Video streaming diensten om urenlang te bingewatchen

Televisie kijken via een kabel die uit de grond komt? Dat begint langzaam uit het televisielandschap te verdwijnen. Tegenwoordig kijk je dankzij video streaming diensten films, series én live tv waar en wanneer je maar wilt. Wij zetten de mogelijkheden op een rij. Kies je favoriet en stream erop los!

Wat zijn video streaming diensten?

Via een video streaming dienst ontvang je een film of serie niet via de kabel, maar via internet. In plaats van televisie kijken, stream je online dus je favoriete programma’s. Deze zijn on demand beschikbaar, dus je beslist zelf wat je kijkt en wanneer. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van live tv-uitzendingen en de vaste reclameblokken. Je spoelt terug of vooruit, pauzeert en start wanneer het jou uitkomt. Het nieuwste seizoen van The Crown serie in één keer uitkijken? Bingewatch er maar op los!

Om zorgeloos films en series te kijken, heb je snel en stabiel internet nodig. Met Internet en TV van KPN heb je de juiste internetverbinding in huis om urenlang te streamen. Wil je onderweg programma’s kijken op je telefoon of tablet? Met het supersnelle 5G-netwerk van KPN kun je zonder wifi streamen. Kies hiervoor wel de juiste databundel, want streamen kost aardig wat data.

Video streaming via de Chromecast

Voor video streaming heb je een apparaat nodig waarmee je de film of serie naar je tv streamt. Een bekende vorm hiervan is video streaming via de Chromecast. Wat je hiervoor nodig hebt? Een Chromecast natuurlijk. Daarna is het enkel een kwestie van de Chromecast aansluiten op je tv en verbinden met je wifi. En tadaa! Je bent klaar om je favoriete film of serie te streamen. Handig: je kunt de Chromecast met je smartphone of tablet bedienen. Dus geen zoektocht meer naar de afstandsbediening.

Apple TV+ streamen

Sinds 1 november 2019 is Apple TV+ beschikbaar in Nederland. Met een abonnement op deze tv-app van Apple stream je onbeperkt content op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV en een aantal Smart TV’s. Met Apple TV streaming krijg je toegang tot exclusieve films en series, in uiteenlopende genres. Omdat het een eigen dienst is, kijk je er geen Netflix-films en -series op. Koop je een nieuwe iPhone, dan ontvang je een jaar lang gratis Apple TV+. Na een jaar wordt dit automatisch omgezet naar een betaald abonnement, maar je kunt het op elk moment opzeggen.

Netflix streamen

Netflix is een van de bekendste video streaming diensten. Met een Netflix account krijg je toegang tot een enorm aanbod aan films, series, documentaires en andere content. Maar Netflix streamen is meer dan dat. De dienst maakt ook haar eigen content: Netflix Originals. Dit zijn films en series die door Netflix zijn geproduceerd en alleen op dit platform te zien zijn. Denk aan wereldbekende series zoals House of Cards, Stranger Things en Orange is the New Black. Allemaal uit de hoed van Netflix!

Je kunt Netflix streamen naar tv via een Google Chromecast, Apple TV of via een app op je Smart TV. Handige tip voor op reis: offline kijken via de Netflix app op je telefoon of tablet! Via de app download je (via de wifi!) een aantal van je favoriete films en series. Deze kun je nu offline kijken, zoals in het vliegtuig of in gebieden waar je geen 4G-netwerk hebt.

Streamen met Videoland

Ja, ooit was Videoland de plek waar je op zaterdagavond een filmpje ging huren. Tegenwoordig is deze Hollandse online dienst de plek waar je Nederlandse topfilms en -series streamt. Ook vind je hier Amerikaanse en andere internationale series. Videoland maakt net als Netflix eigen content, zoals de series Nieuwe Buren, Mocro Maffia en Soof. De dienst is van RTL, dus je vindt hier heel veel RTL-programma’s waar je urenlang zoet mee bent.

Gerelateerde artikelen