28 november 2018 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Sneller Internet in het buitengebied

Buitenaf wonen heeft veel voordelen: je hebt alle rust en ruimte om je heen. Maar juist in het buitengebied kan de internetsnelheid te wensen overlaten. De afstanden van de wijkkast naar je huis zijn vaak groter: daarom is de leverbare snelheid soms lager. Soms zelfs zo laag dat je niet optimaal van onze diensten gebruik kunt maken. Maar wij hebben een oplossing: Sneller Internet Buitengebied.

Internet in het buitengebied

De oplossing voor traag internet

Traag internet kan ontstaat doordat het internetsignaal dat bij je thuis binnen komt niet snel genoeg is. Speciaal voor klanten in buitengebieden die een lage internetsnelheid hebben, bieden we de innovatieve oplossing Sneller Internet Buitengebied aan. Hierbij combineren we de internetsnelheid van het vaste netwerk (DSL) met die van het mobiele 4G-netwerk, waardoor het internet sneller wordt.

Hoe werkt Sneller Internet Buitengebied?

Met Sneller Internet Buitengebied combineer je je vaste internetverbinding met het 4G-netwerk van KPN. Je ontvangt dan een extra 4G-modem, die je aansluit op je V10-modem die je bij een vaste Internet (en TV) abonnement van KPN krijgt. Ben je nog niet in het bezit van een V10-modem, dan ontvang je die van ons. Op deze manier wordt je vaste verbinding ‘aangevuld’ met het internet via 4G. Met deze techniek krijg je tot 50 Mbit/s extra dan je huidige snelheid en kun je beter gebruik maken van internet diensten als Netflix, Spotify of videobellen.

Sneller Internet Buitengebied is niet los verkrijgbaar. Het is een gratis dienst, die je alleen kunt afnemen als je een internetabonnement van KPN hebt én aan de voorwaarden voldoet om hiervoor in aanmerking te komen.

Voor wie is Sneller Internet Buitengebied?

Sneller Internet Buitengebied is beschikbaar voor iedereen die in een gebied woont en waar de komende 6 maanden niet meer dan 30 Mbit/sec downloadsnelheid bereikt kan worden. Er moet voldoende capaciteit op het 4G-netwerk zijn én er moet voldoende 4G-dekking binnenshuis zijn. Deze laatste twee punten kunnen verschillen per woning.

Ben je benieuwd of jij ook gebruik kunt maken van Sneller Internet Buitengebied? Doe dan de check.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Je maandelijkse kosten worden lager!