4x Samsung telefoons met een top camera

Samsung staat bekend om zijn smartphones met topcamera’s. Maar welke Samsungs blinken echt uit? We hebben een paar toestellen op een rijtje gezet, zodat je de beste keus kan maken en de mooiste plaatjes kan schieten. Lees hier over de camera’s van de Samsung Galaxy S24 Ultra, S23 FE, Z Flip5 en de A54.

Lees ook: Smile! dit zijn de beste smartphone camera's van het moment

Altijd raak met Single Take en OIS

Samsung-camera’s hebben een tof trucje: Single Take. Hiermee kan je in één keer 9 foto’s en video’s maken! Ook worden er van jouw leukste momenten makkelijk gifjes, boomerangs, collages of zwart-wit foto’s gemaakt. Er zit altijd iets leuks tussen. Zeker handig met wilde kids of snelle huisdieren. Alle genoemde smartphones hebben deze functie. Plus, ze hebben slimme OIS: optical image stabilisation. Met AI en OIS zorgt de camera voor messcherpe plaatjes en stabiele video’s.

Ontdek nu de nieuwe Samsung Galaxy S24

Ultra goede camera: Samsung Galaxy S24 Ultra

Als je het beste van het beste wil, is de Samsung Galaxy S24 Ultra voor jou. Deze smartphone heeft maar liefst 5 hoge resolutie camera’s: 4 achterop en 1 selfiecamera. De hoofdcamera heeft 200 megapixels. Dat is het hoogste aantal MP op een smartphone! Verder heeft de S24 Ultra een telelens van 50MP en 12MP, een groothoeklens van 10MP en een selfiecamera van 12MP. Je filmt met deze smartphone in 8K. Met deze camera specs creëer je de ultieme beelden, dag en nacht.

Met 5x Optical Zoom en 10x Optical Quality Zoom haal je objecten dichterbij zonder kwaliteitsverlies. Sta je ver weg tijdens een concert bij je favoriete artiest, of in een donkere kroeg met vrienden? Ook dan leg je alles helder vast met functies als Nightography en Space Zoom.

Dat is nog niet alles. Bewerk jouw beelden met de nieuwste functies van Galaxy AI zoals Photo Assist. Is jouw foto perfect zonder dat ene kabeltje of prullenbak op de achtergrond? Je verwijdert objecten als een pro met Object Eraser door ze te selecteren met de meegeleverde S Pen stylus.

Bekijk de Samsung Galaxy S24 Ultra 5G in onze shop

Topcamera: Samsung Galaxy S23 FE

De Samsung Galaxy S23 FE is iets betaalbaarder en heeft ook een hele goede camera. De 50 megapixel hoofdcamera, 12MP Ultra Wide camera en 8MP telelens stellen je nooit teleur. Met de hoofdcamera kan je tot 3x optisch zoomen. Zo leg jij de kleinste details vast in de mooiste foto’s. In het donker heldere portretten schieten? Deze smartphone gebruikt het nightography-systeem. Je neemt hierdoor altijd heldere en stabiele foto’s of videos, ook met zoom. Nieuwe foto’s bewerk je in een handomdraai. Met Photo Remaster verbeter je ook oude foto’s of zelfs gifjes. Met dit trucje maak je alle foto’s scherper of verwijder schaduwen en reflecties van de achtergrond.

De selfiecamera heeft 10MP en een handige functie: de ultra-wide optie. Zo krijg je je hele vriendengroep mensen op de selfie, of het hele gebouw op de achtergrond bijvoorbeeld. Met deze smartphone kan je in 4K filmen.  

Bekijk de Samsung Galaxy S23 FE 5G in onze shop

Flexibel fotograferen: Samsung Galaxy Z Flip5

Maak je graag vlogs en selfies, dan is de Samsung Galaxy Flip5 heel handig. Vouw de telefoon half open, zet neer zoals jij dat wil en maak handsfree foto’s en video’s met de hoofdcamera. Met de FlexCam modus heb je geen tripod meer nodig en dat scheelt weer plek in je tas. Op het kleine scherm aan de buitenkant van de telefoon kan je jezelf zien. Of je kan je vrienden een preview geven terwijl je ze fotografeert. Superhandig! Zo zit er altijd wel een goede foto tussen. Selfies maken zonder je telefoon open te klappen? Geen probleem, dat kan ook.

De hoofdcamera op de Flip5 heeft 2 lenzen: een groothoeklens en ultragroothoeklens met allebei 12MP. Hiermee laat je makkelijk je omgeving zien en breng je al je vrienden in beeld. De smartphone heeft ook een Front Camera van 10MP waarmee je scherpe selfies maakt. Met de Flip5 film je in 4K.

Bekijk de Samsung Galaxy Z Flip5 5G in onze shop 

Veelzijdig en betaalbaar: Samsung Galaxy A54

De Samsung Galaxy A54 heeft 3 lenzen, een hoofdcamera van 50 megapixel, een 12MP ultra wide-camera en een 5MP macro-camera. Of maak de ultieme selfie met de 32MP front camera! Deze smartphone heeft nachtmodus om ook ‘s nachts de mooiste plaatjes te schieten. Met de A54 kan je in 4K filmen.

Met deze smartphonecamera kan je dus alle kanten op: kleine objecten uitvergroten met de macrolens, prachtige portretten met vage achtergrond of juist spectaculaire landschappen met de ultragroothoeklens. En dan is het nog de meest betaalbare uit het rijtje ook.

Bekijk de Samsung Galaxy A54 5G in onze shop

Gerelateerde artikelen