1 juli 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Hup, hup lekker fit met een activity tracker of smartwatch!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent weer lekker naar buiten! Na een paar maanden vooral binnen op de bank, is het weer tijd om in beweging te komen. Met een activity tracker of smartwatch houd je gemakkelijk bij hoe fit je bent. Dat kan helpen met het behalen van je gezondheidsdoelen! Maar wat past het beste bij jou? Check hier alle ins en out én natuurlijk welke mooie exemplaren beschikbaar zijn.

Activity tracker Smartwatch KPN

Activity tracker of smartwatch?

Wat is nu het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch? Het grootste verschil zit hem in toepassingen. Een smartwatch heeft veel meer mogelijkheden dan een activity tracker. Zo heeft ‘ie apps, kun je er telefoongesprekken mee beantwoorden en zelfs appberichtjes mee sturen. In die zin is het écht een verlengstuk van je smartphone. Qua uiterlijk lijkt de smartwatch veel op een horloge, namelijk met een wijzerplaat en klok-interface.

Een activity tracker doet precies wat de naam belooft: activiteiten tracken. Het ontwerp is vaak wat simpeler: het heeft wat weg van een hippe armband. De prijs van een activity tracker is daardoor lager dan een smartwatch. Een smartwatch is dus ook een activity tracker, maar een activity tracker is geen smartwatch.

Ready? Set. GO!

Zowel een activity tracker als smartwatch kunnen je helpen met het verbeteren van je fitheid. Ze meten je bewegingen en geven inzicht in je gezondheid. Zo kun je doelen stellen voor jezelf! Wat dacht je van elke dag 15.000 stappen zetten? Of gun jezelf wat rust en probeer een week lang 8 uur slaap te pakken. Stap voor stap naar een gezondere levensstijl!

Direct inzicht via je smartphone

Een smartwatch of activity tracker werkt het best als je ‘m verbindt met je smartphone. De meeste apparaten hebben hun eigen aparte app waarin je de verzamelde data inziet. Heeft je telefoon een fijne algemene gezondheidsapp, zoals Gezondheid bij iOS? Dan kun je jouw tracker of smartwatch daar ook aan koppelen, lekker makkelijk alles in een bekende app. Een gezondheidsupdate in een oogopslag!

Handige activity trackers van Huawei en Xiaomi

Zowel Huawei en Xiaomi hebben een aantal mooie activity trackers in hun assortiment. Deze slimme armbandjes werken naadloos samen met jouw Huawei- of Xiaomi-smartphone en zorgen ervoor dat jij binnen no-time je nieuwste record neerzet.

De activity tracker van Huawei

De activity tracker van Huawei heet de Band 3 pro. Een simpele naam en deze simpliciteit zie je terug in het ontwerp: geen poespas, gewoon praktisch!  De Band 3 pro heeft een gekleurd schermpje waarop je de tijd ziet en simpele notificaties op ontvangt. Verder heeft de Band een stappenteller, hartslagmeter en slaapsensor eneen paar mooie extra’s. De ingebouwde GPS en hartslagmonitor weten jij jouw sportprestaties nauwkeurig te tracken. Handig!

De Band van Huawei is geschikt voor Android- én iOS-toestellen. Dat is fijn, want dat betekent dat de Band altijd bij je past ongeacht je smartphone. Dus ook met Huawei’s eigen Huawei P Smart 2019. Deze smartphone past perfect bij jouw Band 3: simplistisch ontwerp, goede hardware en een vriendelijke prijs. De prijs van de Band 3 ligt rond de 100 euro. Niet mis voor zo’n uitgebreide activity tracker.

De activity tracker van Xiaomi

De Xiaomi Mi Band 3 is een activity tracker pur sang. Simpel ontwerp, essentiële functionaliteiten en subtiele notificaties. Je merkt nauwelijks zijn aanwezigheid en dat maakt hem juist zo slim. De Mi Band 3 heeft een klein zwart schermpje en lijkt zo net een hip sieraad.

Qua functionaliteiten doet de Mi Band 3 precies wat je mag verwachten. Met ingebouwde calorieënteller, hartslagsensor, slaapmonitor en een stappenteller is de Mi Band 3 een complete activity tracker. Dankzij het simpele schermpje gaat de Mi Band lekker lang mee. Ongeveer eens in de twintig dagen moet de activity tracker opgeladen worden. Ook de Xiaomi Mi Band is geschikt voor Android en iOS. De activity tracker van Xiaomi is verkrijgbaar vanaf ongeveer 25 euro.

Klokje rond met Apple en Samsung

De eeuwige concurrenten Apple en Samsung zijn ook op het gebied van smartwatches aan elkaar gewaagd. Beide merken hebben een prachtige smartwatch in hun assortiment die naadloos samenwerkt met hun flagship-toestellen.

De nieuwste smartwatch van Samsung

Naast de lancering van de allernieuwste Samsung Galaxy S10 presenteerde Samsung februari 2019 ook de allernieuwste serie van de Galaxy Watch: de Galaxy Watch Active. Dit horloge ziet er heel slank en modern uit met een superhelder AMOLED-scherm. Heel anders dan de meeste ‘logge’ sporthorloges.

De Galaxy Watch Active heeft naast een mooi uiterlijk ook heel wat handige toepassingen. Zo kun je met een gerust hard van de hoge duikplank: hij is waterdicht én trackt nauwkeurig je zwemprestaties. Naast zwemprestaties trackt de smartwatch nog 38 andere work-outs zoals hardlopen, fietsen en roeien! Verder meet de Galaxy Watch o.a. slaap, stress en algehele gezondheid. Wat een topper!

De Samsung Galaxy Watch Active is verkrijgbaar vanaf 249,99 euro.

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung Galaxy S21, Samsung S21 Plus en Samsung S21 Ultra.

De nieuwste smartwatch van Apple

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in september presenteert Apple zijn nieuwste innovaties. Zo ook in 2018, toen de nieuwste iPhone onthuld werd. Apple lanceerde toen tegelijkertijd de nieuwe Apple Watch 4. Dit nieuwste model van de Apple Watch doet de naam smartwatch echt eer aan. Naast de standaardfunctionaliteiten zoals het meten van (sport)activiteiten en apps en telefoontjes beantwoorden, meet de Apple Watch 4 je hartactiviteit zeer nauwkeurig . Zo nauwkeurig dat het hart- en vaatziekten vroegtijdig kan signaleren. Wauw!

De Apple Watch 4 is in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar vanaf 429 euro.

Aan de slag!

Sta je te springen om met een nieuwe activity tracker of smartwatch aan je pols op pad te gaan? Ongeacht je favoriete sport, smartphone, budget of smaak: er valt genoeg te kiezen. Stuk voor stuk hulpjes om aan de slag te gaan met je beach body (met je body op een beach zijn is al voldoende hoor), of gewoon om lekker in beweging te blijven!

De exemplaren van Huawei, Samsung Xiaomi en Apple zijn inmiddels allemaal verkrijgbaar.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Smile! Dit zijn de beste smartphonecamera’s van het moment

Mobiel

Samsung Galaxy Fold: de opvouwbare telefoon

Mobiel

KPN is winnaar mobiele provider volgens Tweakers