10 april 2019

Zes dingen die je online regelt bij samenwonen

Gefeliciteerd! Wat leuk dat jullie gaan samenwonen. Je kunt nu ieder weekend woonboulevards afstruinen op zoek naar het perfecte kleurtje voor op de muur, maar jammer genoeg is dat niet het enige dat je moet regelen. Er komt een hoop kijken bij samenwonen, denk aan: verzekeringen, bankzaken en je televisie abonnement. Bekijk onze tips.

mensen op de bank

Gelukkig kun je van te voren een hoop online regelen. 

1. Inschrijven bij de gemeente

Geef je verhuizing vier weken van te voren door. Bij veel gemeentes kan dit online door in te loggen met je DigiD. Wanneer de gemeente jouw nieuwe adres heeft, veranderen ze dit in de Basisregistratie Personen (BRP). Op die manier komt het ook terecht bij de Belastingdienst, DUO en andere overheidsinstanties. Ben je al klant van KPN? Geef je verhuizing dan minimaal 3 weken van tevoren aan ons door.

2. Niet alleen je huis, maar ook je verzekering delen

Vanaf nu heb je maar één inboedelverzekering nodig. Kies de verzekeraar die het beste bij jullie past en deel de kosten. Loop al je verzekeringen eens goed na om geld te besparen.

3. Kosten en uitgaven

Heb je al besproken hoe jullie de kosten van die nieuwe bank onderling gaan verdelen? Mooi. Je kunt apps downloaden waarmee je een berichtje stuurt om je geliefde om de verschuldigde kosten te vragen, zoals: Tikkie, Florin en HowtoSpendit.

4. Jullie inrichting

Maak een board op Pinterest aan en pin daar al jullie ideeën. Ga je naar Ikea? Gebruik hun planners om een kast, bank of badkamer te ontwerpen. Online meubels bestellen kan ook handig zijn, omdat je ze bij je nieuwe huis kunt laten bezorgen.

5. Besparen op internet, televisie en mobiel

Samenzijn kan voordelig uitpakken. Telfort en KPN geven je allerlei extra's als je internet, mobiel, tv en/of bellen bij hen afsluit. Sowieso is het goed om met een verhuizing weer eens te kijken wat het beste bij jou past.

6. Gas en licht

Veel energiemaatschappijen geven je een cadeautje wanneer je hen kiest als leverancier. Zo krijg je bij Essent een cadeaubon van de Mediamarkt, maar beloont Nuon je juist als je klant blijft. Online kan je vaak precies uitrekenen wat jullie maandkosten worden. Bij verhuizen is het goed om al je abonnementen weer eens onder de loep te nemen.

Ook interessant voor jou:

Gezin

Beter grip op het internetgedrag van je kinderen

Gezin

4 tips om je vader dit jaar echt te verrassen op Vaderdag