20 maart 2018

Bixby: persoonlijke assistent in je broekzak!

De leukste restaurantjes ontdekken, de menukaart lezen in elke taal en weten waar die toffe gympen in de aanbieding zijn...Wat als je daar een persoonlijke assistent voor had? Say no more, met de Samsung Galaxy S9(+) heb jij jouw virtuele assistent altijd bij de hand. Maak kennis met Bixby en wat ‘ie allemaal voor je kan doen.

Bixby

Samsungs Bixby maakte haar debuut via de Galaxy S8 en S8+ in 2017. Een jaar later kreeg de virtuele persoonlijke assistent een flinke upgrade via de Galaxy S9 en S9+. Dit zijn Bixby's leukste handigheidjes.

Bang om in het restaurant in het buitenland per ongeluk een lokale "delicatesse" te bestellen waar je niet vrolijk van wordt? Met Bixby heb je altijd een tolk bij de hand. Handig voor wanneer je in het buitenland in een restaurant zit en je niet begrijpt wat er op de menukaart staat. Je pakt dan je Galaxy S9 erbij en richt de camera op de menukaart. Vervolgens geef je Bixby de opdracht om deze te vertalen. Op het scherm van de telefoon zie je daarna dezelfde menukaart in een taal die je wél begrijpt. Bon appetit!

Shoppen in Augmented Reality

Bixby alleen een persoonlijke assistent? Zeker niet: het is ook een persoonlijke shopper! Zie je in een modeblad een jurk die direct op je ‘wishlist’ staat, maar kom je er niet achter waar ‘ie te koop is? Bixby herkent kledingstukken en zoekt uit waar ze verkrijgbaar zijn. Dit werkt net als bij het vertalen van een menukaart: een kwestie van de camera op het item richten. Zo loop jij er helemaal trendy bij!

Bixby Tours: de beste reisleider

Staat er een vakantie op het programma? Laat de Lonely Planet gerust thuis: Bixby is voortaan de beste manier om ter plaatse de beste restaurantjes, onontdekte toplocaties en gezellige barretjes te vinden. Scheelt ook weer het meesjouwen van zo’n boekwerk, want met Bixby zit die in de vorm van een Galaxy S9 gewoon in je broekzak. Extra handig: je kunt in andere EU-landen net zo internetten als thuis. Geen zorgen op dat vlak dus!

Reisleider Bixby weet onder andere hoe goed restaurants worden gewaardeerd. Daarnaast kun je via de camera gebouwen identificeren. Richt daarvoor de camera op een straat en Bixby voegt daar virtueel informatie over locaties aan toe. Wie weet ontdek je zo wel een verborgen parel in de drukte van een stad! Zoals een verborgen barretje of bijzonder restaurant.

Ingebouwde vinoloog

Smaakt de fles wijn die je in dat verborgen barretje drinkt zo goed dat je ‘m thuis ook wel wil hebben? Ook dan kun je een beroep op Bixby doen. In een fractie van een seconde scant de camera het wijnlabel en vindt ‘ie extra informatie. Ben je juist benieuwd wat voor lekkers er op je bord ligt? Ook dit kan Bixby herkennen. Zo kun je hetzelfde recept thuis ook uitproberen. Yum!

Galaxy S9 en Augmented Reality

Bixby gebruikt dus Augmented Reality: een techniek waarmee de Galaxy S9 Virtual Reality toevoegt aan het beeld dat de camera ziet. De ontwikkeling van AR-apps staat nog in zijn kinderschoenen. Toch worden de mogelijkheden, zoals Bixby bewijst, steeds uitgebreider.

De ontwikkelingen gaan snel, nu Google voor Android ARCore lanceert. Dit kun je zien als een gereedschapskist waarmee ontwikkelaars hun eigen AR-apps kunnen maken. Heel handig voor app-ontwikkelaars, want die moesten voor Android tot voor kort telkens eerst hun eigen ‘gereedschap’ maken voordat ze een AR-app konden ‘bouwen’. De mogelijkheden die Augmented Reality biedt, worden zo binnenkort nog beter benut. En wie weet wat voor mogelijkheden dat met Bixby gaat bieden!

Ontdek meer over de mogelijkheden van de Samsung Galaxy S9.

Inmiddels is Bixby 2.0 voor onder andere de Samsung Galaxy S10 ook uit! Benieuwd wat je hier allemaal mee kunt? Lees onze blog over Bixby 2.0!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

9 tips Samsung Galaxy S9 en S9+

Mobiel

Samsung Galaxy S9+: spectaculaire shots!

Mobiel

Go go gadget Galaxy S9 accessoire!