22 september 2017

Samen houden wij het internet veilig, maar hoe?

Het internet veilig houden doen wij samen met jou. Zo kan jij jouw eigen internetverbinding beveiligen met onder andere een virusscanner en een sterk wachtwoord op je router. Maar ook wij zorgen met verschillende teams dat het internet veilig blijft. Bij KPN werken heel veel verschillende teams continu om het netwerk stabiel te houden en te verbeteren maar ook om ditzelfde netwerk veilig te houden. Benieuwd wat wij doen? Lees dan snel verder!

Zo houden wij het internet veilig



Het REDteam,
onze eigen ethische hackers!

Binnen KPN hebben wij onze eigen ethische hackers in dienst. Deze collega’s testen voortdurend onze producten en diensten, zoals bijvoorbeeld MijnKPN, om te kijken of ze veilig zijn om de markt op te kunnen. Na zo’n test weten wij dat het product veilig genoeg is zodat er niet zomaar gegevens lekken. Naast dat zij continu testen of er ergens kwetsbaarheden zijn doen ze onder andere ook mee aan de internationale wedstrijd Cyberlympics.

Toch een kwetsbaarheid in KPN producten gevonden?

Hebben onze ethische hackers of misschien jij wel een kwetsbaarheid in KPN producten gevonden? Dan treffen wij zo snel mogelijk maatregelen om de impact te beperken en met oplossingen komen om deze kwetsbaarheid te dichten. Heb jij een kwetsbaarheid gevonden? Meld deze dan hier

Wij houden dag en nacht het netwerk in de gaten

Naast dat wij onze producten continu testen of het veilig is  en eventuele kwetsbaarheden oplossen, houden wij met het Security Operations Center (SOC) ook 24 uur per dag, 7 dagen per week het netwerk en alle systemen van KPN en haar dochterondernemingen in de gaten. Wij kijken dan of er activiteiten zijn van  hackers. Als dit het geval is nemen wij maatregelen om te  voorkomen dat hackers binnen kunnen komen. Zo zorgen wij dat jouw informatie en gegevens beschermd worden blijven?.

Toch een probleem met een hacker? Het KPN Abuse Team helpt!

Is er toch een probleem in het netwerk, zijn er phishing e-mails verstuurd uit naam van KPN, wordt het netwerk misbruikt voor een DDoS-aanval of wordt er vanuit onze servers spam verstuurd? Dan helpt het KPN Abuse Team om dit te stoppen. Dit team informeert jou bijvoorbeeld wanneer er een virus op jouw computer is en waardoor het netwerk belast wordt. Het KPN Abuse Team neemt dan contact met jou op en samen zorgen wij er dan voor dat je computer virusvrij wordt en het netwerk niet meer onnodig wordt belast.

Neem KPN Veilig

Ook interessant voor jou

Mobiel

Klimaatneutraal bellen? Hoe doen wij dat?