26 oktober 2019 5 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Geld sparen? 5 tips voor een digitaal huishoudboekje

Je wilt sparen voor een mooie vakantie of een nieuwe telefoon, maar wat hou je maandelijks eigenlijk over? Om goed overzicht te houden in je persoonlijke financiën is het handig om je uitgaven te noteren in een huishoudboekje. Nu kun je pen en papier erbij pakken, maar tegenwoordig kan je dit ook digitaal bijhouden. Wij zetten de beste 4 voor je op een rij.

Schiet maar in

Handig is dat je jouw inkomsten en uitgaven niet meer handmatig hoeft in te voeren met het programma van HuishoudBoekje. Het is namelijk verbonden met je internetbankieren. Na het importeren van je transacties worden deze inkomsten en uitgaven automatisch in categorieën verdeeld. Zo wordt het overzichtelijk wat je bijvoorbeeld uitgeeft aan boodschappen, belasting of de energierekening. Vergelijk vervolgens jouw uitgaven met vergelijkbare huishoudens, om te zien waar je op kunt besparen. HuishoudBoekje Basis is gratis te gebruiken, maar om de laatstgenoemde optie te kunnen gebruiken kies je voor HuishoudBoekje Compleet (2,49 per maand).

Het online programma van het huishoudboekje is gratis te gebruiken.

  Het heft in eigen handen

  Heb je financiële doelen voor je zelf opgesteld? Met de app Money Lover kun je gemakkelijk je uitgaven beheren, een budget creëren en je spaargeld bijhouden. Je kunt je kosten per categorie heel handig organiseren. Hierdoor heb je meteen een duidelijk overzicht aan welke categorie je meer uitgeeft dan de ander. In een overzichtelijke grafiek zie je per maand hoeveel geld van je budget al is gebruikt. Moet je nog een halve maand, maar zit je al bijna aan het maximum, dan weet je dat je het rustiger aan moet doen.

  Money Lover is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

  Op een rijtje

  Misschien is hij minder uitgebreid dan de rest van de apps, maar de app van Just Money is gratis, eenvoudig in gebruik en handig wanneer je je inkomsten en uitgaven op een rijtje wilt krijgen. Zo heb je altijd je digitale huishoudboekje bij de hand. Kun je gelijk de rekening van het etentje of de kosten van je nieuwe schoenen in de app plaatsen.

  Just Money is gratis verkrijgbaar voor iOS

  Makkelijk in gebruik

  Niet zo'n fan van apps en online programma's? Met VoucherAlarm.com ga je aan de slag in Excel of Google Spreadsheets. De bedenkers van dit makkelijk te gebruiken huishoudboekje zorgen ervoor dat je meer overzicht krijgt in je inkomsten en uitgaven. Het is misschien wat minder spannend dan de eerdere opties, maar makkelijk in gebruik is het zeker.

  Het huishoudboekje is gratis te gebruikenm en te openen in Excel en Google Spreadsheets

  Geld speelt een rol

  In het huishoudboekje van MijnGeldzaken.nl vergelijk je eenvoudig jouw uitgaven met dat van andere vergelijkbare huishoudens. Ook koppel je het aan je internetbankieren en stel je een budget om grip te houden op je uitgaven. Daarnaast biedt het inzicht in je financiële situatie in de toekomst. Ook geeft het je inzicht wat de gevolgen zouden zijn als je arbeidsongeschikt zou raken of je baan zou verliezen. Wanneer je je financiën via MijnGeldzaken.nl op een rijtje wilt krijgen, maak je eerst een account aan. Het invoeren van je financiële situatie kan handmatig, maar je kunt ook gebruikmaken van je DigiD account.

  Het online programma van Mijngeldzaken is gratis te gebruiken

  Ook interessant voor jou:

  Veiligheid

  Kinderen leren over internetcriminaliteit

  Innovatie & Techniek

  Eenvoudig geld terugvragen via WhatsApp