8 maart 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Mobile World Congress 2019: check de nieuwtjes!

Ooit wel eens een smartphone met VIJF camera’s gezien? Of een opvouwbare telefoon? Tenzij je aanwezig was op het MWC 2019, is je antwoord volmondig ‘nee’. Deze technologische hoogstandjes werden samen met nog veel meer smartphonesnufjes eind februari op het MobileWorldCongress (MWC) gepresenteerd. Dit is het grootste mobile event ter wereld en vindt in Barcelona plaats. En wat komen er gave dingen aan! Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Ready, set, go!

MWC 2019

Trends op het MWC 2019: 5G en opvouwbare schermen

Naast een aantal toptoestellen en vlaggenschippen van welbekende smartphonemerken, stonden er twee toffe innovaties in technologie centraal tijdens het MobileWorldCongress. Dit waren 5G en de opvouwbare telefoon.

Wat is 5G?

Dit is de opvolger van 4G en belooft snelle, zuivere mobiele data. De meeste toestellen die werden gepresenteerd op het MWC 2019 ondersteunen 5G. En dat komt heel goed van pas! Er wordt volop geëxperimenteerd met de technologie en binnenkort worden de eerste netwerken gelanceerd.

Flip, flop, opvouwbare telefoon!

Ja, ja, de toekomst is hier! Opvouwbare telefoons zijn nu écht een ding. Een telefoon die je openvouwt tot tablet. En andersom! Samsung liet al eerder al hun prototype zien aan de wereld en ook andere merken lieten tijdens MWC flexibele telefoons zien. De grootste verrassing kwam van Huawei met de nieuwe, opvouwbare Huawei Mate X.

Hieronder lees je de details van deze super futuristische vouwtelefoons van Samsung en Huawei.

Samsung Galaxy S10

Samsung kon gewoon níét wachten tot het MobileWorldCongress 2019 van start ging. En daarom lanceerde het merk haar nieuwste smartphones gewoon een week eerder al! Meet de Samsung S10: de nieuwste Samsung-telg die als drieling wel héle hoge ogen gooit. Met de S10 als vlaggenschip, de S10+ als grotere broer en de S10e als ‘instapmodel’. De S10 komt met een aantal supergave features en extra’s. Zo kun je hem gebruiken als draadloze powerbank en is de camera aan de voorkant heel mooi in het geïntegreerd, waardoor er niets aan het scherm verloren gaat! En goed nieuws: vanaf 8 maart is de Samsung Galaxy S10 leverbaar en te bestellen!

En we noemden hem al even: de opvouwbare telefoon waar Samsung ons mee verraste! Of nou ja verrassen… Er gingen al een paar maanden speculaties rond over op het web. Maar nu dus echt geshowd, de Samsung Fold! Helaas nog niet verkrijgbaar, maar grote kans dat dit apparaatje het wachten waard is.

Huawei Mate X en nieuwe P30

Huawei Mate X

Doet het Koreaanse Samsung iets tofs, dan kan het Chinese Huawei niet achterblijven! Ook dit merk ziet toekomst in de opvouwbare telefoon. Op het MWC lanceerde Huawei een vouwbaar exemplaar: de Mate X. En wauw, what a great beauty. Uitgevouwen wel 8 inch groot! Zit je al klaar om te pre-orderen zodra dit toestel verkrijgbaar is? Dit zal tussen juni en augustus 2019 zijn.

Geruchten over de Huawei P30

Ook gaat er een gerucht rond dat Huawei eind maart/begin april een nieuw toestel uitbrengt genaamd de Huawei P30. Volgens geruchten op www.mobiel.nl krijgt deze nieuwe smartphone een 6,1 inch scherm, 6 of 8 (!) GB aan werkgeheugen en een 24 megapixel selfiecamera. Een waardige opvolger van de P20 dus!

Sony Xperia 10 en nieuwe smartphonevisie

Sony Xperia 10

Sony streek op het MWC 2019 met de eer voor ‘nieuwe smartphonevisie’. Het merk presenteerde CinemaWide display: een beeldscherm dat de beeldverhouding heeft van bioscoopschermen (21:9 beeldverhouding). Super breed dus! Ook maakt deze nieuwe brede visie ruimte voor een triple camera aan de achterzijde. Hiermee maak je scherpe foto’s in verschillende lichtomstandigheden. Sony lanceerde drie toestellen op het MWC:

- Sony Xperia 1: het nieuwste vlaggenschip
- Sony Xperia 10: vriendelijk geprijsd midrange toestel
- Sony Xperia 10 Plus: vriendelijk geprijsd midrange toestel

Oppo’s smartphone

De Chinezen zitten zeker niet stil, want naast Huawei werkte ook Oppo hard aan de lancering van een mooie nieuwe smartphone. Het merk bracht de Oppo AX7 uit. Een betaalbaar instapmodel dat van alle gemakken is voorzien. En: de eerste smartphone met 10 keer optische zoom en een ultragroothoeklens van 120 graden. Als dat geen mooie foto’s worden…

Nokia’s vijfkoppige TOPcamera

En dan nu Nokia, want dit merk showde iets heel speciaals. De Nokia 9 PureView die werd gelanceerd tijdens het MWC 2019 heeft maar liefst vijf cameralenzen aan de achterzijde! Denk Zeiss-lenzen waarmee je onder alle omstandigheden foto’s maakt met minstens 60 megapixels. Wauw.

Kortom: 2019 is goed begonnen op het gebied van mobiele telefoons en belooft alleen maar mooier te worden. Waar kijk jij het meest naar uit?

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Hup, hup lekker fit met een activity tracker of smartwatch!

Mobiel

Sony Xperia: the Ultimate Wide Experience

Mobiel

Samsung Galaxy Fold: de opvouwbare telefoon