Fit worden met een smartwatch of activity tracker

Wie fit wil worden, kan de hulp inroepen van een smartwatch of activity tracker. Met deze gadgets houd je gemakkelijk bij hoe fit je bent. Bovendien kunnen deze slimme tools je helpen met het behalen van je gezondheidsdoelen. Maar wat is precies het verschil tussen een smartwatch en activity tracker? Hoe werken ze? En vooral: welke van de twee past het beste bij jou?

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch?

Een smartwatch is zeker niet hetzelfde als een activity tracker. Waarin verschilt een activity tracker dan van een smartwatch, vraag je je waarschijnlijk af. Dat gaan we je vertellen!

Wat is een smartwatch horloge?

Qua uiterlijk lijkt de smartwatch op een horloge, namelijk met een wijzerplaat en klok-interface. Toch kan een smartwatch veel meer dan een regulier horloge! Om een smartwatch optimaal te laten werken, koppel je deze aan je smartphone. Alle meldingen die je op je telefoon ontvangt, kun je dan ook terugzien op je smartwatch. Daarnaast kun je met een smartwatch hartstikke veel doen: denk aan appjes versturen, bellen en muziek luisteren. Smartwatches kunnen ook je gezondheid bijhouden met activity trackers. Deze activity trackers registreren bijvoorbeeld jouw slaapgedrag, calorieverbranding en hartslag.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker kan je zien als een horloge en activiteiten tracker in één. Hoe werkt een activity tracker dan? Een activity tracker houdt verschillende gezondheids features bij zoals het aantal stappen dat je zet, je hartslag en verbruikte calorieën. Een activity tracker heeft dus minder opties dan een smartwatch, waardoor de prijs wat lager ligt.

Krijg inzichten met een smartwatch en activity tracker

Smartwatches en activity trackers werken het beste wanneer je ze verbindt met je smartphone. De meeste apparaten hebben hun eigen app waarin je al je gezondheidsdata kunt terugzien. Beschikt je telefoon al over een fijne gezondheidsapp, zoals Gezondheid van iOS? Dan kun je jouw activity tracker of smartwatch daar ook aan koppelen. Op ieder gewenst moment van de dag kun je dus een update krijgen over jouw gezondheid.

Welke activity tracker kopen?

Er zijn veel activity trackers op de markt, dus het is begrijpelijk als je niet goed weet welke activity tracker nou het beste is. Met goed advies is het makkelijker om te bepalen welke activity tracker je wilt kopen. Onder de activity trackers is het merk Fitbit populair. Fitbit heeft veel activity trackers in de collectie, waardoor je veel te kiezen hebt. Zo is de Fitbit Inspire 3 verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals geel, zwart en paars. Bovendien maken verschillende accessoires zoals verwisselbare bandjes het mogelijk om de look van de Fitbit te veranderen. Deze activity tracker registreert je beweging, slaap, stress en hartslag. Een fijne activity tracker met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Over prijs-kwaliteit gesproken: Xiaomi Mi Band 6 is een erg volledige activity tracker voor een voordelige prijs. Dit model heeft handige functies zoals een continue hartslagmeter, smartphone meldingen, sleep tracking, app notificaties en het bedienen van muziek. Door de prijs is dit een geschikte eerste activity tracker waarmee je kunt ontdekken of het iets voor je is.

Welke smartwatch kopen?

Ook hier geldt: er is heel veel keuze! Dit kan het lastig maken om te kiezen welke smartwatch het beste bij je past. Je kunt onder andere kiezen uit ronde en rechthoekige modellen, smartwatches die waterdicht zijn en smartwatches in verschillende kleuren. De eeuwige concurrenten Apple en Samsung zijn ook op het gebied van smartwatches aan elkaar gewaagd. Beide merken hebben kwalitatieve smartwatches in hun assortiment die naadloos samenwerken met hun telefoons.

Populaire smartwatches van Samsung

Welke Samsung smartwatch kun je het beste kopen? Dit ligt natuurlijk aan je wensen, maar de Samsung Galaxy Watch4 Classic heeft veel goede reviews op zijn naam staan. Deze smartwatch ziet er op het eerste oog uit als een ‘normaal’ horloge en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast biedt de Samsung Galaxy Watch4 Classic veel mogelijkheden, zoals het meten van je vetmassa, spiermassa en lichaamsvocht. Zo weet je precies of je nog wat vet kunt verliezen of genoeg vocht binnenkrijgt. De Samsung Galaxy Watch4 Classic is beschikbaar in verschillende maten en kleuren. De Samsung Galaxy Watch5 is de opvolger van de Samsung Galaxy Watch4. Met de digitale simkaart ben je altijd bereikbaar, ook als je telefoon niet in de buurt is. Daarnaast kun je kiezen uit vele sportprofielen die je sportprestaties nauwkeurig bijhouden. De Samsung Galaxy Watch5 is verkrijgbaar in een 40 en 44 millimeter. Heb je een grotere pols? Ga dan voor de Samsung Galaxy Watch5 Pro: deze is 45 millimeter breed.

Populaire smartwatches van Apple

Ben je fan van Apple, maar kom je er niet uit welke Apple smartwatch je moet kopen? We voorzien je van advies! De Apple Watch SE is te omschrijven als de klassieke smartwatch van Apple. Je kunt hiermee je hartslag meten, workouts bijhouden en ondertussen hoef je geen belangrijk belletje of appje te missen. Ook is de Apple Watch SE voorzien van valdetectie, waarmee je smartwatch bij een ongeval het alarmnummer belt en contact zoekt met jouw SOS contactpersoon. De Apple Watch Series 8 is vooral populair bij vrouwen. Deze smartwatch heeft namelijk een lichaamstemperatuur sensor waarmee je onder andere schommelingen in je menstruatiecyclus kunt bijhouden. Daarnaast kun je natuurlijk ook je hartslag, slaap en trainingen meten. De Apple Watch Ultra is het grootste model van de Apple smartwatches. Op het grote 49 millimeter scherm zie je tijdens het sporten overzichtelijk je gegevens, zoals snelheid en hartslagzones. De Apple Watch Ultra is ook waterdicht, dus geschikt om mee te zwemmen of om mee te sporten in de regen. Al deze smartwatches van Apple zijn ook verkrijgbaar met 4G ondersteuning. Hiermee ben je altijd bereikbaar via je smartwatch, ook als je iPhone niet in de buurt is. Lijkt dit je wat? Met KPN Multisim ben je via je smartwatch altijd bereikbaar op je eigen telefoonnummer.

Gerelateerde artikelen