26 september 2017

Veilig online als ZZP'er: 3 veilige tips

KPN organiseert in samenwerking met Boostz, het webinar ‘’De 5 beste tips van andere ZZP'ers zodat jij overal makkelijk en veilig online werkt’’. Meld je alvast gratis aan voor dit webinar. We zetten nu alvast 3 must-knows op een rij die je al direct kunt toepassen.

ZZP


1.     
Installeer een beveiligingsprogramma


Er zijn verschillende beveiligingsprogramma’s die geïnstalleerd kunnen worden op je telefoon, pc/laptop of tablet. In Nederland springen telecom providers in op de veiligheid van data van de klanten. Zo biedt KPN haar klanten KPN Veilig. Zo’n extra service geeft klanten dan een antivirusprogramma, een veilige browser en finder. Met name het antivirusprogramma en de veilige browser worden steeds belangrijker.

Stel jouw data en klantenbestand veilig
De laatste tijd horen we steeds vaker nieuws over cybercrime en hack aanvallen en dat is allemaal mogelijk door apps en websites die iets op je apparaat installeren. Een antivirusprogramma biedt dan bescherming tegen virussen en schadelijkse apps die bijvoorbeeld jouw zakelijke informatie kopiëren en misbruiken. Een virus kan zelfs data van jouw klanten misbruiken en dat is als ZZP’er een regelrechte nachtmerrie. Denk aan e-mailadressen, persoonlijke NAW-gegevens en zelfs bankgegevens. De meeste virussen komen binnen via het internet, dus antivirus is een goed begin voor veiligheid.

Browsen is toch van zichzelf al veilig?
Heb ik een veilige browser nodig? Safari, Google Chrome en Internet Explorer zijn toch veilig genoeg? Het klopt ergens wel dat er tegenwoordig steeds meer websites ‘’veilig’’ zijn doordat Google er bijvoorbeeld prioriteit aan heeft gegeven om een website met https (Hyper Text Transfer Protocol Secure) te hebben. Maar het is niet waterdicht. Websites kunnen nog steeds proberen om informatie uit jouw apparaat te onttrekken. Een veilige browser blokkeert zulke pogingen waardoor jouw waardevolle informatie veilig wordt gesteld (en die van je klanten). Meestal zitten in de extra veiligheidsservices ook opties om bijvoorbeeld je telefoon terug te vinden als die is gestolen of als je ‘m kwijt bent. Je kan dan ook op afstand jouw data gelijk blokkeren (zodat anderen niet alle data er af kunnen halen).

2.      Maak niet klakkeloos verbinding met allerlei HotSpots


Niet alle HotSpots zijn even veilig. Natuurlijk zijn ze makkelijk om verbinding mee te maken, maar niet echt veilig voor je  persoonlijke gegevens. Daarom kan je heel gemakkelijk je eigen WiFi-HotSpot vanaf je telefoon activeren en die zet je mobiele data om in wi-fi signalen. Dit is veiliger dan de openbare WiFi-HotSpots. Als je genoeg gigabytes per maand in je databundel hebt, dan kan je onderweg vrij zorgeloos en veilig met je eigen HotSpot werken. In Nederland zijn er genoeg onveilige HotSpots van ‘’derden’’ die jou weliswaar een internetconnectie aanbieden, maar ondertussen mooi meekijken met wat je allemaal bezoekt en wat er voor data in jouw telefoon zit. Er zijn apps waarmee je altijd gebruik kunt maken van veilige HotSpots, zoals die van Fon. Daar betaal je dan €4,99 voor per maand of je kan er gratis gebruik van maken als je KPN klant bent.

3.      Update jouw devices regelmatig

De laatste tijd hebben er cyberaanvallen plaatsgevonden op computers die niet geüpdatet waren. Het is van belang om al je apparaten regelmatig up te daten en updates ook direct te installeren omdat deze vaak veiligheidsproblemen oplossen. Daarnaast hebben verschillende apps en programma’s op jouw computer, telefoon en tablet ook regelmatige updates. Deze updates verzorgen niet alleen een nieuw uiterlijk, maar ook problemen die zijn tegengekomen in eerdere versies.

Met deze tips ben je overal een stukje veiliger online aan het werk. Wil je meer weten over thuis en onderweg online veilig werken en hoe je als ondernemer of ZZP’er hier gebruik van kunt maken? Meld je dan gratis aan voor het webinar van dinsdag 9 november 2017 (16-17u) ‘’De 5 beste tips van andere ZZP'ers zodat jij overal makkelijk en veilig online werkt’’.

Meld je gratis aan voor het webinar

Ook interessant voor jou

Veiligheid

Veilig online als ZZP'er: 3 veilige tips

Mobiel

4G de perfecte oplossing voor ZZP'ers