3 oktober 2017

Wordt het Snapchat of Instagram Stories?

Net als Snapchat, maakt Instagram nu ook gebruik van vluchtige ‘verhalen’ bestaande uit foto’s en video’s. Je kunt met Instagram Stories nu ook momenten delen die na 24 uur weer verdwijnen. Maak je gebruik van zowel Instagram als Snapchat, hoe bepaal je dan welke momenten je op welke app vastlegt?

instagram logo

Wat zijn Instagram Stories?


Met deze functie is het mogelijk om losse foto’s (3 seconden) en video’s (max 10 seconden) voor een periode van 24 uur de wereld in te sturen om te delen met je vrienden. Na die tijd verdwijnen de stories automatisch van je profiel. Net zoals bij Snapchat kun je je video en foto persoonlijker maken door ze te voorzien van tekst, emoji’s of versieren met zelfgemaakte tekeningen. 

De Instagram Stories komen niet direct op je tijdlijn, maar boven de tijdlijn van je vrienden. Je kunt ze herkennen aan de cirkels met de profielfoto van je vrienden erin.

Voordelen Stories

  • Het grote voordeel van Stories is dat de dienst veel meer dagelijkse gebruikers heeft. Alle Snapchat-gebruikers moesten volledig vanaf 0 starten met het vergaren van followers.
  • Je kan bij Stories met meerdere mensen online/ingelogd zijn met één account. In tegenstelling tot Snapchat.
  • Bij Stories kan je als persoon/merk interactie opzoeken met de kijker door tijdens een story een bericht te sturen.
  • Binnen beide diensten kan je navigeren naar de volgende story. Binnen Stories kan je ook navigeren naar eerdere foto’s of video’s binnen een story.

Wat is Snapchat


Welkom in het wereldje van Snapchat. De app waar je foto’s en filmpjes van max. 10 seconden lang naar vrienden kan sturen. Voor de niet-gebruikers onder ons is er het Snapchat guidelines blog ter verduidelijking van wat Snapchat nou eigenlijk is.

Voordelen Snapchat

  • Snapchat wint het natuurlijk direct van Stories als het gaat om de opmaak van je berichten. Snapchat wordt geprezen om de geofilters, geostickers en lenses met AR-gezichtsherkenning. Deze ontbreken nu (nog) binnen Instagram stories.
  • Bij Stories kan je niet zien wie een screenshot heeft genomen. Dat is wel mogelijk binnen Snapchat. Op deze manier kan je de interactie opzoeken met de maker van een screenshot.
  • Het bewegen tussen front & back-camera tijdens het filmen is helaas nog niet mogelijk bij Stories.
  • Bij Stories zijn je berichten meteen zichtbaar voor iedereen. In tegenstelling tot Snapchat, waar je losse berichten kunt sturen naar bijvoorbeeld geselecteerde vrienden.

De verschillen zijn inmiddels wel duidelijk en beide diensten kunnen best nog wat van elkaar leren. 

De vraag is vooral: kies jij voor Snapchat of Instagram Stories?

Ook interessant voor jou:

Veiligheid

Voorkom een Tinder-duim of tablet-nek

Mobiel

Snapchat guideline: hoe werkt het nu eigenlijk?

Mobiel

Inzicht in het dataverbruik op je smartphone