8 november 2017

Wanneer voor een internet-only abonnement kiezen?

Soms is een internet-only abonnement voldoende, maar wanneer is dat? Tv-kijken via internet kan een goed alternatief zijn.

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een televisie, bellen en internet abonnement bij één bedrijf af te sluiten. Naast het gemak is het vaak ook voordeliger om een alles in één pakket bij een provider af te nemen. Er zijn echter ook mensen die er juist voor kiezen om alleen nog maar een internetabonnement te nemen, omdat ze televisie kijken en bellen, tegenwoordig op een hele andere manier doen.

Heb je een abonnement waar zowel televisie, bellen als internet bij inbegrepen zijn? Dan levert je dat veel gemak op, want je hebt slechts te maken met één bedrijf en bent meestal goedkoper uit dan wanneer je deze diensten afzonderlijk bij verschillende providers zou afnemen. Toch zijn er situaties waarin het afnemen van alleen internet een prima keuze is.

KPN Compleet

Wij geven jou korting en extra's als je meerdere KPN producten combineert. Dat noemen wij KPN Compleet. Je komt in aanmerking voor KPN Compleet als je één of meerdere KPN Mobiel abonnementen combineert met een product voor Thuis. Bestel dus eerst óf Mobiel of Thuis. Voeg daarna óf Mobiel of Thuis toe. Je wordt dan aangemeld voor de voordelen van KPN Compleet. Heb je al KPN Mobiel? Dan ontvang je nu 6 maanden korting op Internet en TV + Google Chromecast! Ben je nog geen klant bij ons, maar wil je dat wel graag worden, dan ontvang je de reguliere korting van 3 maanden + Google Chromecast.

Je kijkt weinig tv en belt niet via de vaste lijn

De laatste jaren neemt het lineaire televisie kijken aanzienlijk af. Dat betekent dat mensen minder geneigd zijn om naar het actuele aanbod te kijken, maar een uitzending op een later moment terugkijken wanneer dit hen goed uitkomt. Steeds meer mensen kijken helemaal geen tv meer, of uitsluitend nog via internet. Bijna elke zender biedt het aanbod tegenwoordig ook online aan, al dan niet tegen een kleine vergoeding. Kijk je zelf ook nog maar weinig tv of maak je vooral gebruik van diensten zoals Netflix, YouTube en Spotify? Dan is een ‘internet-only’ abonnement wellicht interessant. Zeker als je vooral met je mobiele telefoon belt en ook geen vaste telefoonlijn nodig hebt.

Internet-only met hoge snelheid

Alleen internet is een goed alternatief omdat de downloadsnelheid de laatste jaren enorm is toegenomen. Goede internet routers geven overal in huis een uitstekend signaal, waardoor je op alle plekken naar je favoriete serie, televisieprogramma of film kunt kijken. Heb je op dit moment een totaalpakket waarin zowel internet, televisie als bellen zijn geregeld en overweeg je over te stappen naar alleen internet? Dan kan het je helpen om een speedtest te doen. Zo kom je erachter of je internetverbinding voldoende snelheid biedt om online tv en video te kijken.

Internetpakketten bij KPN

Bij KPN heb je de mogelijkheid om alleen internet te bestellen. Via de kabel, ADSL of glasvezel ben je snel aangesloten. Overstappen is eenvoudig en bovendien profiteer je de eerste maanden van een aantrekkelijke welkomstkorting. En mocht je later spijt krijgen omdat je het relaxed tv kijken en zappen toch wel mist, dan voeg je televisie eenvoudig weer toe. Makkelijk toch?

Bekijk pakketten met internet

Ook interessant voor jou:

Internet

Glasvezel of kabel/koper?

Films, series & TV

5 goede tips om online tv te kijken

Internet

Tips om je wifisnelheid te verbeteren