Spotify playlist van het festival." />

1 juli 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Kom alvast in de stemming voor North Sea Jazz met Spotify

Ben jij een echte jazz liefhebber? Dan heb je vast gehoord van het North Sea Jazz Festival. In het weekend van 12, 13 en 14 juli kun je genieten van top artiesten tijdens het festival in Rotterdam! Wil je meteen een beetje in de stemming komen? Luister dan naar je favoriete artiesten die dit jaar op het podium staan via de Spotify playlist van het festival.

Spotify luisteren via KPN

Wil je muziek luisteren zonder reclame en nummers onbeperkt doorspoelen? Bestel dan Spotify Premium via KPN.

Bestel Spotify Premium

Alle grote sterren naar Nederland

De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Nederlands Congresgebouw in Den Haag. Voor die tijd was het een behoorlijk groot evenement, met meer dan 300 artiesten, 6 locaties en meer dan 9.000 bezoekers! In dit eerste jaar kwamen gelijk al de internationale jazz legendes naar Nederland, zoals Dizzy Gillespie, Count Basie en Sara Vaughan. Ook de Nederlandse artiesten wisten hun weg goed te vinden naar het festival.

Nieuwe thuishaven in Rotterdam

In 2006 verhuisde het festival van Den Haag naar de huidige locatie in Rotterdam. Dit jaar verwacht de organisatie meer dan 1.000 artiesten te verwelkomen, verspreid over 150 optreden en vijftien verschillende podia. Het aantal bezoekers is de afgelopen jaren flink gestegen en ligt rond de 70.000 muziekliefhebbers.

Het North Sea Jazz Festival programma

Op vrijdag 12 juli begint het festival. Tijdens het weekend kan je genieten van diverse grote sterren. Op vrijdag kan je luisteren naar Joe Jackson, zaterdag naar singer/songwriter Jamie Cullum en de Amerikaanse band Toto en op zondag kan je genieten van zangeres Lauryn Hill. Op vrijdag om 15.00 uur beginnen de eerste artiesten aan het North Sea Jazz Festival weekend. De musici van het Big Band orkest van het conservatorium in Amsterdam zijn als eerste aan de beurt. 18 van de meest talentvolle artiesten aan dit conservatorium zullen onder begeleiding van Reinier Baas hun muziek ten gehore brengen. Kortom, het festival beloofd weer een boel spektakel op muziekgebied! 

Alvast helemaal in de stemming komen?

Kan je niet wachten tot het North Sea Jazz Festival begint en wil je graag alvast in de stemming komen? Speciaal voor het weekend van 12, 13 en 14 juli is er een Spotify playlist met bekende en minder bekende artiesten gemaakt. Alvast veel luisterplezier! Heb je nog geen Spotify? Zet dan Spotify Premium aan via MijnKPN, dan luister je zonder reclame naar de beste artiesten en de mooiste muziek dat het festival dit jaar te bieden heeft.

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Podcasts Spotify: luister jij ze al?

Innovatie & Techniek

Spotify Family: genieten met de hele familie

Innovatie & Techniek

Waarom je Spotify Premium van KPN moet hebben