11 oktober 2017

Niet vergeten als je op vakantie gaat

Niet vergeten

Opladers en reisstekker

Je tablet, mobiele telefoon of de Nintendo DS mee? Goed idee, maar pak ook je oplader in (of voldoende batterijen). Anders is het plezier van korte duur. Ga je naar het buitenland? Denk dan aan een reisstekker. Onze Nederlandse stekkers zijn soms niet geschikt om te gebruiken in stopcontacten in het buitenland. Met een reisstekker zet je het stopcontact om naar het juiste formaat of voltage. Reisstekkers kan je bij de ANWB, HEMA, Blokker of via het internet kopen. Op de website www.wereldstopcontacten.nl zie je in welke vakantielanden je een reisstekker nodig hebt.

Online reisverzekering

Alle lijstjes afgevinkt, koffers vol, kinderen ingeladen… en je reisverzekering geregeld? Dit soort zaken bedenk je vaak pas als je net de snelweg op draait. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig niet meer voor langs het assurantiekantoor of je bank. Je kunt de meeste verzekeringen eenvoudig regelen via een website of app. De Rabobank verkoopt bijvoorbeeld verzekeringen van Interpolis via de app en op de meeste websites van de bekende verzekeraars vind je aanbiedingen voor kortlopende reisverzekeringen. Op die manier hoef jij je tenminste geen zorgen te maken tijdens je vakantie. 

Buitenlandbundel

Internetten in het buitenland, veel mensen hebben daar een ongemakkelijk gevoel bij. Het is vaak niet goedkoop en je hebt voor je gevoel de kosten niet in de hand. Daarnaast is het vaak goed zoeken naar een plekje met WiFi. Een buitenlandbundel biedt in dit geval de oplossing. Hierbij weet je namelijk van tevoren precies hoeveel je kwijt bent. Zo kan je zonder gedoe je vrienden thuis op de hoogte houden via Whatsapp en ongestoord je Facebook bekijken aan de rand van het zwembad. Voor meer informatie over buitenlandbundels, klik hier.

E-tickets uitprinten

Een geweldige oplossing om je tickets niet te vergeten: e-tickets. Tegenwoordig sturen veel vliegmaatschappijen en reisorganisaties tickets of vouchers via e-mail toe. Via je mobiel of tablet met internetverbinding heb je zo altijd en overal toegang tot je tickets. MAAR… vergeet je e-tickets niet uit te printen voor je vertrekt, vaak is het toch nodig een code te scannen of daadwerkelijk iets in te leveren en het scheelt een hoop stress als je niet op de luchthaven op zoek moet naar een printer.

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen. Nog een kleine vijfde tip: vergeet je tandenborstel niet!  Wat vergeet jij elk jaar weer bij het inpakken van je koffer? Laat hieronder je reactie achter en… fijne vakantie!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Mobiel

6 nuttige apps om je reis mee te plannen

Mobiel

Niet vergeten als je op vakantie gaat