Hup, hup lekker fit met een activity tracker of smartwatch!

Nu de sportscholen weer open zijn en het zonnige weer steeds meer doorzet, krijgen we spontaan de kriebels om meer te bewegen. Dat betekent lekker naar buiten! Na een paar maanden vooral binnen op de bank, is het tijd om in beweging te komen. Met een activity tracker of smartwatch houd je gemakkelijk bij hoe fit je bent. Dat kan helpen met het behalen van je gezondheidsdoelen! Maar wat past het beste bij jou? Check hier alle ins en out én natuurlijk welke mooie exemplaren beschikbaar zijn.

Activity tracker of smartwatch?

Wat is nu het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch? Het grootste verschil zit hem in toepassingen. Een smartwatch heeft veel meer mogelijkheden dan een activity tracker. Zo heeft ‘ie apps, kun je er telefoongesprekken mee beantwoorden en zelfs appberichtjes mee sturen. In die zin is het écht een verlengstuk van je smartphone. Qua uiterlijk lijkt de smartwatch veel op een horloge, namelijk met een wijzerplaat en klok-interface.

Een activity tracker doet precies wat de naam belooft: activiteiten tracken. Het ontwerp is vaak wat simpeler: het heeft wat weg van een hippe armband. De prijs van een activity tracker is daardoor lager dan een smartwatch. Een smartwatch is dus ook een activity tracker, maar een activity tracker is geen smartwatch.

Ready? Set. GO!

Zowel een activity tracker als smartwatch kunnen je helpen met het verbeteren van je fitheid. Ze meten je bewegingen en geven inzicht in je gezondheid. Zo kun je doelen stellen voor jezelf! Wat dacht je van elke dag 15.000 stappen zetten? Of gun jezelf wat rust en probeer een week lang 8 uur slaap te pakken. Stap voor stap naar een gezondere levensstijl!

Direct inzicht via je smartphone

Een smartwatch of activity tracker werkt het best als je ‘m verbindt met je smartphone. De meeste apparaten hebben hun eigen aparte app waarin je de verzamelde data inziet. Heeft je telefoon een fijne algemene gezondheidsapp, zoals Gezondheid bij iOS? Dan kun je jouw tracker of smartwatch daar ook aan koppelen, lekker makkelijk alles in een bekende app. Een gezondheidsupdate in een oogopslag!

Klokje rond met Apple en Samsung

De eeuwige concurrenten Apple en Samsung zijn ook op het gebied van smartwatches aan elkaar gewaagd. Beide merken hebben een prachtige smartwatch in hun assortiment die naadloos samenwerkt met hun flagship-toestellen.

De nieuwste smartwatch van Samsung

Samsung presenteerde februari 2019 de allernieuwste serie van de Galaxy Watch: de Galaxy Watch Active 2. Dit horloge ziet er heel slank en modern uit met een superhelder AMOLED-scherm. Heel anders dan de meeste ‘logge’ sporthorloges.

De Galaxy Watch Active 2 heeft naast een mooi uiterlijk ook heel wat handige toepassingen. Zo kun je met een gerust hard van de hoge duikplank: hij is waterdicht én trackt nauwkeurig je zwemprestaties. Naast zwemprestaties trackt de smartwatch nog 38 andere work-outs zoals hardlopen, fietsen en roeien! Verder meet de Galaxy Watch o.a. slaap, stress en algehele gezondheid. Wat een topper!

De Samsung Galaxy Watch Active is verkrijgbaar vanaf 229 euro.

De nieuwste smartwatch van Apple

Je kunt de klok erop gelijkzetten: in september presenteert Apple zijn nieuwste innovaties. Zo ook in 2018, toen de nieuwste iPhone onthuld werd. Apple lanceerde toen tegelijkertijd de nieuwe Apple Watch 6. Dit nieuwste model van de Apple Watch doet de naam smartwatch echt eer aan. Naast de standaardfunctionaliteiten zoals het meten van (sport)activiteiten en apps en telefoontjes beantwoorden, meet de Apple Watch 6 je hartactiviteit zeer nauwkeurig . Zo nauwkeurig dat het hart- en vaatziekten vroegtijdig kan signaleren. Wauw! De Apple Watch 6 is in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar vanaf 459 euro.

Wil je graag een Apple Watch voor iets minder geld? Dan is de Apple Watch SE iets voor jou! Hoewel de Apple Watch Series 6 en SE op het eerste gezicht veel op elkaar lijken zijn er wel paar belangrijke verschillen. Zo beschikt de Series 6 over een Always-on Display waarmee het scherm altijd aan staat. Bij de SE gaat het scherm pas aan als je je pols optilt. Daarnaast beschikt de Apple Watch SE over de iets oudere S5-processor ten opzichte van de S6 in de Series 6. Verder kan de Series 6 sneller opladen, het zuurstofgehalte in je bloed meten en een ECG hartfilmpje maken.

Aan de slag!

Sta je te springen om met een nieuwe activity tracker of smartwatch aan je pols op pad te gaan? Ongeacht je favoriete sport, smartphone, budget of smaak: er valt genoeg te kiezen. Stuk voor stuk hulpjes om aan de slag te gaan met je beach body (met je body op een beach zijn is al voldoende hoor), of gewoon om lekker in beweging te blijven!

Gerelateerde artikelen