen als door een katapult gelanceerd het rechte stuk op. Ideaal voor mooie inhaalacties! Ook de langzame Hugenholtzbocht is een kombocht. Hierdoor kunnen de coureurs straks met een hogere snelheid de duinen richting het Scheivlak op racen. Uit de dronebeelden van Zandvoort blijkt dat het circuit veel spektakel gaat beloven!

Dutch GP 2021: duurzaamste race ter wereld

Klimaatneutraal racen? Klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is precies waar de Formule 1 naartoe wil. De F1 zelf wil in 2030 klimaatneutraal zijn, maar de Dutch Grand Prix loopt daarin graag voorop. De organisatie wil de race zo veel mogelijk vergroenen en stimuleert dat op een paar manieren.

Bijvoorbeeld door de bezoekers op te roepen met trein en fiets naar de race te komen. Ook is er een verbod op plastic rietjes, ballonnen en confetti en wil het bomen planten om de uitstoot te compenseren. Daarnaast gaat het zoveel mogelijk gebruikmaken van lokale leveranciers voor bijvoorbeeld catering. Zo hoeven niet van heinde en verre spullen geleverd te worden.

Hoe kijk ik alle Formule 1 races bij KPN?

Heb je tv van KPN en wil je alle races van dit Formule 1 seizoen kijken? Dan zet je in MijnKPN makkelijk het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle raceweekenden live. Het pakket kan je maandelijks aan- en uit te zetten. Ook kan je een losse race kijken bij KPN

Ziggo Sport Totaal aanzetten

Gerelateerde artikelen