Gratis de Formule 1 race van Abu Dhabi kijken op Ziggo Sport Totaal bij KPN

Formule 1 liefhebbers en fans van Max Verstappen opgelet. Op zondag 12 december 2021 wordt de laatste F1 race van het seizoen gereden. Heb je KPN TV en wil je deze spannende ontknoping niet missen? Je kijkt het hele Formule 1 raceweekend gratis.

Hieronder lees je alles over de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Ook vind je hier een overzicht van de uitzendingen en tijden voor het raceweekend in Abu Dhabi.

In 2022 het hele Formule 1 seizoen kijken?

Het nieuwe Formule 1 seizoen lijkt nog ver weg. Maar in maart 2022 gaan de lichten alweer op groen. Wil je volgend jaar het hele F1 seizoen volgen? Kijk dan vanaf maart met Viaplay bij KPN.

Meer over Viaplay

Gelijk aantal punten tussen titelrivalen

De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 is waarschijnlijk sinds 1974 niet meer zo spannend geweest. Dat was het laatste seizoen waarin 2 titelrivalen in de laatste race een gelijk aantal punten hadden en allebei kans maakten op de titel. Na het afgelopen F1 raceweekend in Saoedi-Arabië, staan zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton op 369,5 punten. De coureur die dit weekend voor de ander weet te finishen, wordt wereldkampioen Formule 1. Halen ze beide de finish niet? Dan is onze landgenoot kampioen, omdat hij meer zeges heeft behaald in 2021.

Wil jij onze landgenoot ook naar het kampioenschap schreeuwen? Zet dan dit weekend je tv aan op de kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket. Je kijkt het hele raceweekend van de Grand Prix van Abu Dhabi gratis. Je vindt de Formule 1 op de zender 233.

Hoe laat begint de Grand Prix van Abu Dhabi?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Abu Dhabi starten.

Vrijdag 10 december:
10.25 uur    F1 GP Abu Dhabi: Vrije training 1 (zender 233)
13.55 uur    F1 GP Abu Dhabi: Vrije training 2 (zender 233)
22.30 uur    Formule 1 Café (zender 233)

Zaterdag 11 december:
10.55 uur    F1 GP Abu Dhabi: Vrije training 3 (zender 233)
13.15 uur    F1 GP Abu Dhabi: Kwalificatie (zender 233) - start om 14:00 uur (live)

Zondag 12 december:
12.00 uur    F1 GP Abu Dhabi: Race (zender 233) - start om 14:00 uur (live)

Hoe ziet het circuit in Abu Dhabi eruit?

Inmiddels is het traditie dat het Formule 1 seizoen wordt afgesloten in Abu Dhabi. Er zijn in het verleden kosten noch moeite gespaard om het Yas Marina Circuit te bouwen. Dwars door een prachtig en sjieke omgeving loopt een ruim 4,5 kilometer lang circuit, dat je herkent aan verschillende bijzonderheden.

De uitgang van de pitstraat loopt bijvoorbeeld door onder de eerste bocht. Ook rijden de coureurs onder een hotel door. Het laatste gedeelte doet erg denken aan Monaco, vooral omdat de muren heel dicht op het asfalt staan. Het Yas Marina Circuit is op het daarvoor aangelegde Yas Island te vinden.

In 2021 is het circuit op enkele plekken aangepast. Op die manier wordt er dit jaar hopelijk meer ingehaald.

Terugblik op de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Het afgelopen Formule 1 raceweekend in Saoedi-Arabië was er eentje voor de geschiedenisboeken. Op zaterdag miste Max Verstappen op een haar na de pole position. De Nederlander was op weg naar een geweldige rondetijd, maar raakte op het laatste moment toch de muur. Een derde plek op de startopstelling was daarna het hoogst haalbare.

Op zondag zaten vele Formule 1 fans met een verhoogde hartslag voor de tv. Zou het op dit nauwe racecircuit allemaal goed gaan bij de start? Gelukkig kwam het hele rijdersveld zonder veel schade door de eerste bochten. De eerste 10 ronden verliepen rustig, Maar daarna begon het spektakel. Tot tweemaal toe werd de race stilgelegd en moest het hele rijdersveld opnieuw op de startgrid verschijnen.

Hoewel Max Verstappen bij de tweede herstart een prachtige inhaalactie deed en de eerste plek in de race lang kon verdedigen, ontstond er tot het einde van de race veel getouwtrek rond de regels. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding dat Lewis Hamilton voorbijgelaten moest worden door Max Verstappen en kreeg onze landgenoot na de race zelfs nog een tijdstraf (dit had geen gevolgen voor de uitslag van de race). Hoewel de titelstrijd na deze race ongekend spannend is, laat de Grand Prix van Saoedi-Arabië veel vraagtekens achter bij de racefans.

Gerelateerde artikelen