23 juli 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Grand Prix van Duitsland live kijken bij KPN

We tellen deze week weer af naar de 11e race van dit Formule 1 seizoen. Op zondag 28 juli wordt de Grand Prix van Duitsland verreden op de iconische Hockenheimring. Wil je de race niet missen? Je kan alle Formule 1 wedstrijden live kijken bij KPN via het Ziggo Sport Totaal pakket. De Grand Prix staat bij de fans op de tribune natuurlijk garant voor Bratwurst, bier en het aanmoedigen van de lokale helden, zoals Vettel en Hulkenberg. Gaat Mercedes op Duitse grond weer voor de zege, of kunnen Ferrari en Red Bull ze ditmaal verslaan. In dit blog praten wij je bij.

F1


De Grand Prix van Duitsland

Net als de vorige Grand Prix in Groot-Brittanie, gaat ook de Hockenheimring al een flinke tijd mee op de Formule 1 kalender. Het circuit nabij het gelijknamige dorp Hockenheim werd in 1970 voor de eerste maal verreden. In die periode was het circuit nog een stuk langer dan tegenwoordig. De coureurs reden vol gas over lange rechte stukken door de bossen bij Hockenheim. Pas in het laatste gedeelte voor start/finish, kwam het meer op het bochtenwerk aan. Sinds 2002 zijn de rechte stukken echter verleden tijd. Sindsdien rijden de Formule 1 wagens op het nieuwe, kortere circuit. Toch blijven er hoge snelheden mogelijk, vooral voor de linker doordraaier, die uitmondt in de Spitzkehre-haarspeld. De coureurs rijden overigens 67 ronden op het 4,5 kilometer lange circuit.

Hoe kijk je Formule 1 wedstrijden bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kan je alle races als losse wedstrijd kijken. Je betaalt dan per wedstrijd. Ideaal als je net die ene GP niet wilt missen. Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Bestel Ziggo Sport Totaal

Hoe laat begint de Grand Prix van Duitsland? 

Hieronder zie je de Nederlandse tijden waarop de kwalificatie en de race in Duitsland starten.

Vrijdag 26 juli
Eerste vrije training: 11:00-12:30 uur
Tweede vrije training: 15:00-16:30 uur

Zaterdag 27 juli
Derde vrije training: 12:00-13:00 uur
Kwalificatie: 15:00-16:00 uur

Zondag 28 juli
Race: 15:10 uur

Terugblik op de Grand Prix van Groot-Brittantie

Onder het toeziend oog van duizenden fans reed Lewis Hamilton tijdens zijn thuis Grand Prix naar de winst. De Mercedes coureurs waren heer en meester op het circuit, terwijl de jongelingen Leclerc en Verstappen een geweldige show neerzetten en elkaar ronde na ronde bevochten. Helaas vergat de Ferrari coureur Vettel om richting het einde van de race op tijd te remmen, waardoor een podium finish van onze landgenoot er niet meer in zat.

Ook interessant voor jou:

Sport

Formule 1: data races

Sport

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Sport

Met max. snelheid de Formule 1 live kijken bij KPN