30 augustus 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

In de ring: Huawei P30 Lite vs P30 Pro

Vandaag nemen twee topmodellen van Huawei het tegen elkaar op in de ring: de Huawei P30 Lite versus de P30 Pro. Waarom? Omdat ze allebei fan-tas-tisch ogen, maar tóch flink wat schelen in prijs. Hoog tijd om ze eens goed onder de loep te nemen!

Huawei P30 Lite en P30 Pro

Stand 0-0: hierin zijn de Huawei P30 Lite en de Pro gelijk

We beginnen bij het uiterlijk van de Huawei P30 Lite en de P30 Pro. Je ziet het meteen: ze zien er vrijwel hetzelfde uit. Beide telefoons hebben Huawei’s ‘dewdrop’ bovenin, de piepkleine notch bovenin het scherm. Ook hebben ze allebei verbeterde camera’s, waarmee je heeeele mooie foto’s maakt. Automatisch scherpgesteld! Ook ondersteunen beide telefoons Artificial Intelligence en Augmented Reality én herkennen ze gebaren.

Ronde één: 0-0

Stand 1-0: de sterke kanten van de Huawei P30 Lite

In ronde 2 staat de Huawei P30 Lite op kop. Deze alleskunner heeft met zijn lage prijs namelijk écht een streepje voor. De Triple Leica Camera, de batterij die rázendsnel oplaadt en het 6,15 inch LCD-scherm doen vergeten dat je hier met een ‘instapmodel’ te maken hebt. Een laatste fijne extra aan deze smartphone is de headphone jack-ingang, waar je nog gewoon je koptelefoon insteekt. Handig!

Ronde twee: 1-0 voor de P30 Lite

Stand 1-1: de Huawei P30 Pro vecht terug

De Huawei P30 Pro geeft zich niet snel gewonnen! De eerste ‘klap’ deelt hij uit met zijn camera. Want die heeft niet drie, maar vier (!) lenzen aan de achterzijde. Hiermee kun wel 50 keer inzoomen en je maakt prachtige foto’s vol kleur, sfeer en details. Zelfs in het donker. Ook 3D-beeld en portretfoto’s met bokeh-effect zitten in het repertoire van de P30 Pro. Verder heeft de telefoon een 6,47 inch OLED-scherm, dat mooi om de hoeken is ‘gevouwen’. Heel infinity dus!

Ronde drie: 1-1

De eindstand: gelijk spel

Het eindsignaal luidt en de Huawei P30 Lite en de P30 Pro mogen uit de ring stappen. De uiteindelijke score? Gelijk spel. Beide telefoons zijn van de buitencategorie. Wil je een super goede telefoon, die wel betaalbaar is? Kies dan de P30 Lite. Wil je een super, súper goede telefoon en nét een paar euro per maand extra betalen? Ga dan voor de P30 Pro.

En onthoud: het is gelijk spel, dus wat je ook kiest, met zowel de Lite als de Pro heb je goud in handen.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Huawei P30 en P30 Pro gelanceerd: dit moet je weten!

Mobiel

Huawei Mate20(Pro): encyclopedie, reisgids én calorieënteller!

Innovatie & Techniek

3 apps waar je een goed gevoel aan overhoudt