Als ik later groot ben wil ik KPN monteur worden!

28 september 2017

Als ik later groot ben wil ik KPN monteur worden!

In de verte hoor ik een zacht gerinkel, steeds luider wordt het. Na een paar seconden besef ik dat mijn wekker staat te rinkelen en druk ik het kreng uit. Met de slaap nog in mijn ogen zie ik dat het kwart over zes in de ochtend is. Dat kan toch niet, ik moet gisteravond een vergissing hebben gemaakt, normaal hoef ik nooit zo vroeg op om naar mijn werk te gaan. Opeens dringt het tot mij door waarom ik zo vroeg uit de veren moet: vandaag mag ik meelopen met een KPN monteur.

Ik verheug mij al weken op deze dag, dus ik stap snel uit mijn warme bed. Even douchen, koffie drinken en wat eten en dan rinkelt mijn telefoon. “Ik sta voor je deur, ben je klaar voor een drukke dag?” Hij zegt het met een lach, maar stiekem denk ik dat het best een pittige werkdag gaat worden. Vlug draai ik de voordeur op slot en loop ik naar beneden. Daar staat het KPN busje al, een vrolijk ogende KPN monteur komt mij tegemoet. “Zeg maar Rocky hoor”, met een ferme handdruk word ik begroet. Meteen krijg ik een KPN vest in mijn handen gedrukt, “we maken vandaag een echte monteursdame van je!”, zegt Rocky met een brede glimlach. 

Op naar onze eerste klant
Het is meteen gezellig bij Rocky in de bus. Net als ik, is Rocky ook dol op Justin Bieber en zonder gêne zingen we dan ook gewoon luidkeels mee (dat we beiden geen talentenshow gaan winnen, kan ons niets schelen . Het is druk op de weg in Groningen, maar het duurt gelukkig niet lang voordat wij bij onze eerste klant van de dag zijn. Een nette heer doet open en wij stellen ons voor. Uiteraard vertel ik dat ik een dag mee mag lopen en vandaag veel hoop te leren. De beste man is helemaal verrukt dat ik dit doe en vraagt honderduit over ons dagelijks werk en wat we allemaal moeten doen om zijn nieuwe koperverbinding te installeren. Zelf vertelt hij dat hij in het dagelijks leven partyplanner is en dat zijn collega’s op kantoor vast geen idee hebben hoeveel er bij een monteursopdracht als dit komt kijken. Als alles is afgerond nemen we met een blij gevoel afscheid. De klant is uiterst tevreden en zijn internetverbinding werkt, op naar de volgende.

Vergeet niet de voorrijkosten
In de auto zit Rocky meteen op de praatstoel, hij vertelt mooie verhalen over de dingen die hij dagelijks meemaakt. Voor wij het weten staan we alweer voor de volgende deur. Het euvel bij deze klant is snel gemaakt, er blijkt een kabeltje in de verkeerde poort van het modem te zitten. Hoewel het probleem snel verholpen is, verloopt het contact met de klant wat stroever. De klantenservice heeft de klant helaas niet geïnformeerd dat in dit soort gevallen voorrijkosten in rekening worden gebracht, verteld Rocky na afloop in de auto. Dat zorgt begrijpelijkerwijs voor minder blije klanten.

Een stapje extra doen
Na twee bezoekjes in de stad Groningen, gaan we de provincie in. Na nog geen kwartier rijden, zijn we in Hoogezand en staan we voor de deur van een jongedame. Als we de hal inlopen, word ik meteen begroet door een vrolijke viervoeter die niet meer van mijn zijde wijkt tijdens ons bezoek. Het meisje vertelt dat ze net is verhuisd, terwijl Rocky de verbinding met het internet in orde maakt. Als extraatje zorgt Rocky er ook voor dat haar afstandsbediening van de televisie samenwerkt met onze tv-ontvanger. Hij gebruikt daarvoor het KPN forum, het platform waar ik iedere dag werkzaam ben. Leuk om te zien hoe we elkaar binnen KPN op deze manier kunnen versterken. De jongedame is helemaal blij met dit extra stukje service en wij vertrekken, na een laatste “knuffel” met de hond, naar de volgende klant.

Nu moet je het zelf doen
"Zo Cindy, nu ga je het zelf doen”, ik trek blijkbaar een heel gespannen gezicht, want Rocky stelt mij meteen gerust en zegt dat hij me wel gaat helpen. De klant heeft een glasvezel verbinding en daardoor een prima internetsnelheid, maar toch af en toe last van stilstaand beeld. Rocky vertelt mij dat bij een nieuwe glasvezelverbinding de lijn “vies” kan zijn. Daarom hebben de KPN monteurs een speciaal apparaatje om de glasvezelkabel schoon te maken. Met hulp van Rocky voer ik de werkzaamheden uit en even later kan de klant weer probleemloos televisie kijken. Wederom vertrekken wij met blije gezichten.

Veel respect voor onze monteurs
Aan het einde van de middag merk ik dat ik best moe ben. Bij de laatste klant heb ik met hulp van Rocky een stekker in elkaar gezet en nu rijden we weer richting de stad Groningen. Ik vertel Rocky dat ik erg onder de indruk ben van het werk dat hij doet en het geweldig vind hoe blij hij klanten maakt. Rocky is op zijn beurt in zijn sas met mijn gezelschap en vraagt mij van alles over het KPN forum en de klanten die wij online helpen. Om half vijf word ik weer voor de deur van mijn huis afgeleverd. Ik bedank Rocky voor deze leerzame dag en de geweldige ervaring die ik heb opgedaan. Als ik ’s avonds vermoeid maar voldaan in mijn bed lig, bedenk ik mij wat voor geweldige mensen wij hebben werken bij KPN en hoeveel klanten wij samen iedere dag weer blij maken. Je snapt dat ik die nacht als een roos geslapen heb!

Een laatste vraag
Misschien is er bij jou thuis ook wel eens een monteur op bezoek geweest. Na mijn enerverende meeloopdag, ben ik erg nieuwsgierig geworden hoe jij het monteursbezoek hebt ervaren! Laat je hieronder een berichtje voor mij achter?

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

24/7 de coolste series op Nickelodeon

Mobiel

Een leven zonder WhatsApp, kan dat nog?