19 oktober 2017

Kijk je ogen uit met Atlas Obscura

De website Atlas Obscura omschrijft zichzelf als The definitive guide to the world's hidden wonders. Everywhere. Geen platgetreden paadjes, Uber ritjes of luxe AirBnB verblijven. Maar een reisgids naar de vetste plekken in de wereld.

atlas obscura


Atlas Obscura

Soms heeft één website zoveel moois dat je niet kunt kiezen. Atlas Obscura is een gids die je leuke, verborgen en unieke dingen in de wereld laat zien en beleven. Iedere keer merk je dat je er langer dan gemiddeld blijft hangen en klikken. Dat heeft alles te maken met de prachtige en bizarre inhoud van deze website. Je wordt meegenomen naar sprookjesachtige bossen of Russische space-age monumenten. Bezoek een schuilkerk in Amsterdam of een snikhete grot vol kristallen in Mexico.

Bucketlist
De echte avonturiers zullen ongetwijfeld een aantal van deze plekken op hun bucketlist hebben staan. Iedereen heeft wel een wensenlijstje welke die vervuld zou willen zien. Een fietstocht van Nederland naar China, het ontwerpen van de leukste app of zoveel plekken op de wereld ontdekken. Niets is zo mooi als je een vinkje kan zetten bij alles wat je ooit wilde doen. Met de ‘Atlas Obscura’ is het nu iets makkelijker gemaakt om dat laatste te bereiken.

10.000 plekken
Op de atlas zijn maar liefst 10.000 plekken te zien, waar jij je ogen uit kunt kijken. Zoals ze het zelf op hun site zeggen: “Na zeven jaar werken met onze gemeenschap van reizigers, om de meest bijzondere en merkwaardige plekken te zien, hebben we een mijlpaal gehaald. Dankzij jullie zijn er nu meer dan tienduizend ongelooflijke verborgen wonderen in onze atlas. Om dat te vieren hebben wij ze allemaal in onze kaart gestopt.”

Zoom in op het land waar je naar toe wilt gaan om te zien welke avonturen je er allemaal kunt beleven. Bezoek een spookachtig verlaten pretpark in Japan of het skeletten meer van Roopkund in India. Je kijkt in ieder geval je ogen uit vanaf de bank of in het echt.

Welke locatie spreekt jou het meeste aan?

Ook interessant voor jou:

Gezin

Bespaartips en voedzame studentenrecepten

Mobiel

3D scan van jezelf? Doe het met Sony!

Mobiel

10x waarom het top is dat jij de iPhone X hebt besteld