KPN liet ‘Loud & Proud’ van zich horen tijdens Pride Amsterdam 2022

Pride Amsterdam is a wrap. Talloze straat- en dansfeesten, een geweldige sfeer en als hoogtepunt de beroemde Canal Parade. Met kades vol vrolijke gezichten, terwijl een lange rij spectaculaire boten vol uitgedoste mensen voorbij voer. Wij waren er dit jaar ook bij, heb je ons gespot? PS. we waren ook live...

Pride Amsterdam is een evenement om te vieren dat je kan zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Tijdens het 9-daagse evenement – 30 juli tot en met 7 augustus – waren er talloze activiteiten in Amsterdam, met als hoogtepunt de Canal Parade. Het thema van deze 25e editie van Pride Amsterdam was: My gender, my pride. Waar de focus eerder lag op ‘houden van wie je wilt’, is de boodschap nu nog sterker: ‘mogen zijn hoe je je voelt’.

Inclusiviteit is belangrijk voor KPN. Wij zetten ons al jaren in voor een inclusieve samenleving, ook specifiek voor de LGBTQIA+ community. Zo hebben we al ruim 11 jaar een KPN Pride netwerk, is gelijkwaardig geboorteverlof voor regenboog- en meeroudergezinnen in onze cao opgenomen én bieden we alle ruimte aan transpersonen om veilig in transitie te gaan. Daarom herkennen wij ons volledig in de boodschap van Pride Amsterdam en voeren wij ook mee met een boot tijdens de Canal Parade.

Nothing can mute Pride

We voeren mee om een belangrijke boodschap uit te dragen: ‘Nothing can mute Pride’. Samen met streamingplatform DJ Mag en een heleboel grote schermen aan de zijkant van onze boot, lieten we ons geluid en onze boodschap dit jaar extra goed horen. Op onze boot boden wij een platform aan 3 internationale dj's om hun muziek te draaien en zo letterlijk hun geluid te laten horen.

De dj’s komen zelf uit landen waar het niet vanzelfsprekend is om te laten zien wie je bent. In sommige landen is Pride namelijk illegaal of te gevaarlijk om te vieren. Wat ons betreft verdient vrijheid altijd een manier om de wereld nieuwe glans te bieden. Daarom zorgden we met de kracht van muziek, cultuur en technologie, dat geen land, overheid of wet onze boodschap kon stoppen. Niet alleen in Amsterdam, maar over de hele wereld: de botenparade was internationaal te volgen via een heuse livestream. Nothing can mute Pride!

Kijk de Pride livestream terug

Heb je de Canal Parade moeten missen, of kan je er geen genoeg van krijgen? Kijk de hele livestream nu terug op onze Pride pagina. Daar vind je ook de losse live sets van de 3 dj's. Wij zijn Loud & Proud, en dat blijven we ook ná de Canal Parade.

Gerelateerde artikelen