Een kadootje voor jou: 10 gratis films in december

Gordijnen dicht, kaarsjes aan en samen, of alleen, op de bank genieten van de beste films. Knusser wordt het niet. Heb jij TV bij ons? Dan doen we jou graag 10 films cadeau. Deze zijn gratis te bekijken t/m 31 december op jouw KPN TV-ontvanger. Keuzestress? Natuurlijk helpen we je kiezen.

Child 44

Rusland, 1953. Tom Hardy speelt in deze thriller een pro-Stalin overheidsfunctionaris die een reeks kindermoorden wil onderzoeken. Maar dat is best lastig, in een zogenaamd paradijs waar misdaad volgens Stalin niet bestaat. Als hij wordt gedegradeerd en verbannen besluit hij zelf de moorden op te lossen, met alle gevolgen van dien.

Cosmopolis

Robert Pattinson als jonge miljardair, die zich laat rondrijden in een limousine en ondertussen in bizarre situaties terechtkomt. Dat is, kortgezegd, de film Cosmopolis van regisseur David Cronenberg. Als je van ietwat ongewone films houdt, is dit echt wat voor jou.

Killer Joe

De Killer Joe uit de titel wordt gespeeld door Matthew McConaughey. Hij is een Texaanse sheriff (mét cowboyhoed, uiteraard!) die bijklust als huurmoordenaar. Joe wordt ingehuurd door een vader en zoon om de moeder van de jongen te vermoorden, zodat de schulden kunnen worden afbetaald met haar levensverzekering. Maar een huurmoordenaar kost ook geld, daarom wordt dochter Dottie aangeboden als onderpand. Wat kan er nou misgaan? Killer Joe begint grappig, maar wordt langzaam steeds grimmiger en gewelddadiger.

Old Henry

Nog meer cowboyhoeden in de western Old Henry. Weduwnaar Henry woont met zijn zoon Wyatt op een boerderij. Wyatt vindt het maar een saai leventje, tot op een dag de gewonde Curry voorbijkomt. Met frisse tegenzin neemt Henry hem mee naar de boerderij om hem te verzorgen. Maar Curry heeft ook een zak vol met geld bij zich, en daar zijn enkele mannen naar op zoek… Opeens blijkt Henry opvallend goed overweg te kunnen met een geweer.

Pride, Prejudice and Zombies

Een frisse draai aan Jane Austen’s klassieker met een zombie-apocalyps toegevoegd aan het romantische verhaal van Elizabeth Bennet en Mr. Darcy. Humor, romantiek en actie komen samen in deze unieke film!

Rundfunk: Jachterwachter

Natuurlijk mag ook een Nederlandse film niet ontbreken en dat is gelijk een hele grappige: Rundfunk: Jachterwachter. Fans van absurdistische humor kennen het sketchprogramma Rundfunk vast, van vrienden Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. In deze 1e speelfilm is Yannick een hardwerkende wachtopzichter die in z’n eentje een camping runt. Als ex-wereldster Ronnie een bezoek brengt aan de camping lijkt dat goed nieuws, maar hij wordt achternagezeten door criminelen… Bereid je voor op grove, ranzige en soms ronduit smakeloze grappen!

Sing Street

Sing Street is een heerlijke muzikale feelgood-film. In het Ierland van de jaren 80 volgen we de jonge Conor. Om te ontsnappen aan zijn zware leven op school en thuis, duikt hij in de muziek. Als Conor Raphina ontmoet, is hij op slag verliefd en vraagt hij haar om in de videoclip van zijn band te spelen. Met 1 klein probleem: die band bestaat nog helemaal niet…

De Sneeuwkoningin 2

Een fijne familiefilm is De Sneeuwkoningin 2. De 1e film kwam in 2013 tegelijk in de bioscoop met Disneyfilm Frozen, de bestverkopende animatiefilm ooit, en raakte daardoor letterlijk ondergesneeuwd. Maar de films van De Sneeuwkoningin zijn net zo leuk! In deel 2 staat de trol Orm centraal. Hij heeft zich voorgenomen om nooit meer te liegen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan… Wanneer de prinses wordt ontvoerd, is dit voor Orm dé kans om zich te bewijzen.

The Homesman

Ook The Homesman, met Hilary Swank en Tommy Lee Jones, is een western. De film speelt zich af in 1855 en er moet een wagen met 3 doorgedraaide vrouwen van Nebraska naar Iowa worden gebracht. De dames zijn gek geworden door de tijd die ze hebben doorgebracht aan de bijna onbewoonde grens. Ze willen zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, maar al snel blijkt dat ze niet direct van alle ellende zijn verlost.

The Secret: Dare to Dream

En tot slot nog een heerlijk romantische film voor de liefhebbers: The Secret: Dare to Dream. Katie Holmes speelt de jongen weduwe Miranda, die zich met haar 3 kinderen door het leven worstelt. Dan botst ze letterlijk tegen de aantrekkelijke Bray aan. Hij komt precies op het juiste moment in haar leven, maar draagt wel een geheim met zich mee dat alles kan veranderen…

Hoe kan ik de films bekijken?

Zo vind je alle films in het tv-menu

  • Ga naar het tv-menu en daarna naar Films

  • Ga naar ‘Kadootje voor jou' en kies jouw film

Heb je KPN TV+?

  • Je vindt alle films in het tv-menu 

  • Ga naar Films en kies voor ‘Kadootje voor jou’ onder ‘Films per pakket’

  • Kies je film bij ‘Kadootje voor jou’.  

Of bekijk de films gratis online

Wist je dat je films ook online in de KPN TV app kan bekijken onder ‘Kadootje voor jou”? Download de app hier.

Gerelateerde artikelen